Bakan Karaismailoğlu uçuş programını açıkladı

Bakan Karaismailoğlu uçuş programını açıkladı
10:00 - Haziran 12 2020 Cuma

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas Hızlı Tren (YHT) hattının Kırıkkale şantiyesinde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirinin sorularını cevaplayan Bakan Karaismailoğlu, iç hat uçuşlarında normalleştirme çalışmalarının hızla devam ettiğini ve gerekli tüm adımların atıldığını belirtti.

“Normalleşme sürecinde salgınla mücadele sürecinde başarımızı sürdürmeyi amaçlıyoruz”

Havacılığın küresel bir faaliyet olduğunu ve karar alma süreçlerinde diğer ülkelerle koordine edilmesi gerektiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, “Ülke olarak uyguladığımız ihtiyati kararlar; Bizim için en kritik nokta, ülke genelinde aynı hızda uygulanması. Normalleşme sürecinde salgınla mücadele sürecinde başarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz. ”

“İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon gibi en yoğun şehirlerdeki havalimanlarımız hızla istenilen şartları yerine getirdi ve sertifikalarını aldı.”

Salgınla mücadele çerçevesinde hayata geçirilen “Havalimanı Salgın Belgesi” ile önemli bir adım attıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Hava şartlarına uygun olan havalimanlarını belgeledik ve faaliyete geçirdik genelge yayınladık. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon gibi en yoğun şehirlerdeki havalimanlarımız istenilen şartları hızlı bir şekilde yerine getirmiş ve bu sertifikaya hak kazanarak faaliyetlerine başlamıştır. Dünyaya kıyasla çok ciddi önlemlerimiz ve sıkı bir denetim sürecimiz var ”dedi.

“Ülkemize gelmek isteyen ziyaretçilerimizi güvenli uçuş konusunda bilgilendiriyoruz”

Bakan Karaismailoğlu, seyahat sürecinin başlangıcından varış noktasına kadar havayolunu titizlikle kullanan yolcuları takip ettiklerini belirterek, aldıkları tüm önlemleri aldıklarını söyledi. Ülkemize gelmek isteyen ziyaretçilerimizi güvenli uçuş konusunda bilgilendiriyoruz. Çünkü biliyorsun; havayolları yabancı ziyaretçilerimiz için ülkemize en önemli ulaşım araçlarıdır. Bununla birlikte, havayollarının salgının yayılmasında taşıdığı riskler nedeniyle kullanımında hala bazı dezavantajlar vardır. Bu rezervasyonları ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. ”

“Haziran uçuş programımızda 39 ülke, Temmuz uçuş programımızda 24 ülke ve Ağustos ayında 23 ülke ile uluslararası uçuşlar açacağız”

Salgın sonrası normalleşme adımlarının her ülkede farklı zamanlarda gerçekleştiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, yavaş yavaş uluslararası uçuşlarını açacaklarını söyledi:

“Bu nedenle ülkelerle koordinasyonumuzu sıkı tutuyoruz, hem normalleşme sürecimizi sürdürüyoruz hem de normalleşme çabalarını yakından takip ediyoruz. Bu bağlamda, karşılıklı olarak ortaya çıkan olumlu görüşler doğrultusunda uluslararası uçuşları kademeli olarak açacağız. Haziran takvimimizde 39 ülke var. Temmuz ayındaki uluslararası uçuş takvimimizde, Ağustos ayında 24 ülke ve 23 ülke ile uluslararası uçuşlar açacağız. Bazı ülkeler normalleştirme süreciyle ilgili yasal altyapıyı ve düzenlemeleri henüz tamamlamamıştır. Onları en kısa sürede tamamlamayı ve onlarla uçuş planlarımızı yapmayı umuyorum. Türkiye’de hazırız. ”

Demiryolları çalışmaları

İHA muhabirine devam eden demiryolu projeleri hakkında bilgi veren Bakan Karaismailoğlu, son 18 yıldan önce neredeyse yarım yüzyıl boyunca ihmal edilen demiryollarını kaldırdıklarını belirterek, “Tahsis edilen kaynaklar sayesinde, yüksek hızlı tren ve hızlı tren projeleri, mevcut konvansiyonel ağların yenilenmesi, Demiryolu endüstrisinin kuruluş ve yeniden yapılandırılmasının temel hedefleri doğrultusunda, ulaşım yatırımlarında kısa sürede çok önemli gelişmeler sağlanmıştır ”dedi.

“3 bin 944 kilometrelik yeni demiryolu inşaat faaliyetimiz devam ediyor”

Tüm yenileme çalışmalarına ek olarak, Bakan Karaismailoğlu, 2003 yılında 10 959 kilometre olan toplam demiryolu ağının bugün 12 bin 803 kilometreye ulaştığını söyledi:

“Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya ve Ankara-İstanbul hatları dahil olmak üzere 213 kilometre Hızlı Tren ağı inşa edildi. Ankara-Sivas YHT hattı çok kısa sürede bu ağa eklenecek. Bu projenin dışında özellikle Afyonkarahisar, Uşak ve Manisa illerini içeren Ankara-İzmir Hızlı Tren hattı; Halkalı-Çerkezköy-Kapıkule Hızlı Tren Projesi, Konya-Karaman-Niğde-Mersin-Adana Hızlı Tren Projesi, Bursa-Bilecik Hızlı Tren Projesi, Sivas-Erzincan Hızlı Tren Projesi ve Adana gibi birçok güzergah üzerinde inşaat çalışmalarımız devam ediyor -Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi. . Kısaca özetlemek gerekirse, bugün, bin 889 kilometrelik hızlı tren, 626 kilometrelik hızlı tren ve 429 kilometrelik konvansiyonel olmak üzere toplam 3 bin 944 kilometre yeni demiryolu inşa etmeye devam ediyoruz. ”

1915 Çanakkale Köprüsü

Bakan Karaismailoğlu, Asya ile Avrupa arasındaki geçiş süresini 6 dakikaya indirmeyi amaçlayan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün sadece bir köprü değil, Çanakkale şehitlerinin azizlerinin anısını taşıyan eşsiz bir anıt olduğunu da vurguladı. “Atalarımız ‘Çanakkale geçilmedi’ dedi. Bu sonsuza kadar olacak. Ancak dostluk, kardeşlik, üretim, turizm, katma değer için Boğaz köprüsünü sadece 6 dakikada yapıyoruz ”dedi.

“1915 Çanakkale Köprüsü 2023’te tamamlanacak”

1915 Çanakkale Köprüsü’nün 88 kilometrelik karayolu ve 13 kilometrelik bağlantı yolu da dahil olmak üzere toplam 101 kilometrelik Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Karayolu Projesi’ni de içerdiğini hatırlatan Bakan Karaismailoğlu, “ Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı olan 2023 yılında köprü. 1915 Çanakkale Köprüsü’nü açtığımızda, 2023 metrelik orta açıklığı ile sınıfında dünya lideri olacak ve dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. 16 Mayıs’ta, Başkanımızın video konferans ile katıldığı bir törenle 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 318 metre yüksekliğindeki kulelerin son bloğunu yerleştirdik. Başka bir deyişle, 318 metre yüksekliğe ulaştık ve her iki kuledeki kaynak işleri ile birlikte, her iki kulenin üst portallarında bulunan üç parçadan oluşan üst bağlantı kirişinin iki parçasının montajını tamamladık ”dedi.

“(Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Karayolu) Bu yolu 18 Mart 2022’de tamamlamayı hedefliyoruz”

Bakan Karaismailoğlu, karayolu çalışmaları kapsamında projenin başlangıcı olan Malkara Kavşağı ile Umurbey arasındaki 83.4 km’lik bölümünde toprak işleri ve sanat çalışmalarının devam ettiğini, “24 altgeçit, 3 üstgeçit ve 169 menfez tamamlandı . 7 altgeçit, 31 üstgeçit, 9 köprü, 22 kutu menfez, 10 kavşak, 4 Karayolu Hizmet Tesisi ve karayolu içindeki 2 adet betonarme viyadükte inşaat çalışmaları devam etmektedir. İnşallah bu otoyolu 18 Mart 2022’de tamamlamayı hedefliyoruz ”dedi.

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi