Bakan Çavuşoğlu: ‘Covid-19 ile savaşırken dünyaya gücümüzü gösterdik’

Bakan Çavuşoğlu: ‘Covid-19 ile savaşırken dünyaya gücümüzü gösterdik’
12:00 - Haziran 20 2020 Cumartesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamalarından önemli noktalar:

“Covidien-19 süreçte salgın, Türkiye 120’den fazla ülkeye tıbbi malzeme sağladı. Tek elle Covidien-19 ile savaşırken dünyaya gücümüzü gösterdik.”

Diyerek şöyle devam etti: “Turist gönderen tüm ülkelerle temaslarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’nin bazı ülkelerinde risk grubu almaktan hayal kırıklığına uğradık. Turizm sektörümüz yabancı turist olarak hizmet vermeye hazır.

Diyerek şöyle devam etti: “(Riskli durumlarda Türkiye olmak) Avrupa Birliği’nin önemli kararları. Komisyonun kararını değiştirmek için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi.”

“Türkiye uçuşumuza başladığımız zaman birçok ülkeyi kabul ve güvenli uçuşlar başlattı.”

Türkiye’ye gelen ve güvenli bir şekilde geçirmek isteyen tüm turistlerin “(PSA sınavı için zorunlu) tatilleri. Türkiye’den ayrılmadan önce test yaptırmak isterseniz misafirlerimiz buna hazırız. Altyapımız Bizim buna göre. Konuklarımız Türkiye’den ne zaman ayrılacağını test etmek istiyor, yapacağım. ”

Diyerek şöyle devam etti: “Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkiler sadece turizmle ilgili değil. Belirlenecek bir dizi kriter. Bu kriterler turizm ve sağlık sektöründeki uzmanları belirleyecek. Daha iyi bir performansa karşı kaç AB ülkesi Covidien-19 Dünyadan Türkiye’den gösterdi. “4

“Irak bölgesindeki karışıklık terör örgütleri için çalıştı. Yeni hükümeti destekliyoruz. Gerekli görüşmelerimizi yaptık.”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Her Türk vatandaşı tedavi edildiğinde katkıda bulunur. Türkiye’ye gelen misafirlerimiz vizeleriyle 20 euro sigorta yapabilirler. Burada çelişki yok.”

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu: “Dünya Sağlık Örgütü’nün değerlendirmesine bakarsanız, sistemimiz dünyanın en iyi sağlık sistemlerinden biridir. Türkiye şu anda sağlık turizmi açısından dünyada üçüncü sırada yer alıyor.”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “(HDP belediye başkanlarının görevden alınması) Görevden alınan belediye başkanları terörizmi destekliyor. Bu politikacılar PKK’yı destekliyor ve hiçbir terör örgütü olmadığını iddia ediyorlar. Siyasi kararlar ve konular diğerlerinden ayrılmalıdır.”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi