Bakan Fidan: Gazze ve Refah Sınır Kapısı Önceliklerimiz Arasında
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NTV’de yaptığı açıklamalarda, Gazze sorununun Türkiye için önemli bir öncelik olduğunu vurguladı. Refah Sınır Kapısı’nın önümüzdeki hafta faaliyete geçirilme ihtimalinden bahseden Fidan, bu kapının açılmasıyla bölgeye yönelik insani yardımların daha etkin bir şekilde ulaştırılmasının planlandığını söyledi.
‘Askeri destek için gerekli şartlar oluşursa hazırız’
Fidan, Türkiye’nin bölgede barışın sağlanması için gereken her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu ifade etti. Ayrıca, bölgedeki ateşkes sürecinin uzatılması gerektiğini ve bu konuda süregelen diplomatik çabaların devam ettiğini belirtti.
‘Ankara’ya kulak asmayan SDG ile ilgili süreç devam ediyor’
SDG’nin Ankara’nın çabalarına karşılık vermemesi konusunda da değerlendirmelerde bulunan Fidan, bu durumun çözülmesi için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. ABD ve Avrupa’nın Grönland konusundaki tutumlarına da değinen Fidan, bu durumun uluslararası ilişkiler açısından önemli sonuçlar doğurabileceğini sözlerine ekledi.
‘İsrail’in İran’a yönelik olası saldırılarına dair işaretler var’
Bakan Fidan, İsrail’in İran’a saldırı planlarına dair bazı belirtiler olduğunu ve bu durumun bölgesel gerilimi artırabileceğini ifade etti. İran halkının ekonomik sıkıntılara tepkisinin yanı sıra, bölgesel olarak yeni bir çatışma ortamının oluşmaması için çaba sarf edildiğini belirtti.
Yazan: Furkan Doğan
