Bakan Akar’dan önemli açıklamalar!

Bakan Akar’dan önemli açıklamalar!
11:00 - Kasım 12 2020 Perşembe

Milli Savunma Bakanı Akar’dan önemli açıklamalar:

– Milli Savunma Bakanlığı 2021 bütçe önerisi 61 milyar 484 milyon 939 bin TL olarak karşınıza çıkarıldı.

– Dış Askeri Yardım faaliyetleri kapsamında; 2020 yılında 21 ülke ile Askeri Mali İşbirliği Anlaşması / Nakit Yardım Uygulama Protokolü imzalandı.

– Yeni Askerlik Hizmeti Kanunu ile ilk kez uygulamaya konulan ve halkımız tarafından büyük bir sevinçle karşılanan yedek astsubay statüsüne bugüne kadar 29.176 vatandaşımız alınmıştır.

– (Türkiye’nin S-400 kullanması) S-300 sistemi, NATO ittifakında nasıl kullanılırsa kullanılsın aynı şekilde kullanılacaktır.

– Türkiye F-35 programının sadece müşterisi değil aynı zamanda ortağıdır. F-35 teknolojisinin güvenliği ABD için olduğu kadar Türkiye için de önemli

– ABD’nin S-400 ve F-35’lerin uyumluluğu ile ilgili her türlü teknik endişesini gidermeye hazırız

– 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren toplam 20 bin 581 personel FETÖ / PDY bağlantısı nedeniyle TSK’dan ihraç edildi.

– Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin talebi kapsamında bugüne kadar yaptığımız gibi Libyalı kardeşlerimize destek vermeye bundan sonra da devam edeceğiz.

– Yunanistan ve Mısır’ın Doğu Akdeniz’deki angajmanına kayıtsız kalamadık ve ülkemizin hak, menfaat ve menfaatlerini korumak için gerekli tedbirleri aldık.

– Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı kısıtlamaya yönelik kışkırtıcı girişimler, uygulamalar ve sorumsuz açıklamalar tansiyonu artırmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi