Bakan Gül: ‘Kadına yönelik şiddet bir terör eylemidir’

Bakan Gül: ‘Kadına yönelik şiddet bir terör eylemidir’
15:00 - Ağustos 22 2020 Cumartesi

Bir dizi program için Gaziantep’te bulunan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, şehirdeki pandemi kurulu toplantısına başkanlık etti. Gaziantep’te bir restoranda düzenlenen ve kentin önde gelenlerinin katıldığı pandemi yönetim kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Bakan Abdülhamit Gül, pandemi sürecini, Karadeniz’deki doğal rezervi ve şehit düşen Duygu Delen olayını değerlendirdi. geçen hafta Gaziantep’te bir binanın dördüncü katından. bulundu. Bakan Gül, Duygu Delen olayına ilişkin yaptığı açıklamada kadına yönelik şiddetin cezasız kalmayacağını söyledi. Gül, kadına yönelik şiddetin bir terör eylemi olduğunun da altını çizdi.

“Kadına yönelik şiddet bir terör eylemidir”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kadına yönelik şiddetin bir terör eylemi olduğunu belirterek, “Duygu Delen olayı kalbimizi kıran bir olaydır. Bugün aileye taziye ziyareti yaptım. Bir baba olarak, bir vatandaş olarak, kadın cinayetinin bir terör eylemi olduğunu söylemek isterim. Hepimiz bu eylemlere karşı savaşmalıyız. Bu mücadeleyi yaparken siyasi düşüncenin, duruşun ve pozisyonun ötesinde bir yaklaşımda olmak gerekiyor. Esas olan insan onuru, kadınların onuru her şeyden önce. “Bu mücadeleyle savaşırken bu duyarlılıkla yaklaşmalıyız.”

“Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans”

Kadına yönelik şiddete sıfır toleransla yaklaşılması gerektiğini söyleyen Bakan Gül, “Kadına yönelik şiddete asla hoşgörü gösterilmemelidir. Ona baktığımızda kadın cinayetleri ve küçük olayların sihirli bir cinayetle sonuçlandığını görüyoruz. Bu konu dikkatsizce davranılması gereken bir konu değildir. Her türlü şiddete dikkat etmek, sıklıkla izlenmesi gereken bir süreçtir. Elbette tüm bu davalarda delil dosyası durumuna göre karar yargı önünde veriliyor. Yargı mensuplarımızla bu konuyu hassasiyetle ele alacağız. Elbette kaldırılan ruhlar geri gelmez, ancak geri dönenlerden bir kâr kalmaz. Hem bu dünyada hem de sonraki dünyada kâr bırakılmaması milletimizin ortak arzusudur. Temel yaklaşımımız kadına yönelik şiddete sıfır tolerans. Yine duyguları delen kardeşimin acısını paylaşıyoruz. Böyle bir acıyı bir daha yaşamak istemiyoruz ”dedi.

“Türkiye enerjide dışa bağımlı olmayacak”

Karadeniz değerlendirmesinde ilgili doğalgaz rezervlerinde yer alan ve Türkiye’nin dışa bağımlı kalmayacağını belirten Gül, “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı müjde tüm ülkede büyük bir heyecan yarattı. 83 milyon Cumhurbaşkanımız büyük bir boğuldu. Bu müjdeli haberi sevindirin.Doğalgazlı vatandaşların varlığı cebine yansıyacak, vatandaşlar bundan yararlanacak ve Türkiye enerjiye bağımlı olmaktan kurtulacak. bu müthiş bir haber. tüm yurttaşlarımız başta olmak üzere 2017 yılında yürürlüğe giren ulusal enerji politikası ile birlikte meyvelerini toplamaya başlıyoruz ve bunun sonucunda Karadeniz’de doğal gaz bulduk.Önderliğinde Cumhurbaşkanımızın bunu artırmaya devam etmesini temenni ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru emin adımlarla ilerliyoruz.Dış enerjiye bağımlı olmadan ülke olarak daha müreffeh, güçlü ve kesinlikle harika bir Türkiye yolunda ilerliyoruz. nokta Doğu Akdeniz’de yani egemen sınırlarımızın olduğu her yerde aramalarımıza devam edeceğiz. Nasıl ki kimseye göz kulak olmuyorsak, kimsenin bize bakmasına izin vermeyiz. Uluslararası hukuktan doğan tüm haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bunun önünde hiçbir engel duramaz. Türkiye ile geleceğe güvenle yürüyor. Bu iyi haberler katlanarak devam edecek. Türkiye bugün dünden daha güçlü ve olmaya devam edecek. “Dedi.

“Salgınla mücadele kararlılıkla devam edecek”

Türkiye ve Gaziantep Güler Salgınla mücadeleyi anlatan Bakan Güler, “Salgımızın liderliğinde Cumhurbaşkanımız tarafından etkin bir şekilde savaştık. Tüm dünyanın hayran olduğu bir sonuca vardık. Sağlık sistemimize ve AK Parti’ye iyi ol Hükümet ve bu konudaki çabaları milletimize önemli sonuçlar elde etmemizi sağladı Bugün Gaziantep’te bir sağlık değerlendirme toplantısı yaptık, bu anlamda hem genel olarak alınması gereken önlemleri hem de yapılması gerekenleri konuştuk. Bu salgınla mücadele, temizlik, maske ve mesafe kurallarına sıkı sıkıya uyulmalı, çocuklarımız da okula gitme mücadelesi veriyor. “Yargı yılını da önümüzdeki hafta açacağız. Dolayısıyla tüm bu hizmetlerin daha sağlıklı bir şekilde sunulabilmesi için vatandaşlarımızın mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyması gerekiyor ”dedi.

Said Vakkaş Yağcı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi