Bakan Çavuşoğlu: ‘İşgal edilen topraklar iade edilmedikçe gerginlikler devam edecek’

Bakan Çavuşoğlu: ‘İşgal edilen topraklar iade edilmedikçe gerginlikler devam edecek’
10:00 - Kasım 12 2020 Perşembe

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: “Rusya’dan gelecek heyetle yarın bu işin detaylarını konuşacağız. Anlaşmanın nerede olacağı belli. Azerbaycan’ın uygun gördüğü yerlerde olacak. Bu teftiş ve gözetleme merkezi önemli hizmet verecek. . Anlaşmayı ihlal eden eylemleri tespit edecektir. “

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Bu ateşkesin ve sonrasında kurulacak mekanizmaların kalıcı barış ve istikrara yol açmasını temenni ediyoruz. Ermenistan’ın hatalarından ders almasını temenni ediyoruz. Başka bir ülkede hükümdarlığı bir ömür sürmeyecek.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Minsk üçlüsünün de, özellikle eşbaşkanların bir ders alması gerekiyor. Eşbaşkan olarak Fransa’nın bu süreçte son derece önyargılı ve olumsuz bir tutum sergilediğini gördük.” Dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “İşgal edilen Azerbaycan topraklarının tamamı Azerbaycan’a verilecek” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Azerbaycan toprakları iade edilirse ve koridorlar açılırsa herkese yarar sağlar. Bölgedeki çoğu ülkeye fayda sağlar. Bölgenin istikrarı ve ekonomisi düşünülmeli. Koridordan Azerbaycanlı kardeşlerimiz açılacak. Nahçıvan da fayda sağlayacak, ticaret yapıldığında da Türkiye’ye fayda sağlayacak maliyetten düşecek “dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Neyse ki Türkiye’nin Rusya’daki rolü olacak. Bu konuda merkezlerin ihlali ayrıntılı bir işbirliği olacak. Bunun ilkelerini yarın Rusya’dan gelecek heyet görüşecek. Merkezin amacı bu. Ateşkes ihlallerini denetlemek. Bunları ihbar etmek. “Ateşkes ihlal edene karşı ne yapılacağını belirleyecek” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Karabağ’ın statüsü ile ilgili çalışmalar önümüzdeki dönemde de devam edecek” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi