Bakan Akar’dan Irak sınır hattına ilişkin önemli açıklamalar

Bakan Akar’dan Irak sınır hattına ilişkin önemli açıklamalar
20:00 - Ağustos 9 2020 Pazar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Irak sınır hattındaki askerleri teftiş ve teftiş etmeye devam ediyor.

Irak sınırındaki Düğündağı Üs Bölgesi’ndeki faaliyetler hakkında bilgi alan Bakan Akar, burada açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, 16 Haziran 2020’de başlayan Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan operasyonlarının 48 gündür başarıyla sürdürüldüğünü belirterek, bugüne kadar yapılan operasyonlarda bölgedeki tüm hakim kara kesimlerinin denetim altına alındığını belirtti. teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon alanında kontrol, arama ve tarama faaliyetleri. Kesintisiz olarak devam ettirildiğini belirtti.

Söz konusu operasyonlar sırasında teröristlerin tamamı girilerek bölgedeki mağara, sığınak ve sığınakların tek tek kontrol edildiğini belirten Bakan Akar, “Bugüne kadar yapılan operasyonlarda 83 terörist etkisiz hale getirildi, 359 mayın / el yapımı patlayıcı (IYP), 267 barınak ve sığınak tespit edildi. . Bu sığınak ve mağaralarda 13 AT-4 tanksavar füzesi, 2 güdümlü füze, 15 Doçka, 88 AK-47 piyade tüfeği ve 299 el bombası dahil olmak üzere çok sayıda silah / mühimmat ele geçirildi ”dedi.

“Pirbela’da teröristlerin çoğu etkisiz hale getirildi”

Haftanin’de teröristlerin uzun süredir üstlendiği Pirbela Bölgesi’ne yönelik bir operasyonun başarıyla gerçekleştirildiğini kaydeden Bakan Akar, “Bu operasyon sırasında teröristlerin çoğu etkisiz hale getirildi. Sözde yürütme grubu da etkisiz hale getirildi. Bu operasyonlar sırasında silahları bulundu.Arama ve tarama faaliyetleri sırasında başkalarının cesetlerine el konulacağı düşünülüyor.

Piyade Uzman Onbaşı Süleyman Ural’ın bu operasyonda şehit edildiğini hatırlatan Bakan Akar, tüm şehitlere Allah’tan rahmet ve yaralılara şifa dileyerek, “Şehitlerimizin kanı yere bırakılmadı, olduğu gibi bırakılmayacak. Bugüne kadar olmuştur son terörist etkisiz hale gelene kadar mücadelemiz kesintisiz devam edecek ve inşallah bu teröristleri etkisiz hale getirerek asil milletimizi bu terör belasından kurtaracağız. Bu bizim amacımız, bu bizim çabamız, bunu yapmaya çalışıyoruz. Şimdi milletimizin sevgisinden, güveninden ve duasından aldığımız ilhamla Mehmetçik ‘gece gündüz’ demeden bu faaliyetlerimizi sürdürüyor, anlayışla yürüttüğümüz bu faaliyetlerde teröristleri etkisiz hale getirerek faaliyetlerimizi tamamlamaya gayret ediyoruz. “Ölürsem, şehit düşersem.” Şimdi karada, denizde, havada, Kuzey Irak’ta gerçek olana, zorlu arazi ve hava koşullarında kazasız, belasız, büyük fedakarlık ve kahramanlıkla faaliyetlerine devam eden tüm silah arkadaşlarıma diliyorum. iyi ve başarılı görevler ”.

Daha sonra helikopterle Hakkari Yüksekova’ya giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki komutanları 3. Piyade Tümen Komutanlığı’nda incelemelerde bulundu ve komutanlarla görüştü.

Mevlüt Hasgül

ALAKALI HABERLER

Bakan Akar’dan Irak sınırına ziyaret

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi