Bakan Duyurdu: Sivas’ta Eğitim Alan Öğrenciler…

Bakan Duyurdu: Sivas’ta Eğitim Alan Öğrenciler…
22:52 - Aralık 28 2021 Salı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ilk defa burs ve öğrenim kredisi başvurusunda bulunan öğrencilere bu geceden itibaren ücretlerin yatırılacağını açıkladı. Sivas’ta binlerce öğrencinin başvurduğu burs ve öğrenim kredisinden olumlu sonuç alan öğrencilerin bu geceden itibaren en az 1.950 TL olmak üzere 5.850 TL’ye varan ücretlerin hesaplarına yatırılması bekleniyor.

Öğrencilerin doğrudan hesaplarına yatırılacak olan ücretin 3 aylık dönemi kapsayacağı ve 3 aylık olarak toplu olarak ödeneceği açıklanırken, öğrenim kredisi ve burs başvurusunda bulunmayan ve daha önce ödeme alan öğrencilerin bu ücretten yararlanamayacağı öğrenildi.

Sivas’ta Eğitim Alan Binlerce Öğrenci Yararlanacak

İlk başvurusu onaylanan öğrencilerin bu geceden itibaren ilk ödemelerini alması beklenirken, Sivas’ta üniversite okuyan öğrencilerin parasının yarın itibariyle hesaplarına geçmesi bekleniyor. Bakanlık tarafından yapılacak olan ödemelerin hesaplara yatırılmasıyla birlikte öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılaması bekleniyor. Bir süredir çok sayıda öğrencinin ücretlerin ne zaman yatacağını merak ettiği ve sosyal medyada bu konuda Bakanlık tarafından açıklama yapılmasını beklediği biliniyordu.

81 il genelinde öğrenciler ücretlerini doğrudan bankadan veya ATM’den çekebilirler.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi