Bakan Akar’dan Yunanistan’a ‘toplantı’ daveti

Bakan Akar’dan Yunanistan’a ‘toplantı’ daveti
18:00 - Ocak 5 2021 Salı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz’u Milli Savunma Bakanlığı’nda kabul etti. Başbakanlar akarları, röportajları, son Ege ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin değerlendirilmesi sorusu üzerine Türkiye Doğu Akdeniz politikasının başlangıcından bu yana net olarak belirterek, “İlk günden itibaren her vesileyle defalarca belirttik. Uluslararası hukukun ve ikili anlaşmaların uygulanmasını istiyor ve bekliyoruz.Bu konuda iyi komşuluk ilişkilerine büyük önem veriyoruz.Siyasi çözüm bulmamız gereken tüm sorunların müzakerelerle çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Pek çok konu gündeme geldi, örgünün başlamasını bekliyoruz, bunlar bizim için önemli. Sorunlarımızın müzakereler çerçevesinde çözülebileceğine ve çözülmesi gerektiğine gerçekten inanıyoruz ”dedi.

Doğu Akdeniz Almanya’sının barışa ve çözümüne katkılarından dolayı Bakan Akarlara teşekkür ederek, “Çok önemli katkılar sağlandı. Bu katkının devam etmesini bekliyoruz. Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorunların objektif bir şekilde değerlendirilmesinin yanı sıra objektif bir şekilde değerlendirerek de ifade etmek istiyorum tüm üçüncü şahıslardan bekliyoruz “dedi.

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Schulz, gerilimin bir an önce çözülmesini beklediklerini ve bunun en iyi yolunun karşılıklı görüşmeler olduğunu söyledi.

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi