Bakan Ersoy ve Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ayasofya Camii’nde inceleme yaptı

Bakan Ersoy ve Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ayasofya Camii’nde inceleme yaptı
18:00 - Temmuz 12 2020 Pazar

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Ayasofya Camii’nde incelemelerde bulundu. Ersoy ve Erbaş, Ayasofya Camii’nde 1 saatten fazla süren sınavların ardından açıklamalarda bulundu.

İç düzenlemeler için uzman bir ekibin kurulduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bir restoran, mimar, Diyanet İşleri Ekibi ve tarihçilerden oluşan bir durum değerlendirmesi yaptık. Yapılması uygun düzenlemelerden. UNESCO’dan bir temsilci de vardı. İnşallah 24 Temmuz Cuma namazına hazır olacağız ”dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yaptığı açıklamada: “Umarım Ayasofya 24 Temmuz Cuma namazı ile ibadete açılacak. Cemaatimizi besleyecek ezan ile milletimizin kalbini yumuşatacak yetkilileri belirliyoruz imam ve müezzin konusunda titiz davranarak Ayrıca görevlerini de yapacağız. 24 Temmuz itibariyle dua 5 kez açılacak. 2 imam ve 4 muezzin olarak planlıyoruz. Her şeyden önce, öğretmen olacaklar. Ulusumuzun bu ihtiyaçlarına Kuran ve hitabet ve bilimsel bilgi açısından cevap verebileceklerdir. Müezzinlerimiz ezanı en iyi şekilde okuyacak olan müezzinlerden biri olacak. ”

İçerideki fresklerle ilgili sorulan Erbaş, “Diyanet İşleri Yüksek Kurul ekibimiz gerekli çalışmaları yaptı. Onun incelemesini yaptık. Milletimiz 24 Temmuz’dan sonra görecek ”dedi.

Serdar Ünal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi