Bakan Akar’dan & quot; fatura & quot; değerlendirmesi

Bakan Akar’dan & quot; fatura & quot; değerlendirmesi
11:00 - Kasım 21 2020 Cumartesi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Milli Savunma Bakan Yardımcıları Şuay Alpay ve Muhsin ile birlikte Dere, Türk Havacılık Uzay Sanayii ile birlikte. (TAI) ziyaret etti. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Bozdoğan ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Akar ve Komutanlar projeler hakkında bilgi aldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Cumhuriyet tarihinin en yoğun dönemlerinden birini yaşadığını belirten Bakan Akar, “Şu ana kadar Mehmetçik görevini büyük bir başarıyla tamamladı, inşallah görevlerini başarıyla yerine getirmeye devam eder.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin uluslararası arenadaki liderliğinin artık konu haline geldiğini belirten Akar, Bakanın bu davayla ilgili büyük bir sorumluluk getirdiğini bildirdi.

Bu sorumluluğun yerine getirilmesi için çok daha fazla çalışmanın önemini vurgulayan Bakan Akar, “TSK, filtrelenmiş milli, ahlaki ve mesleki değerlerimize bağlı olarak FETÖ, PKK / YPG, DEAŞ gibi tüm terör örgütlerine bağlılık içindedir. Binlerce yıllık şanlı tarihimiz ve manevi köklerimiz… Tehditlere ve tehlikelere karşı kararlılık ve kararlılıkla savaşır.

Bakan Akar, Mehmetçi’nin ‘ölürsem şehit, gazi kalırsam şehit’ anlayışıyla gerek yurt içinde gerekse sınır ötesinde zorlu hava ve arazi şartlarında büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla görevlerini sürdürdüğünü belirtti.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin yaklaşık 30 yıldır Ermenistan’ın işgal ettiği topraklarını başarıyla geri aldığını ifade eden Bakan Akar, “Rusya ile görüşmelerimiz var. Rusya ile görüşmelerimiz var. Korumak için yapılması gereken her şeyi yapmalıyız. Azerbaycanlı kardeşlerimizin tüm hak ve menfaatlerini koruyoruz. Yaptık, yaptık ”dedi.

Azerbaycan Türkünün başarısının hakemliği için gereğini yaptıklarını belirten Bakan Akar, “Azerbaycan ile ilgili de bir öneri yaptık. Hazırlıklarımız tamamlandı. Bu önergenin gereği Mehmetçik görevini devralacak. Azerbaycan’da bir an önce. Bu konuda özellikle Kara Kuvvetlerimiz çalışmalarını tamamladı. Hava Kuvvetlerimiz nakliyeye hazır. “dedi.

Bazı Batılı siyasetçilerin “Azerbaycan ordusu Karabağ’ı yaktı ve yok etti” açıklamalarına tepki gösteren Bakan Akar, şunları söyledi:

“Bu gerçekçi olmayan ifadeler tamamen yanlış değerlendirmelerdir. Azerbaycan ordusu uluslararası hukuka aykırı bir şey yapmadı. Yaptığının hakikati ve özü, 30 yıldır işgal altındaki topraklarının özgürleştirilmesi. Bunu herkes bilmeli. Bu tür konuşmalarla, suçlamak gibi Azerbaycan ordusu, hata yapmasınlar, Azerbaycan ordusunu “yok etmek ve yok etmekle” suçlamak gerçekten büyük bir gaflettir, gerçekten büyük bir hata, vatanını korumak ve işgal edilen toprakları kurtarmak insan için kutsal bir görevdir. Azerbaycan ordusunun yaptığı budur. Bütün dünya bunu gördü ama bazıları hala kör, hala sağır. Modernlikten, insan haklarından, demokrasiden, tarafsızlıktan söz etmeleri pek mümkün değil. “

“Yanlış bir yaklaşım iyi bir mahalleye yakışmaz”

Araştırma gemilerinin Doğu Akdeniz’de bilimsel ve teknik çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Bakan Akar, “Bu çalışmaları teşvik ve gerginliği artırma nedeni olarak göstermek ahlaki değerlerle gerçekten bağdaşmaz” dedi.

Yunanistan’ın Ege’deki adaları uluslararası hukuka aykırı olarak silahlandırdığını belirten Akar, şunları söyledi:

“Yunanistan’a hiçbir şekilde egemenliği verilmeyen adalardaki eylemleri tamamen görmezden geliniyor, bunun dışında yaptığımız bilimsel ve teknik çalışmalar provokasyon olarak gösteriliyor. Bu gerçekten yanlış bir yaklaşım, pek yakışmıyor. iyi komşu, uzattığımız dostluk eline karşı en yanlış hamleleri yapıyorlar.Siyasi çözümlerden, diyalogdan, iyi komşuluk ilişkilerinden yanayız, bu konuda iyi niyetimizi gösterdik, göstermeye devam ediyoruz. Bunun dışında iyi komşuluk ilişkileri olan bazı hareketlere bağlılıklarını açıklamanın mümkün olmadığını belirtmek isterim.

Kıbrıs’taki gelişmelere değinen Akar, “Kıbrıs’ta bir Türk varlığını görmeli, asırlardır orada yaşayan Türkler var, haklarını teslim etmeliler.” Dedi. Bakanlar Akar, Türkiye’ye garantör olarak da sorumluluklarını yerine getirmeye devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliği, desteği ve teşviki sayesinde yerli ve milli savunma sanayinde önemli adımlar atıldığını kaydeden Bakan Akar, “Geldiğimiz noktadan memnunuz ama işin de farkındayız. burada yapılmadı, bundan sonra yapacak daha çok işimiz var. Umuyorum, kamu ve özel birlikteliğiyle. Sektör işbirliğiyle çok daha önemli yerlere ulaşacağımıza inanıyoruz.

Şehit ve gazileri minnetle anan Bakan Akar, sözlerinin sonunda şu ifadeleri kullandı:

“Peygamberimizin kalbi olarak da bilinen ve bu milletin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, anayasa ve yasalar çerçevesinde Cumhurbaşkanımızın talimatına göre akıl ve bilim ışığında, ‘Şehit olarak ölürsem’ anlayışındaki zorluklar, görevinin başında milletinin emrindedir. “

Görüşmenin ardından Bakan Akar ve Komutanlar yerinde yapılan projeleri inceledi.

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi