Bakan Akar’ın Türk-Rus Ortak Merkezi’nden açıklamaları

Bakan Akar’ın Türk-Rus Ortak Merkezi’nden açıklamaları
15:00 - Aralık 2 2020 Çarşamba

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TİSK Başkan Yardımcısı Celal Koloğlu, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci, TESK Başkanı Bendevi Palandöken başkanlığında TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk Silahlı TOBB Başkanı Bakan Akar, Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci STK temsilcileri Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ve Türkiye Harb-İş Sendikası Başkanı Alaattin Soydan’ın destek ziyaretinde savunma ve güvenlik konularında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Akar, dayanışma içinde olmanın önemine değinerek, “Birbirimizi güzel amellerde cesaretlendirip destekleyeceğiz. Elimizden gelen yardımı sağlayacağız. Amacımız görevimiz, millet diyoruz. hep bu şekilde çalışıyoruz. “

Herhangi bir ayrımcılığın zafiyete neden olacağını vurgulayan Bakan Akar, “Birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmamalıyız, bu konularda dayanışmamızı her zamankinden daha fazla sürdürmeliyiz.” Dedi.

Görüşmede savunma ve güvenlik konularında konuşan Bakan Akar, Azerbaycan’ın hem sahada hem de masada önemli bir başarıya imza attığının altını çizdi. Azerbaycan ile Ermenistan arasında ateşkesin uygulanmasını gözlemlemek ve denetlemek amacıyla 11 Kasım’da Rusya Savunma Bakanı Sergey Shoig ile video konferans yoluyla bir mutabakat zaptı imzaladıklarını hatırlatan Bakan Akar, şu ifadeleri kullandı:

“Bakan yardımcımız bunun teknik detaylarını muhatap ile görüşerek sonuçlandırdı. Anlaşmaya varıldı. Orada ortak gözlem merkezinin kurulmasına yazılı bir engel yoktu. Şimdi alanın inşaatı yapılıyor. Dostlarımız çalışacak. orada çok kısa bir süre sonra Türk ve Rus general orada birlikte çalışacak, Rus subaylar bir arada olacak ateşkesin gözlemlenmesini sağlayacak ve ateşkesin kalıcı olması için çaba gösterecekler.Ancak Azerbaycanlı kardeşlerimizle eğitim ve tatbikat çalışmalarımız Umarım kardeşlerimize elimizden gelen her şeyi yaparız ve Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı davasında yanımızda olmaya devam edeceğiz.

“Hiç kimseye güvenmeden kendi savaş araçlarımızı ve silahlarımızı yerli ve milli olarak yapmaya çalışıyoruz”

Savunma sanayiindeki gelişmelere değinen Bakan Akar, “Bunu sadece askeri fabrikaların yapacağına dair bir kayıt yok. Burada önemli olan Silahlı Kuvvetlerimizin kara, deniz, hava harp teçhizatı ve mühimmat ihtiyaçlarının olmasıdır. bir bütün olarak ülkemiz tarafından, yerel ve milli olarak tanıştık. Asıl mesele bu. “dedi.

Akar’ın, “Buradaki bir fabrikanın başkenti, ekonomik statü, bizim için üretmesi için Türkiye’nin bir parti temelini paylaştığını anlamak gerektiğini belirten Bakan. Artık dünyanın herhangi bir şekilde saf, sadece o ülkeye ait bir başkent olsun. ? Böyle bir şey var mı? Yok Yabancı sermaye gelmesini istemiyoruz? Bu nedenle Amerikalılar, Avrupalılar, Katar dahil Orta Doğu’dan herkes onları buraya getiriyor.Kendi savaş araçlarımızı, silahlarımızı ve onların silahlarını yapmaya çalışıyoruz. kimseye ihtiyaç duymadan yerel ve ulusal olarak mühimmat.

Geçmişte Türkiye’nin ürettiği İHA ve sihai, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait tanklar ve Bakan’ın yabancı ülkelerde modernizasyonu yapan toplara hatırlattığı Akar, “Bu ayrıntıları bilmelisiniz. Bir de ‘tanklar ve paletler’ ama … tank palet fabrikası tanklar yapılıyor, tanklar paleti yapılıyor şimdi kendisini başkan yaptığımız taahhütlerle tank yapıyoruz.Türkiye’de çalışıyoruz.Türkiye’de biz de her şekilde hakkımızdan vazgeçmeden Hukuk sistemi, MSB olarak sahipliğimizden ödün vermeden özel sektörle birlikte çalışmalı, zaten var olan hukuk sistemine uygun olarak onu destekliyoruz. Arifiye ” İstanbul’daki fabrikanın mülkiyeti Bakanlığa aittir. Bu konuları politik bir mesele veya politik polemik materyal olarak yapmamak çok daha doğru olur diye düşünüyorum.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Milli Savunma Bakanlığı’nda yeni bir yapılanma yapıldığını belirten Bakan Akar, şu açıklamaları yaptı:

“Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Türk Silahlı Kuvvetleri var. Bunlar birbirinden ayrılamaz parçalar. Bakan ile Genelkurmay Başkanlığı, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları ayrılık yok. Dostlarımıza ihtiyacımız olanı yapıyoruz. gece gündüz tek yumrukta omuz omuza yapmak ve bağımsızlığımız, ülkemizin birliği ve bütünlüğü için çabalıyoruz.Burada bir takım fesat, yaramazlık, değerlendirme ve ayrımcı dil kullanmak gerçekten yanlış. Bu siyasetin üstünde olması gereken bir konudur, bunlara girmemeliyiz, onlardan yardım beklememeliyiz, hiçbir şey beklememeliyiz, Anayasa çerçevesinde, Kemalist düşünce sistemi temelinde, … Akıl ve bilim, Cumhurbaşkanımızın talimatı ve emir komutanlarının emri ve emri altında, milletin emrinde bir ordu var.Bunun için çalışıyoruz.Bunun nesi var, burada içtenlikle ölürsem bir Ülkemizin ve milletimizin egemenliği, bağımsızlığı ve güvenliği için ciddiyetle, gazi anlayışında 83 milyon asil milletimizin sevgisinden, güveninden ve duasından aldığımız ilhamla çalışmalarımıza devam edeceğiz. “

Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Bakan Yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu, Alpaslan Kavaklıoğlu’nun yanı sıra, Şuay Alpay ve Muhsin de dereye katıldı.

Mevlüt Hasgül

ALAKALI HABERLER

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler’den Mahir Başarır’ın skandal sözlerine tepki

ALAKALI HABERLER

Bakan Akar’dan Mahir Başarır’ın orduyla ilgili açıklamalarına yeni açıklama

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi