Bakan Karaismailoğlu: ‘Bugün itibariyle 3 ülkeye uçuş başladı’

Bakan Karaismailoğlu: ‘Bugün itibariyle 3 ülkeye uçuş başladı’
14:00 - Haziran 11 2020 Perşembe

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara – Sivas Hızlı Tren (YHT) Kırıkkale şantiyesinde incelemelerde bulundu. Şantiye incelemesi sonrasında Kırıkkale’nin Çerikli ilçesine giden Bakan Karaismailoğlu, hattın güzergahı üzerinde incelemelerde bulundu. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu, korona virüsüne karşı mücadele sırasında şantiyelerde gerekli önlemleri alarak çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

“Ankara-Sivas YHT hattı 2020 sonundan önce açılacak”

Ankara – Sivas YHT hattı projesinin 2020 yılının ikinci yarısında açılacağını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “Bu yıldan önce Ankara’dan Sivas’ı hızlı trenle bağlayacağız. Sivas’tan trene binen bir vatandaş hızlı trenle İstanbul Halkalı’ya gidecek. Ankara ve Eskişehir güzergâhlarını tekrar kullanabilecektir. ”

“Adana-Mersin-Gaziantep’te altyapı çalışmaları devam ediyor. Umarım üstyapı ihalesini Temmuz ayında tamamlayacağız ”dedi.

Türkiye’nin demir yolunda büyük bir atılım ve Karaismailoğlu Bakanlar hakkında konuşmaya devam ettiğini söyleyen projelerin, “Konya-Karaman Yılı umutla bitirmeye çalışıyoruz. Bu hattı da açacağız. Çalışmalarımız Karaman – Ereğli arasında devam ediyor. Ankara Adana-Mersin-Gaziantep’te altyapı çalışmaları devam ediyor, umarım Temmuz ayında üstyapı ihalesini tamamlayacağız.Ayrıca Bursa-Bilecik Osmaneli ilçesini Ankara-İstanbul hattına bağlayarak 5.523 kilometrelik hızlı tren hattıyla 2023’e girmeyi planlıyoruz. Bunlar büyük yatırımlar, ülkemize değer katacak değerli yatırımlar … Hem uzun vadeli hem de mali yükler, ama umarım bu mücadelenin ve demiryolunda yaptığımız işin meyvelerini göreceğiz 2023’te 18 yıl ”.

“Samsun-Sivas hattı haziran ayında açılıyor”

1930 yılında demiryollarına yapılan en büyük yatırımlardan biri olan Samsun ile Sivas arasındaki demiryolu hattının modernizasyonunun tamamlandığını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan hattın Haziran ayında açılacağını belirtti.

“Havaalanlarına ‘Volatilite Sertifikası’ vermeye devam ediyoruz”

Korona virüsü ile mücadele kapsamında karada, denizde ve havada tüm önlemleri alarak normalleşmenin yolunu açmaya çalıştıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, havaalanlarının geçen hafta faaliyette olduğunu ve “Uçuculuk Sertifikası” nın yayınlandığını vurguladı. havalimanlarına gitmeye devam etti ve vatandaşlar havayolu ve demiryolunu gönül rahatlığıyla kullanabildiler.

“Bugün itibariyle 3 ülkeye (Hollanda, Almanya ve İngiltere) uçuşlar başladı

Bugün itibariyle uluslararası uçuşların 3 ülkeye (Hollanda, Almanya ve İngiltere) başladığını açıklayan Bakan Karaismailoğlu, “Umarım uçuşlarımız bir pedeyman olarak tamamlanır. Bu konuda yoğun bir diplomasi trafiği var ve tüm taleplerimizi yerine getirdik. Dışişleri, Sağlık, Kültür ve Turizm Bakanlıkları ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Bu süreci mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirme ve normal yaşama dönme çabası içindeyiz. ”

Mevlüt Hasgül – Erdinç Türkcan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi