Bakan Albayrak: ‘Krize yatırım yapanlar pandemi döneminde gösterdikleri performanstan dolayı hayal kırıklığına uğradılar’

Bakan Albayrak: ‘Krize yatırım yapanlar pandemi döneminde gösterdikleri performanstan dolayı hayal kırıklığına uğradılar’
20:00 - Temmuz 4 2020 Cumartesi

Vergi Denetleme Kurulu ve Gelir İdaresi Ataşehir Hizmet Binası’nın açılış töreni yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak katıldı.

Törende konuşan Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, normalleşme döneminde, Türkiye’nin ülkeyi olumlu bir şekilde bölüştüğünü belirterek, “salgını en aza indiren devletin etkisi. Türkiye bu sürecin etkisinin çok daha az yaşayan ve ülkelerinden biri oldu ve Özellikle reel kesim güven endekslerinde ciddi artışlar elde etti. ”

“PMI endeksindeki artış Şubat 2018’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı”

Büyümenin önemli bir göstergesi olan PMI endeksindeki artışın Şubat 2018’den bu yana en yüksek değere ulaştığını kaydeden Albayrak, Mayıs ayında dünya borsalarına göre 100 bin puanın üzerine çıktı ve yıl başını geçti. BIST 100 endeksi, son 11 yılın en güçlü ve en yüksek değer artışını gösterdi.

Pandemi dönemini paylaştığım bunlardan sadece birkaçı, Türkiye’nin göstergeleri, güçlüklere rağmen, devletimizin görevlendirilmesinde atılan tüm adımların hükümetimizin çok doğru olduğunu ortaya koydu. “Dedi. spekülatif para birimi saldırıları ve yaptırımlarının yanı sıra Başkanımızın önderliğindeki birlik ve dayanışmadaki yaptırımların üstesinden nasıl geldiğimizi de aşabiliyorum. ”

“Bu dönemdeki performansımız bizi hayal kırıklığına uğrattı”

Albayrak, “Hedeflerimizi normalleşme sürecinden çıktı üzerine yapacağız,” diyor Ağustos 2018’den bu yana Türkiye’nin ekonomik krize gireceğini söyleyen, onlar yazıyor, çiziyor, dediler. finansal, ahlaki ve politik yatırımlar pandemi dönemindeki performansımızdan dolayı hayal kırıklığına uğradı ve acı çekmeye devam edecek.Her zaman milletimizle el ele yürüdük, çok uzun bir yolumuz var. uğurlu olmak için hizmete girdi. ”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi