Bakan Karaismailoğlu milli tren için tarih verdi

Bakan Karaismailoğlu milli tren için tarih verdi
11:00 - Haziran 15 2020 Pazartesi

Türkiye Vagon Sanayii Anonim Şirketi (TÜVASAŞ) ulusal elektrikli tren üreterek maksimum hız 160 kilometreye ulaştı. 2013 yılında alınan kararla, ulusal elektrikli tren setleri üretmek üzere görevlendirilen TÜVASAŞ, yılda 240 alüminyum gövde aracı üretmeye hazır. Ulusal elektrikli tren setlerinin inşaat aşamalarını yerinde inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yerli ve ulusal sermayeyle üretilen Yüksek Hızlı Tren’in 30 Ağustos’ta pistlere ineceği müjdesini verdi.

Milli Treni inceleyen Bakan Karaismailoğlu bir açıklama yaptı ve “Ülkemiz ve Sakarya için çok önemli bir gündemin arifesindeyiz. Ülkemizde ilk kez yerli ve ulusal elektrikli trenin son aşamalarına tanık oluyoruz. Umarım en kısa sürede rayları indirip testleri başlatacağız ve yolcu taşıyacağız. Proje kapsamında ilk altyapıyı kurduk. Trenimizin alüminyum gövde üretimi, boya ve kumlama tesisleri 2019 yılında devreye alındı. National Electric tren setlerimizin çalışma hızı 160 kilometredir. Buna ek olarak, saatte 225 kilometreye ulaşabilen ve vatandaşlara konforlu ulaşım hizmeti sunan yurtiçi hızlı tren için çalışmalarımız çok hızlı devam ediyor. Ar-Ge’deki genç dostlarımız bu konuya odaklandılar. Tedarikçilerimiz yerli. Ulusal trenimiz, sektörümüzün gelişiminde lokomotif görevi görmüştür. Yeni trenimizin yolcu güvenliği ve konforunda önceliği var. Bir setteki toplam koltuk sayısı 324’tür. Bunlardan iki tanesini engelli yolcularımıza ayırdık. Engelli yolcular için özel bölümlerde olacak trende. Trenimizi güvenlik, otomatik durdurma, tam otomatik klima ve kamera sistemleri ile donattık. Maliyetlerimizi daha da düşürmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. ”

Gece gündüz çalışma

Salgın sürecinde çalışanların sağlığına öncelik vererek çalışmanın gece gündüz devam ettiğini belirten Bakan Adil Karaismailoğlu, “Korona virüsü salgını bağlamında gece gündüz önlemlerimizi aldığımızı öngörerek çalıştılar. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, şantiyelerimizde ve bakanlıklarımızda, Sağlık Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda çalışanlarımızın sağlığına öncelik vererek çalışmalarımız devam etmiştir. Başkanımızın önderliğinde, son 18 yılda demiryollarında ulusal sanayinin kurulması için çok önemli adımlar attık, çok daha önemli adımlar atacağız. Demiryolu sektöründe tasarımdan uygulamaya, güvenliğe, konfordan her aşamaya ve süreçle ulusal bir tren yapmaktan gurur duyuyoruz. ”

Demiryolu ve yol testleri 30 Ağustos’ta başlıyor

Bakan Karaismailoğlu, “Yurtiçi ulusal tren projemiz markalaşma ve ihracatın en önemli hedeflerinden biri. Kara, hava ve deniz rotalarımızla birlikte ulaşım notlarımızla bizi hedefleyen ve cesaretlendiren ve desteklerini bizden hiç ayırmayan Başkanımıza teşekkür ederiz. Ulusal tren için çalışan herkese teşekkür ediyorlar, bu ulusal gururu deneyimlememizi sağladılar. Umarım buraya 29 Haziran’da tekrar geleceğiz ve tüm arkadaşlarımızla fabrika testlerine başlayacağız. Bundan sonra 30 Ağustos’ta bir tören düzenleyeceğiz ve demiryolu testlerine ve yol testlerine başlayacağız. Ardından bu sene de yolcuları taşımaya ve taşımaya başlayacağız ”dedi.

Burak Can Tokyürek – Orkun Kaya

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi