Bakan Kirişci: “Sivas’ımızı tarımsal üretimde lider konumuna taşıyacağız”

Bakan Kirişci: “Sivas’ımızı tarımsal üretimde lider konumuna taşıyacağız”
00:27 - Nisan 16 2023 Pazar

Bakan Kirişci, havayolu ile Sivas’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Sivas Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Ziyaret öncesinde Bakan Kirişci’ye dünyaca ünlü Kangal köpeği yavrusu hediye edildi. Ziyaret sırasında konuşan Bakan Kirişci, Sivas’ın tarımsal üretim potansiyeline dikkat çekerek, “Alan olarak sahip olduğu büyüklük tarımsal üretim adına bizi çok mutlu ediyor. Ülkemizde artan nüfus ve jeopolitik riskler nedeniyle daha fazla üretmeye mecburuz. Sivas’ta bu potansiyel mevcut ve üretim yapılıyor. Biz de bakanlık olarak tarım ve orman alanında destek olmaya devam edeceğiz. Su konusu da Sivas için önemli. Tarımsal sulama da büyük önem taşıyor. Çünkü tarımsal sulamayla verim artıyor. Bu nedenle, iktidarımız döneminde 670 bin dekarlık sulamaya açılan alanları daha da artırarak Sivas’ı tarımsal üretimde lider konumuna getireceğiz. Çünkü bu birikim ve potansiyel var” dedi.

“Tarım sektörüne yapılan destek karşılığını fazlasıyla bulur”

Bakan Kirişci, tarım sektörüne yapılan her türlü yardım ve desteğin karşılığını fazlasıyla bulacağını vurgulayarak, “Tarım sektörü, gıda ve milli güvenlik meselesi olan tarım konusunda diğer ülkelerden ayrıştı. Biz kendi insanımızı doyuruyoruz ve 50 milyondan fazla turist misafiri ağırlıyoruz. Üstelik ihracat da yapıyoruz. Bu ihracat rakamı 30 milyar dolara yaklaştı. İktidara geldiğimizde tüm Türkiye’nin toplam ihracatı 36 milyar dolardı. Allah izin verirse gelecek yıl bu rakamı ziyadesiyle yakalayacak ve 2023’te başlayan Türkiye Yüzyılı’nı tarımda gerçekleştirilen başarılarla taçlandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Bakan Kirişci’ye, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin tarafından Sivas bıçağı ve forma hediye edildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi