Bakan Karaismailoğlu: ‘Van bölgesinde yaklaşık 9 milyar TL proje yapıldı’

Bakan Karaismailoğlu: ‘Van bölgesinde yaklaşık 9 milyar TL proje yapıldı’
15:12 - Ağustos 17 2020 Pazartesi

İnceleme yapmak ve açılış yapmak için Van’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Van Valiliği, AK Parti İl Müdürlüğü, İstasyon Müdürlüğü, Tusba Belediyesi’ni ziyaret ettikten sonra TCDD Vapur İskelesi Plajı’nda incelemelerde bulundu. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van milletvekilleri İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas, Cumhurbaşkanı Gülşen Orhan, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanis ve İskele İlçesi’ndeki deniz iskelesinde kurum yöneticileri Bakan Karaismailoğlu Eşlik Etti.

İncelemenin ardından açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu, bakanlığın Van ile ilgili proje ve yatırımlar konusunda gerekli istişare ve incelemeleri yaptığını belirtti. En büyük hedeflerinin sürmekte olan projeleri bir an önce bitirmek ve Van’ın ihtiyaçları doğrultusunda yeni projeler planlamak olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, “Başkanımızın öncülüğünde Van bölgesinde pek çok proje gerçekleştirildi. 2002 ve onlarca proje tamamlandı. Van’da yaklaşık 9 milyar TL proje yapıldı. Ayrıca devam eden birçok projemiz var. İnşallah vatandaşların yaşam koşullarını kolaylaştıracak projeleri hayata geçirir ve yenilerini yaparız ”dedi.

“Van ülkemizin en önemli bölgelerinden biri”

Van’ın gündemini meşgul eden çevre yolu için de görüşmeler yaptıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, “İnşallah orada ciddi bir yol kat edip Van halkının hizmetine sunacağız. Van, ülkemizin en önemli bölgelerinden biridir. Cumhurbaşkanımızın değer verdiği ve önemsediği bir bölge. Şimdi Van Gölü kıyısındayız. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Van vapur iskelesinde olduğumuz yer. Salgın sürecinde demiryollarının önemi biraz daha anlaşıldı. Buradaki kapasite ikiye katlandı. İran ile ticaret demiryolları ile sağlanmaktadır. Ülkemize lojistik açıdan büyük değer katan bir bölge ”dedi.

“Salgından sonra daha büyük kapasitelere ulaşacağız”

Bakanlar, Karaismailoğlu’na Türkiye’deki salgın sonrası demiryolu taşımacılığının kapasitesini artıracaklarına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde demiryolu taşımacılığı genel taşımacılıkta yüzde 4’tür. Bunu kısa sürede yüzde 10’a, 2025’ten sonra yüzde 20’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Lojistikte en önemli konulardan biri de demiryolu taşımacılığı. Türkiye ile olan bu yer de lojistik açısından önemli bir nokta, İran’a bağlantılar sağlıyor. İskelenin çevresinde çevre düzenlemesi başladı. İkinci iskeleyi inşa edip aynı anda iki feribotu yükleyip boşaltarak buradaki çalışmalarımızı yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Burayı kısa sürede daha iyi bir şekilde Vanlılara sunacağız. ”

Bakan Karaismailoğlu, görevlileri ile PTT Başmüdürlüğü ve Gürpınar Belediyesi’ni ziyaret edecek.

Yılmaz Sönmez – Atilla İdiz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi