Bakan Karaismailoğlu: ‘Pazartesiden Salı’ya bağlanan gece 5A uydumuzu uzaya fırlatacağız’

Bakan Karaismailoğlu: ‘Pazartesiden Salı’ya bağlanan gece 5A uydumuzu uzaya fırlatacağız’
20:12 - Aralık 30 2020 Çarşamba

Çeşitli programlara katılmak için Ordu’ya gelen Bakan Karaismailoğlu, AK Parti Ordu İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti. AK Parti toplantı salonunda yaptığı konuşmada Bakan Karaismailoğlu, 22 Ağustos’ta meydana gelen sel felaketine değinerek, vatandaşların kısa sürede selden zarar görmesi için diğer bakanlarla birlikte büyük çaba sarf edildiğini kaydetti. felaket. Bakan Karaismailoğlu, “Bu sorunları ortadan kaldırdık. Bugün 22 Ağustos gecesi 5 jandarma ve operatör memurlarının şehit düştüğü bölgede yıkılan köprüyü açmak için sabah saatlerinde Giresun’a geldik. Bugün Ordu’da yapılması gerekenleri planlayacağız. Ordu ile ilgili devam eden projelerimizde önümüzdeki günlerde daha iyi günler olmasını diliyorum ”dedi.

“Ülkenin her noktasında 3 bin 500’den fazla şantiye”

Bakan Karaismailoğlu, ülkenin her yerinde büyük işler olduğuna işaret ederek, “Özellikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 3.500’ü aşkın çalışanımızla bu Kovid-19 sürecinde bile tüm önlemlerimizi aldık. ülkemizin her yerinde. hizmet etmeye çalışıyoruz. İnanın bu iş dünyanın hiçbir yerinde yok, yatırımlarımıza tek tek devam ediyoruz. Dünyada bir numara olan büyük ölçekli yatırımlar. Bir yanda Ankara-Niğde Karayolu, Kuzey Marmara Yolu, 1915 Çanakkale Köprüsü, bir yanda yüksek hızlı trenler, diğer yanda yük trenleri, Çin trenleri, uluslararası trenler ve havayolu altyapımız. İnanın ülkemiz dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma yolunda çok güçlü adımlar atıyor. Amacımız, bölgesinde lider ve dünyada söz sahibi bir ülke olarak dünyadaki varlığımızı sürdürmektir ”dedi.

“5A uydumuzu uzaya fırlatıyoruz, 6A uydumuz için çalışmalar devam ediyor”

Bakan Karaismailoğlu, “Pazartesiden Salı’ya bağlanan gece, ülkemiz için gerek uzay gerekse uydular açısından önemli bir gün. Şu anda bunun için heyecanlıyız. İnşallah uzaya fırlattıktan sonra programını Salı günü Cumhurbaşkanımızla birlikte yapacağız. Haziran gibi planladık. 5D uydumuzu uzaya fırlatacağız. Dünyadaki ilk yerli ve milli 6A uydumuzun çalışmaları devam ediyor. 2022’nin ilk aylarında uzaya fırlatmayı planlıyoruz. Bununla uzayda varlığımızı tüm dünyaya hissettireceğiz. “Uzayda da büyük güce sahip bir ülke olarak lider ülkelerden biri olacağız.”

Kuzey Marmara otoyolu açıklaması

İşlerin ve projelerin hızla devam ettiğini belirten Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Önümüzdeki günlerde Malatya-Elazığ arasındaki Kömürhan Köprüsü’nü açacağız. Sonra Diyarbakır’da bir boşluğumuz var. Kuzey Marmara Otoyolu 400 kilometrelik bir otoyol yani 8,5 milyar dolarlık bir yatırımdan bahsediyoruz. Dünyanın en büyük projelerinden biri olarak adlandırılabilir. Böyle bir yatırım, dünya ölçeğinde dünyanın en büyük projelerinden biri olarak adlandırılabilir. Dünyanın en güvenli ve en kaliteli yollarını inşa ediyoruz. 2002 yılından bu yana 28 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Toplam yol ağımız 68 bin kilometre. Ancak bu trafiğin yüzde 80’i 28 bin kilometrelik otomobil yolunda.

Araç hareketliliği yüzde 170 artmasına rağmen trafik kazaları yüzde 80 azaldı. Karşılığında binlerce hayat kurtarıldı. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yürütülen vizyon projeleri neticesinde vatandaşlarımızın rahatı ve güvenliğine dayalı yatırımlar hep paralel olmuştur. Bu tür yatırımlar bitmeyecek. Vatandaşımızın hak ettiği yatırımlar devam edecek. Ordu bu yatırımlardan nasibini alacak. Ordu Çevre Yolu, Ordu için en değerli projelerden biridir. Umarım en kısa sürede harekete geçmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. İnşallah şehir hastanemizi çevre yolumuza bağlayacağız. “

“Şu andan itibaren eksik olduğumuz tek şey demiryolu yatırımları”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, önümüzdeki dönemde demiryolu yatırımlarına yönelik yatırımların artacağını belirterek, “Ülkemizde karayolu altyapısı belli bir aşamaya geldi. Havayolu altyapısı zaten tamamlandı. Şu andan itibaren tek eksikliğimiz demiryolu yatırımları. Bu demiryolu yatırımlarına verdiğimiz önemden sürekli bahsediyoruz. Çünkü orada bir eksikliğimiz var. İnşallah önümüzdeki günlerde demiryolu yatırımlarını artırıp oradaki yük ve yolcu kapasitelerini artırarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. En büyük planlarımız orada. Tabii bu yatırımlar yapılırken Türkiye Lojistik Master Planı çerçevesinde yapıyorlar.

Burada fizibilite çalışmaları yapılır, yolcu talepleri yapılır. Sonuç olarak hem bu yatırımların sıralaması hem de yatırımların şekli ortaya çıkıyor. Ankara Delice-Samsun projeleri halen devam etmektedir. Sonra Samsun-Ordu projesini yaptık ve bu bizim bilgimiz dahilinde. Samsun Sarp Demiryolu olarak tamamen çalışmaya başladık. Umarım onunla da çalışırız. Bu yerin fizibilite çalışmaları devam ediyor. Demiryolu yatırımları yapılması gereken yatırımlar, ancak hem zaman hem de maliyet açısından büyük külfet getiren projeler. Zamanı geldiğinde bu yatırımları tek tek vatandaşlarımıza kazandıracağız ”dedi.

Bakan Karaismailoğlu Milliyetçi Hareket Partisi İl Müdürlüğü ile Ordu Çevre Yolu şantiyesini ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Selim Kuşcu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi