Bakan Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi’ndeki çalışmaları inceledi

Bakan Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi’ndeki çalışmaları inceledi
15:00 - Ağustos 23 2020 Pazar

Bakan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat ziyaret ettiği Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi’ni inceleyerek bir an önce açılması talimatını verdi ve yetkililerden bilgi aldı. Yatırımın ve iş kalemlerinin işleyişinin her detayını gören Bakan Karaismailoğlu, firma yetkililerinin sunumlarını dinledi.

Kulede 600 metre yüksekliğinde seyir terası olacak.

Bu yatırım ile İstanbul’un haberleşme altyapısını geliştireceklerini belirten Karaismailoğlu, 369 metre yüksekliğindeki kulenin 600 metrekare gözlem güvertesine, 100 ana ve 13 yedek, toplam 113 5 Kw vericiye, 40 milli radyo, 19 ulusal TV, 29 bölgesel radyo, 35 yerel radyo ve 1 yerel televizyon yayınlayacağını söyledi. Karaismailoğlu, yayın sistemlerinin program girişlerinin hem yedekli uydu anteni ile hem de f / o kabloları ile alınabilecek şekilde yedeklendiği detayını da paylaştı. Bakan Karaismailoğlu, kulenin mekanik sistemlerinin montajı ve devreye alınması, panel ve trafoların montajı, yerinde yol inşaatları, yapısal peyzaj ve amfi tiyatro imalatlarının da tamamlandığını belirterek, anten ve kulelerin İstanbul’daki Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi’nde görüntü kirliliğine neden oldu Toplanarak çevreye faydalı hale getirildiğini hatırlattı.

Proje yeşil alan kapasitesi ile dikkat çekiyor

Bakan Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca TV Kulesi projesinde peyzaj çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini belirterek, yatırımın yeşil ve çevre ile iç içe olduğunu, projede yeşil alan kapasitesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile artırıldığını ifade etti. Yatırımın 3 bin metrekarelik çim alanının ikiye katlanarak 6 bin metrekareye çıktığını belirten Karaismailoğlu, erguvan, sedir, gürgen, sakız, zeytin, manolya, taflan olmak üzere 8 farklı ağaç türü ile toplam 1.780 ağaç olduğunu söyledi. ve ardıç, projeyi çevreleyecek.

“Telsizlerin tüm test yayınlarında başarıya ulaştık”

Çamlıca Kulesi’nin açılışı ile İstanbul’daki tüm radyo kanallarının bu merkezden yayın yapacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, FM-1,2,3,4 ve Fm-5 anten ve birleştirici sistemlerinde montaj ve testleri tamamlayarak, FM vericilerinden gelen yayını başarıyla test edin. yapıldığını söyledi. Karaismailoğlu, “Tüm testlerde aynı anda başarıya ulaştık. Bu dünyada bir ilk. Ayrıca hemen hemen tüm radyo kanalları ile sözleşme imzaladık. Sözleşme imzalama süreci tüm kanallarla kısa sürede tamamlanacaktır ”dedi.

Açılış için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor

Karaismailoğlu, projenin öneminin farkında olduklarını vurgulayarak, “Haziran ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kuleyi ziyaret ettik. Cumhurbaşkanımızın talimatı yatırımı bir an önce hizmete sokmaktı. Bu doğrultuda çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. İnşallah eylül ayında kuleyi açmayı planlıyoruz. İstanbul’un simgelerinden biri olacak ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın titizlikle takip ettiği bu projenin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz ve açılışın da bizim payımıza düşeceği için gurur duyuyoruz. ”

Utku Şimşek

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi