Bakan Karaismailoğlu, havalimanı metro inşaatını denetliyor

Bakan Karaismailoğlu, havalimanı metro inşaatını denetliyor
13:12 - Temmuz 2 2020 Perşembe

Sabiha Gökçen havalimanının raylı sistem bağlantısı ile İstanbul’un şehirlerarası ve uluslararası hava ulaşım terminallerinden biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kadıköy – Kartal – Kaynarca metro hattı arasında bir raylı sistem bağlantısı sağlanacak. Sabiha Gökçen Havalimanı’na güvenli, dakik ve ekonomik yolcular sağlanacak. Proje sayesinde Kadıköy’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na 46 dakikada yolculuk etmek mümkün olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik Tavşantepe metro istasyonundan başlayıp Sabiha Gökçen Havalimanı’nda sona eren 7.5 km’lik metro hattının şantiyesinde incelemelerde bulundu. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’e Bakan Karaismailoğlu eşlik etti.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu, “Sahadaki metrolardaki çalışmaları inceliyoruz. Bugün Pendik Tavşantepe metro istasyonundan başlayıp Sabiha’da biten 7.5 km’lik şehir metro hattının şantiyesini inceliyoruz. Gökçen Havalimanı 4. Pendik Tavşantepe ve Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki metro hattında bir istasyonumuz var, 2021 yılı sonuna kadar hizmete almayı ve yolcu taşımayı umuyoruz. Pendik Tavşantepe istasyonu Kadıköy-Kartal metro hattının bir parçasıdır. Kadıköy’den bir vatandaş Sabiha Gökçen Havalimanı’na durmadan gelecektir. Bağlantı kısa sürede belediye tarafından tamamlanırsa, Marmaray’dan Ankara’ya Sabiha Gökçen Havalimanı’na bir yolcunun transferi metroyla sağlanacaktır. ”

Ülke genelinde demiryollarında ateşli bir çalışma olduğunu belirten Karaismailoğlu, “Hızlı tren hatları üzerindeki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Sivas hattını yıl sonundan önce işletmeye alacağız. Konya Karaman’ı faaliyete geçireceğiz, yolcu taşıyacağız, ayrıca Ankara-İzmir, Bursa Yenişehir Osmaneli, Adana Mersin Osmaniye Gaziantep Hızlı Tren hattımız üzerinde çalışmaya devam ediyoruz, projeyi tamamladık, finansman ve ihale, Gebze Sabiha Gökçen Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Yeni Havaalanı ve Halkalı Hattı Demiryolu ağları ile ülkemizin her tarafına dokunma, yüksek hızlı tren hatlarımızla vatandaşlarımızla buluşma ve bunları iç pazara entegre etme çabası içindeyiz. şehiriçi metrolar ile demiryolları ve hava yollarında, ülkemize uygun demiryolu ağlarının 2023-2025 hedeflerimize ulaşmak için çalışmalarımız hızla devam ediyor, buradan Kocaeli’ye geçeceğiz Kocaeli’de yapıyı inceleyeceğiz Şehir metrolarından biri olan Gebze ile Darıca arasındaki 15 km’lik metro hattının inşaat alanı. ”

Normalleşme sürecinde yapılacak uçuşlarla ilgili soruyu da yanıtlayan Bakan Karaismailoğlu, “Yeni normal dediğimiz zamanı en kısa sürede bitirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Turizm, Dışişleri Bakanlıkları İşler, İçişleri ve Sağlık yoğun bir şekilde çalışıyor. Müzakereler devam ediyor. Bazı aşamalar katlanıyor “Ama maalesef yavaş ilerliyoruz. Umarım kızı o anda hızlandırmak için elimizden gelenin en iyisini yaparız. Umarım bu süreci kısa sürede halledeceğiz. ”

Aykut Zor – Metin Başar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi