Bakan Gül’den hukuk fakültelerinden açıklama!

Bakan Gül’den hukuk fakültelerinden açıklama!
19:12 - Ekim 20 2020 Salı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yargı reformumuzun temel hedeflerinden biri hukuk mesleklerinde nitelikli insan gücünün artırılmasıdır. Bu kapsamda hukuk fakültelerine girişte sınav başarı sıralamasını ilk 125 bine yükselten YÖK’ten ilk 100 bine yükselmesini istedik ”dedi.

Bakan Gül, görevinde yargı reformunun hem hazırlanmasında hem de uygulanmasında işbirliği ve katkılarından dolayı YÖK’e ve akademi camiasına teşekkür etti.

Bakan Gül’ün imzasıyla YÖK’e gönderilen mektupta, Yükseköğretim Kurulu’nun Ekim 2019’da aldığı kararla hukuk fakültelerine kabul edilen öğrencilerin başarı sırasının 125 bin olduğu ve bu yeniliğin memnuniyetle karşılandığı belirtildi. yargı halkı ve akademik çevreler. Makale şu ifadelere yer verdi:

Hukuk fakültelerine girişteki başarı sıralamasındaki değişiklik, hukuk eğitiminin kalitesini ve dolayısıyla adalet hizmetlerinin kalitesini doğrudan ve olumlu etkilemektedir. Devam eden süreçte gelecek yıl için başarı sıralamasının 100 bin olarak belirlenmesi ve ilerleyen yıllarda bu sıralamanın kademeli olarak yükseltilmesi faydalı görülüyor.

Abdullah Sarıca

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi