Bakan Karaismailoğlu: ‘Rusya ile uçuşlar Covid -19 tedbirleriyle başlıyor’

Bakan Karaismailoğlu: ‘Rusya ile uçuşlar Covid -19 tedbirleriyle başlıyor’
15:00 - Temmuz 27 2020 Pazartesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Yeni Tip Corona virüsü (Covid-19) salgını sırasında normalleşme dönemine giriş adımlarının bir parçası olarak Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanlığı ile bir dizi toplantı yapıldığını, ve 24 Temmuz 2020’de uçuşların başlatılmasına karar verildi. 1 Ağustos 2020 tarihinde iki ülke arasındaki görüşmelerde Rusya Federasyonu’nun uluslararası uçuşları Karaismailoğlu, Rusya Federasyonu’nda ilk aşama olarak Moskova’da açılma kararını açıkladı , Saint-Petersburg, Türkiye’den Rostov-on-Don’a ve Ankara ile İstanbul arasındaki sürenin bildirildiğini bildirdi. Karaismailoğlu, Türkiye’nin tatil köyleri ve havalimanlarını Rusya ile uçtuğunu açıklayarak 10 Ağustos 2020’den itibaren “Rusya Federasyonu, Moskova, Saint-Petersburg, Rostov-on-Don ve Türkiye’den, Antalya, Bodrum ve Dalaman arasında planlanan ve charter seferleri de 10 Ağustos’ta başlayacak. ”

Sertifika olmadan uçağa binmeyecek

Bakanlar Karaismailoğlu, iki ülke tarafından Türkiye ve Rusya arasındaki seferlerin başlamasını sabırsızlıkla bekledi, ancak Kovid-19 için bir dizi önlemek için uçuşların başlatılacağını söyledi. Rusya’ya giden yolcuların ve mürettebatın üç gün önce PCR yöntemiyle gerçekleştirilen Covid-19 testini yapmış olması gerektiğini belirten Karaismailoğlu, “Olumsuz sonuçlarla Cr testine tabi tutulacaklar. Tüm yolcular uçuş sırasında İngilizce / Rusça dillerinde bir anket doldurur. Negatif PCR testini onaylayan herhangi bir belgesi olmayan yolcuların, havayolu şirketleri tarafından uçağa binmelerine izin verilmeyecektir “dedi.

İç hat uçuşlarında normalleşme sürecinin hızla normale dönmeye başladığını ifade eden Karaismailoğlu, her gün uluslararası karşılıklı uçuş anlaşması yapılan ülke sayısını artırdıklarını belirtti. Karaismailoğlu, “1 Ağustos itibariyle Rusya, Kuveyt, Hindistan ve Güney Afrika uçuşları başlayacak. Salgının seyrine bağlı olarak, Tunus, Cezayir, Mısır, Kırgızistan, Irak, Kenya ve Özbekistan, uçuşların başlatılabileceği diğer ülkeler arasında yer alıyor. ”

Dünyanın birçok ülkesini etkileyen bakanlar Karaismailoğlu, Türkiye’den iyi yönetilen süreçlerden Covidien-19 salgınlarını en aza indirgeyen ve kontrollü süreçle çıkışla ilgili perspektif ve deneyimin, yeni normalleşmeyle bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi