Bakan Fatih Dönmez, ‘Türkiye’de ilk kez lityum üretimine başlayacağız’

Bakan Fatih Dönmez, ‘Türkiye’de ilk kez lityum üretimine başlayacağız’
16:00 - Ekim 12 2020 Pazartesi

BAKAN DÖNMEZ’İN AÇIKLAMALARINDAN AŞAĞIDAKİ BAŞLIKLAR;

Yerli otomobil, bir ortak girişim grubunun sonucudur. Fabrikanın temeli geçtiğimiz aylarda atıldı. Onlara bataryada kullanılmak üzere lityum sağlayabileceğimizi söyledik. 500 gram cevherden 0.1 gram lityum çıkaracağız. İthal edeceğimiz ürün Türkiye’de üretilen bir ürün haline gelecektir. Üretilecek ton lityum karbonat 20 bin dolar.

BİZİM HERKESİN GIDALARINDA GÖZ YOKTUR!

Doğu Akdeniz’de kıta sahanlığımızda karbon arama faaliyetlerini yoğunlaştırdık. Şu anda 2 sondaj gemimiz var. Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimiz Doğu Akdeniz’deki programına devam edecek. Kimsenin malına göz kulak olamayız. Diyalog süreci devam ediyor. Navtex sürecinde diplomasi kesintiye uğramadı. Biz masadayız

GELECEK GÜNLERDE BİR KEŞİF YAKALANIRSA PAYLAŞACAĞIZ

Ağustos ayında Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan bir keşif oldu. O sırada işimizi iki katman halinde yaptığımızı söyledik. İnşallah önümüzdeki günlerde bir keşif yakalanır ve tespit edilirse bunu Cumhurbaşkanımızla paylaşacağız. Bulunduğumuz tesis ile ilgili gerçek maliyetler henüz açıklanmadı. Çalışmalar devam ediyor. Bugün maliyet üzerine çalışmak demek doğru olmaz. Ancak ekonomik olduğunu söyleyebiliriz. İthal ettiğimiz ürüne göre daha ekonomik olacağını söyleyebiliriz.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi