Bakan Akar’dan Oruç Reis açıklaması: ‘İhtiyaç çerçevesinde gerekli destek ve korumayı sağlayacağız’

Bakan Akar’dan Oruç Reis açıklaması: ‘İhtiyaç çerçevesinde gerekli destek ve korumayı sağlayacağız’
15:00 - Ekim 12 2020 Pazartesi

Milli Savunma Bakanı Akar, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Törenine katıldı.

Bakan Akar, törende yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’in törende ilk dersi vermesi konusunda Bakan Akar, “Azerbaycan’daki gelişmeleri hep birlikte takip ediyoruz. Azerbaycan bizim kardeşimizdir. Dolayısıyla her zaman söylediğimiz gibi iki devletin gereklerini her zaman yerine getirir. Harp Okulu’nun şan ve şeref dolu akademik yılının açılış töreninde bu önemli günde Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim’in ilk dersini vermesinin uygun olacağını değerlendirdik. bunu öğrencilerimiz için çok önemli ve faydalı bul. “

“Hem tarihten önce hem de uluslararası hukukta onların hesabını verecekler.”

Ermenistan’ın ateşkesi ihlal etmesine ve Gence’ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Bakan Akar, “Bu yeni bir şey değil. Ermenistan her zaman son derece saldırgan olmuştur. İnsanlığa karşı suç işliyor, savaş suçları işliyor ve alışkanlık haline geldi. Onlara verilen destek onları şımarttı, ne uluslararası hukuka ne de insani değerlere saygı duyuyorlar, ne yazık ki Gence’ye ve diğer yerleşim yerlerine acımasızca saldırıp saldırılarını sürdürüyorlar, ateşkesi ihlal ediyorlar. tarih ve uluslararası hukuk önünde verecek.

“Komşularımızın onlardan uzak durmasını umuyoruz”

Bakan Akar, “Oruç Reis için yeni bir NAVTEX açıklandı. TSK, Oruç Reis için koruma çalışması yapacak mı?” Soru ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Denizcilik haklarımız, çıkarlarımız ve menfaatlerimiz var. Ege ve Akdeniz’de deniz yetki alanlarımız var. BM tarafından tescilli bir denizcilik yetki alanımız var. Bu alanlarda bilimsel ve teknik çalışmalar yapıyoruz. Bu, buradaki hiç kimse için bir tehdit değil. . ” Yaptığımız bu bilimsel ve teknik çalışmalara saldırıyorlar. Gerilimi artırmak için her türlü çabayı gösterirler. Bir tür kışkırtıcı eylemlerde bulunurlar. Komşularımızın onlardan uzak durmasını umuyoruz. Reis, bugüne kadar olduğu gibi planlı ve programlı faaliyetlerine devam ediyor. Buradaki çalışmalarımız bu plan dahilinde devam edecek. Deniz Kuvvetleri olarak ihtiyaç doğrultusunda gemilerimize gerekli destek ve korumayı sağlayacağız. “

Abdullah Sarıca – İbrahim Berat Yılmaz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi