Bakan Karaismailoğlu’ndan hızlı tren açıklaması: ‘İki şehir arasında 1 saat 20 dakikaya düşecek’

Bakan Karaismailoğlu’ndan hızlı tren açıklaması: ‘İki şehir arasında 1 saat 20 dakikaya düşecek’
21:00 - Ağustos 3 2020 Pazartesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız 2023 kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda ülkemizin her noktasına hizmet veriyor, ulaşım ve altyapı alanında reformlar yapıyoruz” dedi. Ülkemizin her köşesinin dünya ile bağlantısını sağlamak ve gelişmesine katkıda bulunmak, bu sayede dünyada ve bölgemizde sarsılmaz bir ekonomik güç olma yolunda ilerleyen ülkemize, bu yoldaki en büyük desteklerden ”.

Bakan Karaismailoğlu, en büyük dileğinin gelecekte çocuklarımıza daha geniş ve daha güçlü bir ülke bırakmak olduğunu söyledi. “Bize ve gurur duymaya çalışalım, örnek olarak alsınlar ve umarım daha büyük işler başarma gücüne sahip olurlar. Trakya ” Antik tarihi, kültürel dokusu ve eşsiz doğal güzelliği ile Kırklareli’deki gizli cennetimiz tarıma dayalı sanayinin hızla geliştiği bir merkezdir.Kabii ki Kırklareli büyürken ihtiyaçları da artıyor.

İki festival müjdecisi ile Kırklareli’ye geldiğini söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “Şimdi Saray-Kırklareli Yolu’nun temelini atacağız ve Edirne-Kırklareli Yolu’nun 11 kilometrelik bölümünü bölünmüş bir yol olarak açacağız. tarım ve sanayi kenti Tekirdağ’a bağlanan Saray-Kırklareli Yolu’nun uzunluğu 71.1 km’dir. 11 kilometrelik Kırklareli Şehir Geçidi’nin üstyapı iyileştirmesinin yanı sıra Çakıllı, Vize ve Pınarhisar dahil 27,5 kilometrelik bölünmüş yol Çevre Yolları, kalan 43, 6 kilometrelik bölüm tek bir yol standardında tamamlanacak. 2021 yılında 185 metre uzunluğunda 4 köprüden oluşan 7,5 kilometrelik Pınarhisar Çevre Yolu’nu tamamlamayı planlıyoruz.

Tüm projeyi 2022 yılının ilk çeyreğinde tamamlamayı hedefliyoruz. Böylece bu hat üzerinde daha güvenli ve daha konforlu bir ulaşım tahsis edilecek ve nakliye süresi 78 dakikadan 45 dakikaya inecek. Saray, Vize ve Pınarhisar ilçeleri arasında ağır araç trafiği gevşeyecek. Saray-Kırklareli Yolu; Ayrıca Kırklareli’nin kuzeybatısında İstanbul Havalimanı’na ulaşım sağlayacak. ”

Proje ile gerçekleştirilecek tasarruflar hakkında da bilgi veren Bakan Karaismailoğlu, “Projenin tamamlanmasıyla yılda 78 milyon TL, yılda 20 milyon TL olmak üzere toplam 98 milyon TL tasarruf sağlanacak. Yakıt tüketimi. Karbon emisyonu 8 bin 823 ton iken, yeni yolumuzun katkısını çevre açısından göreceğiz. Kırklareli’miz ülkenin her köşesinde olduğu gibi bizim için de çok değerlidir. Son 18 yılda Kırklareli’mizin kaderini değiştirecek harika projeler gerçekleştirdik.

Geriye dönüp baktığımızda Kırklareli’nin ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 2 milyar 337 milyon lira yatırım yaptık. Kırklareli; Edirne, Tekirdağ ve İstanbul’a bölünmüş bir şekilde bağlanıyoruz. 2003 yılında bölünmüş yolun uzunluğunu 77 kilometreden 224 kilometreye çıkardık. Kırklareli demiryolu altyapısı için de çok önemli yatırımlar yaptık. Halkalı-Çerkezköy-Seyitler arasında 60 kilometre, İstanbul-Demirköprü arasında 218 Kilometre, Pehlivanköy- Kapıkule Hattı Pehlivanköy-Sınır, Demirköprü-Seyitler- Çerkezköy arasında ve Velimeşe-Sınır arasında 140 kilometre uzaklıkta Halkalı-Sınır Hattı’nı yeniledik.

Kırklareli’den 62 km uzunluğundaki Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesi ile Kırklareli’yi İpek Demiryolu güzergâhının önemli merkezlerinden biri yapıyoruz. Bu proje kapsamında Kırklareli’de Babaeski, Lüleburgaz ve Büyükkarışleyen istasyonları kuracağız. Projenin tamamlanması ile; mevcut hat kapasitesi 4 kat artacaktır. Halkalı ve Kapıkule (Edirne) arasındaki seyahat süresi 4 saat ile 1 saat 20 dakika arasında; yük taşıma süresi 6 saat 30 dakikadan 2 saat 20 dakikaya inecektir. ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 2003 yılında “Kırklareli yollarını açıp her köyü erişilebilir kıldığımız için erişim altyapısını unutmayız,” diyerek, 2003 yılında 750 kilometrelik fiber fiber altyapısının uzunluğunu artırdık, 3.617 kilometreye 18 yıl önce genişbant internet olmasa da bugün Kırklareli’mizde 302 bin genişbant abone var. ”

Tüm dünyanın dikkatini çeken bu güçlü ulaşım ve altyapı hareketinin çok önemli iki hedefi olduğunu ekleyen Bakan Karaismailoğlu. İkincisi, ülkemizdeki yollar, köprüler, demiryolları, havaalanları mühendislik projeleri ve sosyo-ekonomik projelerdir. Güvenli ve birinci sınıf yollar alabileceğimiz her nokta yatırımcıların gözü ve vatandaşlarımız için istihdam fırsatları yaratıyor. ve turizm gelirleri artıyor.

Diğer yandan, sosyo-kültürel yaşam, okullar ve üniversiteler ülkemizde her zaman birlikte gelişmektedir. Her yeni ulaşım ve altyapı projesi, bulunduğu bölgedeki gençliğimizin yaşam kalitesine görünür katkılar sunmaktadır. Daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için eşit fırsatlar sunar. İnşallah Kırklareli’de attığımız her adım ve tamamlanan projelerimiz sanayi, turizm, ticaret, istihdam ve sosyal yaşam açısından fırsatları artıracaktır. Kırklareli’nin geliştirilmesi ve geliştirilmesi için yaptığımız çalışmanın sonuçlarını birlikte göreceğiz.

Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü için belirlediğimiz hedeflere ulaştığımızda birlikte gurur duyacağız. Kırklareli’nin ülkemizin bütünsel kalkınma hedeflerinde aldığı ayrıcalıklı yere bakarak gurur duyacağız. ”

Konuşmaların ardından Bakan Karaismailoğlu, Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve protokol üyeleri düğmeye basarak temel atma törenini gerçekleştirdi.

Serdar Şahin

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi