Bakan Karaismailoğlu: ‘Çanakkale Boğazı’nda 1 saatlik yolculuk süresi 6 dakikaya düşürülecek’

Bakan Karaismailoğlu: ‘Çanakkale Boğazı’nda 1 saatlik yolculuk süresi 6 dakikaya düşürülecek’
13:00 - Ağustos 13 2020 Perşembe

Bakan Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü de dahil olmak üzere Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu’nun 101 km’lik Malkara – Çanakkale kesiminde yüzde 62,5 fiziksel gerçekleşme sağlandığını, projenin tamamlanmasıyla yıllık toplam zaman tasarrufu miktarının sağlandığını belirtti. 465 milyon liraya yakıt tasarrufu, miktarın 102 milyon liraya ulaşacağını belirtti. Bakan Karaismailoğlu, “Vatandaşlarımız projemizle yılda 567 milyon lira zamandan ve yakıttan tasarruf edecek” dedi.

Köprü dahil karayolunun Malkara-Çanakkale kesiminde yüzde 62,5 fiziksel gerçekleşme

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, aralıksız devam eden Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi’nin; 101 km uzunluğunda, 88 km’si otoyol, 13 km’sini bağlantı yolu olan Malkara-Çanakkale Kesimi ve bu kesim içerisinde yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü’nde yüzde 62,5 fiziksel gerçekleşme sağlandığını belirtti.

Türkiye’nin Merkez Koridoru öncülüğünde ‘girişiminin bir parçası olacak

Bakanlar Karaismailoğlu, Türkiye’nin milli kalkınmasının gerçekleştirdiği yatırımın en önemli ayakları doğrultusunda hareket ettiğini ifade ederek 1915 yılında ilk köprü projesinin 2 bin 23 metre orta açıklık, 770 metre yan açıklıkların 365 ve 680 metrelik yaklaşma viyadükleri ile yapıldığını ifade etti. , Çanakkale Boğaz’ın ilk asma köprüsünün toplam uzunluğunun 4 bin 608 metre olacağını bildirdi.

Bakanlar Karaismailoğlu, tarihi İpek Yolu projesine ‘Tek Kuşak Bir Yol Projesi’ kapsamında, Türkiye’nin öncülüğünü yaptığı ‘Merkez Koridor’ girişiminin bir parçası olacağını ve Pekin’de kesintisiz ticaret yolu oluşturma hedeflerine doğrudan katkı sağlayacağını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, projenin devreye alınmasıyla birlikte İstanbul’un Avrupa ile Anadolu arasında üstlendiği yoğun transit trafik yükünün azalacağını belirterek, “Proje tamamlandığında ulusal ve uluslararası turizme büyük katkılar sağlayacaktır. Kınalı – Tekirdağ – Çanakkale – Savaştepe Otoyolunun İstanbul İzmir Otoyoluna bağlanması ile Avrupa ülkelerinden İzmir, Aydın ve Antalya gibi turizm merkezleri arasındaki mesafe kısaltılacak. “Kültürel etkileşim, Avrupa ülkeleri, Balkanlar, özellikle Yunanistan ve Bulgaristan ile ticari ilişkilerin yanı sıra artacaktır.”

Çanakkale Boğazı’nda 1 saatlik seyahat süresi 6 dakikaya düşürülecek

1915 Çanakkale Köprüsü sayesinde feribotla 30 dakikada geçen ancak bekleme süresiyle 1 saat süren Çanakkale Boğazı’ndan seyahat süresinin 6 dakikaya düşeceğini vurgulayan Karaismailoğlu, “Projeyle entegrasyon da sağlanıyor. karayolu taşımacılığı projeleri ile Marmara ve Ege Bölgelerindeki liman, demiryolu ve hava ulaşım sistemleri. ; Bu bölgelerde ekonomik kalkınmayı ve sektörün ihtiyacı olan dengeli planlama ve yapılanmanın yaratılmasını sağlayacaktır ”dedi.

– Vatandaşlar proje ile yılda 567 milyon lira zamandan ve yakıttan tasarruf edecek.

88 km otoyol ve 13 km bağlantı yolunu içeren 101 km uzunluğundaki Malkara-Çanakkale Otoyolu projesinin devreye alınmasıyla mevcut bölünmüş devlet yoluna göre yaklaşık 40 km kısalma sağlayacağını belirten Karaismailoğlu, “ Malkara-Çanakkale Otoyolu projesi 465 milyon TL Akaryakıttan 102 milyon TL olmak üzere toplam 567 milyon TL tasarruf sağlanacak ”dedi.

Proje istihdama açılan bir kapı haline geldi

Projede toplam 5 bin 597 personelin çalıştığını bildiren Bakan Karaismailoğlu, projenin vatandaşa iş olduğunu, istihdam olanakları sağlayacağını ve çeşitli sektörlere katacağı canlılıkla ülke ekonomisine katkı sağlayacağının altını çizdi. .

Bakan Karaismailoğlu, “Dünyanın temsil ettiği köprüyü inşa ederken tüm ihtişamıyla tarihe tanık olduğumuzun bilincinde ve sorumluluğunu taşıyoruz. 2023 yılında açılması planlanan bu köprüyü çalışmalarımızın hızıyla 18 Mart 2022 tarihinde milletimizin hizmetine sunmayı hedeflediğimize inanıyorum.

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi