Bakan Gül: ‘Yeni yargı yılı, e-duruşmanın pilot uygulamanın yapılacağı ve yaygınlaştırılacağı bir dönem olacak’

Bakan Gül: ‘Yeni yargı yılı, e-duruşmanın pilot uygulamanın yapılacağı ve yaygınlaştırılacağı bir dönem olacak’
13:00 - Ağustos 31 2020 Pazartesi

Adalet Bakanı Gül, 2020-2021 yargı yılının açılması vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Gül, mesajında adalet teşkilatı ve yargı camiası için yeni bir yargı yılı, yeni bir çalışma döneminin başladığını ifade ederek, hak ve adalet için çalışan ve çalışan tüm hakim, savcı, avukat ve adalet personelinin heyecanını taşıdığını kaydetti. bu başlangıç. Adalet teşkilatı olarak toplumun her kesiminin istisnasız tüm vatandaşların hukukunu korumak ve sürekli daha iyiyi aramak için bir an bile yorulmadığını ve hüsrana uğradığını belirten Gül, “Yargı Reformu Strateji Belgesi’mizle paylaştı. Cumhurbaşkanımız tarafından geçen yıl millet, bu yargı yılında yol haritamız olacak. Ayrıca bu dönemde İnsan Hakları Eylem Planını da uygulayacağız. Özünde insan onuru, insan hakları ve özgürlükleri bulunan Yargı Reformu Strateji Belgemiz ve İnsan Hakları Eylem Planımız, demokrasimizi güçlendirme, özgürlükleri geliştirme ve genişletme irademizi ortaya koymaktadır. İnşallah yeni yargı yılı olur, ” hak ve özgürlüklerin teminatı olan hukukun üstünlüğü ilkesini güçlendirme yılı. ”

“Amacımız, adalet hizmetlerini milletimizin hak ettiği yüksek standartlarda sunmaktır.”

Reform belgesinde belirtilen hedefleri adım adım uygulamak için çaba gösterdiklerini belirten Gül, şunları söyledi:

“Yargı reformunun ilk paketinde düzenlenen seri yargılama ve basit yargılama usulleri bu dönemde önemli konulardan biri olacaktır. Yargı teşkilatımızın insan kaynağını her geçen gün nitelik ve nicelik olarak geliştiriyoruz. Yeni yargı yılında yeni infaz kararı uygulamasını hayata geçirmekteyiz Mevzuatımız kapsamında mevzuatımıza getirilen 7242 sayılı Kanun ile infaz hâkimliği kurumu yeniden gözden geçirilmiş, icra yetkileri Yargıçlar genişletilmiş ve uzmanlaşma aşaması olarak bu kurum adliye teşkilatımızda bağımsız olarak yapılandırılmıştır.Yeni yargı yılı aynı zamanda test süreci başarıyla devam eden e-duruşmanın pilot olarak uygulanacağı ve yaygınlaştırılarak tüm uygulayıcıların hizmetine açılacaktır.Amacımız vatandaşlarımızın memnuniyeti ve adalet hizmetlerinin en üst düzeyde sağlanmasıdır. andards milletimiz hak ediyor. ”

Adliye kapısının adalet kapısı olduğuna dikkat çeken Gül, herkesin bu kapıyı memnuniyetle terk etmesi gerektiğini söyledi. Gül, adalet beklentisi karşılanan, adalet ihtiyacı karşılanan bir toplumun hukukun üstünlüğünün teminatı ve koruyucusu olacağını belirterek, “Bu vesileyle,“ Bizi sahiplenen tüm uygulayıcılarımıza teşekkür ediyorum. İnovasyon adımlarımızı yargı sürecinin bir parçası haline getirecek ve yaptı.

Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz başta olmak üzere görev başında şehit düşen yargı mensupları ve adli teşkilat çalışanlarımızı anıyorum. Bu düşüncelerle, hukukun üstünlüğüne tavizsiz bir bağlılıkla ülkemizin her köşesinde milletimize adalet dağıtacak, bağımsızlıklarını özenle koruyacak yargı mensuplarımız, avukatlarımız ve tüm personelimizi yeni yargı yılını kutluyorum. ve herhangi bir etkisi olmayan tarafsızlık nitelikleri. 2020-2021 yargı yılı ülkemize, vatandaşlarımıza, yargı teşkilatımıza ve hukuk camiamıza hayırlı olsun. ”

Abdullah Sarıca

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi