Bakan Karaismailoğlu: ‘Hedefimiz 2023’e 3.500 kilometrelik demiryolu hattı ile girmek’

Bakan Karaismailoğlu: ‘Hedefimiz 2023’e 3.500 kilometrelik demiryolu hattı ile girmek’
16:00 - Temmuz 29 2020 Çarşamba

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas YHT Projesi Yerköy inşaat sahasında inceleme yaptı ve açıklamalarda bulundu. Bakan Adil Karaismailoğlu, Yozgat’ın Yerköy ilçesindeki hızlı tren inşaat sahasında brifing aldı. Bakan Karaismailoğlu, ilgili birim yöneticileri ile birlikte sahada hızlı tren çalışmalarını inceledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Umarız Ankara-Sivas YHT hattımız hedefimiz doğrultusunda bu yıl da tamamlanmaya devam edecek. Hat sona erdiğinde, 400 kilometrelik Ankara-Sivas hızlı treni 250 kilometrede seyahat edecek ve üzerinde 8 istasyon olacak. Umarım, bu yıl hizmet aldığımızda, vatandaşlarımız hızlı tren ve standart tren taşımacılığının konforundan faydalanacaktır. İnşallah, ülkemizde bu rahatlığı yaymak için tüm çabalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. ”

“Karaman-Konya arasındaki hızlı tren hattını tamamlamayı hedefliyoruz”

Bu yıl Karaman ve Konya arasındaki hızlı tren hattını tamamlamayı hedeflediklerini belirten Karaismailoğlu, “Mersin-Adana-Gaziantep hattımız üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bir yandan Ankara ile İzmir arasında çok yoğun bir çalışma var. Onları da bitirmeye çalışıyoruz. Ayrıca Bursa’yı Ankara-İstanbul YHT hattına bağlama hedefleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. ”

“Hava, kara, deniz ve demiryolları konusundaki çalışmalarımız devam ediyor”

YHT Ankara-İstanbul arasındaki Bilecik mevkiinde Doğançay tünellerinde çalışmaların sürdüğünü belirten Karaismailoğlu, “Ankara-İstanbul hattında ulaşım süresini kısaltmaya çalışıyoruz. Ülkemiz genelinde karayolu, deniz, hava ve demiryolu çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Amacımız vatandaşlarımızın daha konforlu bir yüksek standartta yaşamasıdır. Umarım onları vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Ülkemizde demiryolu alanında büyük bir atılımdayız. Hedefimiz 2023 yılına 3.500 kilometrelik hızlı tren hattıyla girmek. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde YHT hatlarımızı 5.500 kişiye getirmek için çok çalışıyoruz. ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, açıklamaların ardından hat bakım otobüsünü sürdü.

Bahadır Muhlis Gökgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi