Bakan Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Karayolu Ana Kontrol Merkezini inceledi

Bakan Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Karayolu Ana Kontrol Merkezini inceledi
16:00 - Eylül 3 2020 Perşembe

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu fuarı, Ankara-Niğde karayolunun en akıllı şekilde karakterize edilmesinin Ana Kontrol Merkezi incelemesinde bulundu. Ankara-Niğde Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Müdürü Mustafa Akbaş’tan bilgi alan Bakan Karaismailoğlu, çalışanlara başarılar diledi. Daha sonra açılışın yapılacağı Haymana gişelerine giden Bakan Karaismailoğlu, incelemelerinin ardından basına açıklamalarda bulundu. Karayolunun tarihi için çok önemli bir gün olacağını söyleyen Türkiye Bakanı Karaismailoğlu, “Bin Edirne’den Şanlıurfa’ya uzanan bin, otoyol ağının ana ekseni olan 300 kilometrelik otoyol kesiminin kalan 330 kilometresini yarın tamamlıyoruz. -Niğde Otoyolu 330 kilometrelik, 275 kilometrelik ana gövde ve bağlantı yollarından oluşuyor ”dedi.

Bakan Karaismailoğlu, yarın açacakları bölümün birinci ve üçüncü bölümler olduğunu belirterek, “Birinci bölüm 119 kilometre, ikinci bölüm 59 kilometre olacak. İnşallah 29 Ekim’de ikinci bölümü hizmete açmayı planlıyoruz. Ülkemizdeki en önemli yatırımlardan biri Ankara – Niğde Otoyolu, planlanan tarihten 1 yıl önce bu yolu bitiriyoruz. “Bu yolu 1 yıl önce vatandaşlarımızın hizmetine açıyoruz.”

“Hem zamandan hem de yakıttan yılda 1,6 milyar lira tasarruf edecek”

Bakan Karaismailoğlu, otoyolun bitmesiyle zamandan 1,52 saat tasarruf edileceğini belirterek, “Bu bize ne getiriyor; Hem zamandan hem de yakıttan yılda 1,6 milyar lira tasarruf edecek. Ayrıca egzoz emisyonunda önemli bir azalma sağlanacaktır. Çevreye duyarlı ve vatandaşımızın konforunu artıran çok önemli bir proje ”dedi.

“Bu yol sayesinde bölgede ve ülkemizde istihdam, ticaret ve ekonomi daha da canlanacak”

Bakan Karaismailoğlu, projenin en önemli özelliklerinden birinin akıllı ulaşım sistemlerinin tüm detayları ile düşünülmüş bir proje olması olduğunu vurguladı.

“Fiber optik ağlardan trafik sensörlerine, olay algılama sensörlerinden meteorolojik sensörlere kadar tüm ayrıntılar bu süreçte düşünüldü. İnşallah vatandaşlarımız ve milletimiz için çok önemli bir görev üstlenecek olan bu yol sayesinde bölgede ve ülkemizde istihdam, ticaret ve ekonomi daha da canlanacaktır. Bu artışları önümüzdeki günlerde göreceğiz. Yap-işlet-devret modeliyle inşa edilmiş bir proje olup, ülkemizin her köşesinde büyük projeleri hizmete sunuyoruz. Yarın burayı Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde açıp vatandaşların hizmetine sunacağız. ”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi