Bakan Karaismailoğlu: “TÜRKSAT 5A, 2020’nin son çeyreğinde, TÜRKSAT 5B 2021’in ikinci çeyreğinde uzaya gönderilecek & quot;

Bakan Karaismailoğlu: “TÜRKSAT 5A, 2020’nin son çeyreğinde, TÜRKSAT 5B 2021’in ikinci çeyreğinde uzaya gönderilecek & quot;
13:00 - Temmuz 15 2020 Çarşamba

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 15 Temmuz tarihli hain darbe girişiminin 4. yıldönümünde Türksat Gölbaşı yerleşkesinde düzenlenen ‘Türksat, 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü Anma Programı’na katıldı. Programa Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ömer Fatih Sayan, Enver İskurt ve Selim Dursun da Ali Taha Koç, Kemal Yüksek ve Türksat Genel Müdürü Cenk Şen de katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Karaismailoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü anma programı vesilesiyle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Akrabalarına ve Türk milletine taziye diledi. Bir gecede 251 vatandaşı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, “15 Temmuz zaferi, tanklara ve uçaklara meydan okuyan milletimizin, şehitlerin ve gazilerin onurudur. Aziz milletimiz; kararlılık, mücadele ruhu, darbeye karşı birlikte ayakta durma, Türkiye’nin karanlık gecede tarihin en aydınlık birinde demokrasi talep etme kararlılığıyla, birisinin vücudunun darbeye karşı olduğunu biliyorlar “dedi.

Türkiye’de darbe darbesi Türk milletinin kapatıldığını, bu kitabın dünyaya Karaismailoğlu Bakanı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Vatanlarının bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan bu düşük saldırı karşısında, yaşamları pahasına direnişleriyle bir destan yazdılar ve tarihi bir zafer kazandılar. Bu zafer Çanakkale ruhunun ve Sarıkamış ruhunun bu topraklarda hala taze olduğunu gösterdi. FETÖ’nün eylemleri karşısında milletimiz hayatından vazgeçti, ancak vatanını korumadı. Milletimiz sokakları ve meydanları doldurarak ve ölüm riskiyle bu darbe girişiminde başarısız oldu. 15 Temmuz gecesi millet bükülüyordu, Türkiye yenilmedi. Yaşamları pahasına tank ve bombalara karşı duran ulusumuz, eski tarihimizde yeni bir çağ başlattı. Destan yazarak tarihimizin gurur verici sayfalarına bir tane daha ekledi. Ulusal birliğimiz üzerinde yapılmaya çalışılan ve dünyadaki benzeri görülmemiş bir cesaret ve maneviyatla karanlık oyunları şımarttı. ”

15 Temmuz gecesi FETÖ adlı zillet evine ait hainlerin insanları savaş uçaklarıyla bombaladığını, onları tanklarla ezmeye çalıştıklarını ve helikopterlerden kurşun atıldığını hatırlatan Bakan Karaismailoğlu, “Sanırım yangının düştü. Astıkları bombalar kalplerimize düştü. Tanklar bizi ezdi. Akciğerlerimizi sıktıkları mermiler. Tabii ki, bu ülke için bir oğul, eş, erkek kardeş, anne, baba olduğunuzda hayatınızı feda etmeye hiçbir yanıt olamaz. Ancak cumhurbaşkanının sözleri, mermilerin ve hainlerin yanında duran 251 şehidimiz arasında Ahmet Özsoy ve Ali Kars kardeşler sayesinde o gün televizyonda yankılandı. Onlar sayesinde yayınlarımız başarısız olduğu için halkımız doğru şekilde bilgilendirildi. Bu doğru bilgi çerçevesinde ulusumuz iradesini kabul etti ve meydanlara indi. Demokrasi, Türkiye’nin geleceği, gelecek nesillerin geleceği ortaya çıktı. 15 Temmuz gecesi şehitlikleri ve kahramanlıkları sayesinde bu kurumun ne kadar değerli olduğu bir kez daha anlaşıldı ”.

“TÜRKSAT 5A’nın 2020’nin son çeyreğinde uzaya, TÜRKSAT 5B’nin 2021’in ikinci çeyreğinde hayata geçirilmesi planlanıyor”

Bugün çalışmalarını başarıyla ve kesintisiz sürdüren Türksat’ın, uydu yayıncılığında uluslararası alanda önemli bir aktör olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, şunları söyledi:

“Halihazırda üretimde olan iletişim uydularının 2020’nin son çeyreğinde ve 2021’in ikinci çeyreğinde TÜRKSAT 5B’nin piyasaya sürülmesi planlanıyor. Eğer ilk yerli ve ulusal iletişim uydumuz TÜRKSAT 6A ise, Türkiye’de üretilen 6a tarafından Türksat, dünyada iletişim uydusu üretebilen 10 ülke arasında yer alacak. İletişim uydularımız uzaya ulaştığında, ülkemiz imaj, ses ve veri iletişimimiz ile katma değerli diğer hizmetlerimizle dünyada söz sahibi olacak. Bu uydular, ülkemizi bölmek isteyen büyük hainlerin, büyük yatırımların ötesinde coşkusunun kanıtıdır. Aslında her kilometrede bir yol, açılan her okul, hastane, köprü ya da fabrika, ülkemizin gönderdiği bir tokat. Hayatlarını veren şehitlerimizin fedakarlıkları, çabaları ve güveninin boşa gitmediğinin kanıtıdır. Bizim gibi bu güveni de hayatımız pahasına koruyacağız. İçtenlikle inanıyorum; Sizinle olduğumuz sürece, bu güveni asla bize bırakmayacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 15 Temmuz gibi bir günü tarihe kattık. Ancak, asla unutmayacağız ve bizi unutturmayacağız. ”

“Hainlerin planı, büyük Türk milletinin cesareti ve inancı sayesinde bozuldu”

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, dört yıl önce Türkiye’nin en karanlık günlerinden en karanlık günlerinden birinde yaşadıklarını belirterek, “Hainler, ülkemiz ve bu darbe girişimi ile hedef bölgemizdeki insanları Yıllarca koydukları tuzak ve son aşama için uğursuz planlar … Devleti ele geçirmek, bizi esir almak için ulusun silahlarını milletimize ve milli irademize yönlendirdiler, bir tuzakları vardı, ama kesinlikle Allah Hainlerin planı, büyük Türk ulusunun cesareti ve inancı sayesinde bozuldu. ”

15 Temmuz 2016’da Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletine karşı yapılan en önemli hedeflerin korkakça saldırılarından biri de iradesini gerçekleştiren Turksat Sayan, “Yaygın darbelerle tehdit ettikleri Türksat çalışanlarına yayını tahmin edemediklerini, Yayını kesmek için kampüse son çare olarak bombalandı, menhor hedeflerine ulaşmayan teröristler şehit Ahmet Özsoy ve Ali Karslı, Ferhat Derecik Muhammed Emin Sergili, Bilal Davut Hasetçi ve Halil Ersoy’u yaraladı. kalpleri ve kalpleri, dualarında, isimleri tarih koridorlarında ve Türksat’ta, haklarını ödeyemeyiz, Allah onları korusun ”.

Türkiye bugün daha istikrarlı ve ülkenin gelecekteki Sayan’ı dört gözle bekleyebileceğini söyledi, “Acı bir deneyim içinde yaşıyoruz, her alanda ve her an uyanıklıkta, zor yoldan yaşıyoruz ve bu farkındalığı bir kez daha hareket ettirmeyi hatırlattık. O günden bu yana yaşanan olaylar, ama 15 Temmuz gecesi tarihte bir ilkti.Belki uzaktan bakanlar hala böyle düşünüyorlardı, ama o gece olan bir film değildi. Arkadaşlarımızın anıları, kaybettiklerimiz, feda ettiklerimiz, Türkiye’nin 2023 hedefine ulaşması gerekiyor. 15 Temmuz şehitlerine ve gazilerine verdiğimiz söz ve borç budur. ”

Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kemal Yüksek, ayrıca 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nde Türk milleti, hain darbe girişiminin politikacılarına kararlı kendinden emin duruşunda yer aldığını ve milletin ortak kararlılık ve önleme ile kavga, “Yüce milletimiz, bu topraklardaki azim ve kararlılık, söylediği değerleri ve birliği içtenlikle yapar.”

Yüksek, “Zaman geçtikten sonra o gece tam bir ulus olarak ne kadar büyük bir eşik geçtiğimizi anlıyor ve değerlendiriyoruz” diyen Türk milleti tarafından ilk sıcağı sıcaklığının gösterdiği refleksin, Türk milleti. Bir ulus olarak zorlukların üstesinden gelmek ve zor zamanlarda fedakarlık yapmak gibi çok nadir bir karakterimiz var. Özelliğimizi doğrulayan birçok tarihsel durum var. Kurtuluş Savaşı’ndaki tüm imkansızlıklara rağmen, belki de en yaygın ulus olan bu özellik zaferin arkasında yatıyor. Tıpkı milletimizin, zaman zaman, ülkenin işgaline karşı düşmana karşı savaşması gibi, milletimiz de 15 Temmuz’da aynı duygularla hainlerle savaştı. Bu karakter belki de büyük bir ulus olarak düşman ve hainlerin karşısında bizi yenilmez kılar. ”

“Türksat her zaman yoluna saplanıp hedeflerinden uzaklaşmayarak daha da ileri gidecek”

Yüksek, Türksat’ın ulusal değerlerini darbe girişiminin ilk anlarından hatırlattı ve her koşulda ulusuyla birlikte olduğunu hatırlattı ve şunları söyledi:

“Çalışanlarımızın olağanüstü çabalarıyla karşılaşılan tüm zorluklara rağmen 7/24, Türkiye’nin tavrının kesintisiz bir iletişim omurgası vardı. Bu kadar düşük bir girişim karşısında hainlerden geçmeyen Türksat, her zaman Türksat’ın en önemli vizyonu, yeni organizasyon yapısı ve küresel projesi ile Büyük Türkiye destinasyonunun ana unsuru haline gelmektir. dost devletlerin inşasında yeni önemli açılımlar, özellikle de dünyanın önde gelen uydu servis sağlayıcısı, onlara dijital devlet hizmetleri sunabilme ve teknolojinin zihinsel merkezi olma gibi, Türkiye her zamankinden daha fazla çalışmak için çok çalışmak, 2023’te Türkiye. 15 Temmuz şehitlerine ve gazilerine olan borcumuz bu. ”

Program hediyeler verdikten ve gazi plaketleri verdikten sonra sona erdi.

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi