Bakan Karaismailoğlu: ‘(Ankara-Sivas YHT Hattı) Tünelin sonunda ışığı gördük’

Bakan Karaismailoğlu: ‘(Ankara-Sivas YHT Hattı) Tünelin sonunda ışığı gördük’
22:00 - Temmuz 29 2020 Çarşamba

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Ankara-Kırıkkale Yolu Şantiyesinde incelemelerde bulundu. Soruşturmalarda Bakan Karaismailoğlu’na Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve şantiye yetkilileri eşlik etti. Şantiyede inceleme yaptıktan sonra yetkililerden bilgi alan Bakan Karaismailoğlu, çıkıştaki basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 22 proje ile çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, çalışmaların projeleri en kısa sürede tamamlamaya devam ettiğini belirtti.

“(Ankara-Sivas YHT Hattı) Tünelin sonunda ışığı gördük”

Yeni talepler doğrultusunda yeni projeler için çalışmaya devam ettiklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, şunları söyledi:

“Bugün Ankara-Sivas Hızlı Tren (YHT) hat şantiyelerini sabah erkenden inceledik. Yerköy’deydik ve çalışmalar hızla devam ediyor. Bu yıldan önce Ankara ve Sivas’taki tüm Kırıkkaleli, Yozgat ve Sivas kardeşlerimizi hızlı trenlerin konforuyla tanıtacağız. Bu doğrultuda yapılan çalışmaları yerinde inceledik. İnşaat işçisinden mühendislere kadar hepsiyle birlikteydik. Harika ve özverili bir çalışma var. Yani çok az. Tünelin sonunda ışığı gördük. Hedefimize hızla devam ediyoruz. ”

“Adana-Gaziantep ve Bursa-İzmir YHT çalışmalarımız devam ediyor”

Bakan Karaismailoğlu, Ankara-Sivas YHT hattının sona ermesiyle, Sivas’tan kalkan bir yolcunun hızlı trenle İstanbul Halkalı’ya, hatta 2023’ten önce Edirne’ye gidebileceğini vurguladı, “Ülkemiz birkaç yıl önce yüksek hızlı tren. Vatandaşımız bunun rahatlığını biliyor ve artık pes etmiyor. Ankara – Eskişehir, Ankara-Konya, bu çalışma Konya – Karaman’a kadar devam edecek. Adana-Gaziantep ve Bursa-İzmir YHT çalışmaları devam etmektedir. ”

Bakan Karaismailoğlu, önümüzdeki yılların demiryolları için çok önemli olacağını ve 2023 yılında 3.500 kilometre (KM) ve önümüzdeki 5 yıl içinde 5.500 kilometre yüksek hızlı tren hattı kurmaya çalıştıklarını, “Demiryolları açısından da çok önemli. lojistik. Yine limanları ve organize endüstrileri yük ve yük lojistiği olarak yük taşımacılığına bağlayan kavşak hatlarımız üzerinde çalışmalar devam etmektedir. Karada, denizde ve havada önemli gelişmeler var. Umarım vatandaşlarımızla birlikte çok önemli projeler getirmeye devam edeceğiz. ”

Bakan Karaismailoğlu, Kurban Bayramı yaklaşımı ile yola çıkacak sürücülerin dikkatli olmaları ve kurallara uymaları için önerilerde bulundu.

Utku Şimşek

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi