Bakan Akar’dan Ermenistan’a çok sert mesaj! Camı kıran son bardağıydı

Bakan Akar’dan Ermenistan’a çok sert mesaj! Camı kıran son bardağıydı
15:00 - Ekim 8 2020 Perşembe

Bakan Akar konuşmasında, “Azerbaycan’ın tüm diplomatik çabalarına rağmen, Karabağ’ın Ermeni işgaline ve gerçekleştirdikleri sivil katliamlara sessiz kalanların tavrı maalesef tam bir ikiyüzlülüktür. Tovuz’dan sonra Ermenistan’ı işgal ederek sivil yerleşim yerlerine saldırmanın cüreti ve küstahlığının kupayı kıran son damla olduğu bilinmelidir ”. Bakan Akar, konuşmasının devamında, “Ermenistan’ın yalan ve iftiralarını bırakıp terör örgütleriyle işbirliğini bırakması, bu teröristleri, çeteleri göndermesi ve işgal altındaki Azerbaycan topraklarından derhal çekilmesi gerektiğini” belirtti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Katar Savunma Bakanı Khalid Mohamed Al Attiyah, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Savunma Sanayii Şefi İsmail Demir ile Türk ve Katarlı askeri yetkililer, bugünkü Silahlı Eğitim Gemisi Al Doha Deniz Çıkarma Törenine katıldı.

Bakan Hulusi Akar törende yaptığı konuşmada, “Köklü tarihi dostluk ve kardeşlik bağlarına sahip olduğumuz Katar ile ilişkilerimiz mükemmel ve örnek düzeydedir ve her iki ülke de bir yürek tek yumruk gibi hareket etmektedir. bölgesel konularda işbirliği. Türkiye’yi dost ve kardeş bir Katar ülkesi olarak nasıl gördüğümüzde güvenlik de aynı şekilde kendi güvenliğimizi de görüyoruz. Bu anlayışla hem ülkesinin ve halkının güvenliğinin sağlanmasında hem de bölgede barış, huzur ve istikrarın sağlanmasında önemli rol oynayacak çok daha güçlü bir Katar ordusuna sahip olmak içten arzumuzdur. Silahlı eğitim gemilerinin inşası bu amaçla atılan son derece önemli bir adımdır.

Bu yıl 7 firmanın dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firması arasında yer alması potansiyelimizi açıkça gösteriyor. Ancak bundan memnun değiliz. Daha fazla şirketimizin dünya pazarında yer alabilmesi için kaynaklarımızın verimli ve doğru kullanılması için çalışıyoruz ”dedi.

Bakan Akar, “Coğrafyamız bir bütün olarak zor bir dönemden geçiyor. Ülkemizin kriz alanlarıyla çevrili olduğunun, tarihimizin ve medeniyetimizin sorumluluğunun omuzlarımızda olduğunun bilincindeyiz.

Herkes için dünyanın kaynaklarının eşit bir şekilde dağıtılması gerekiyor. Bu anlayışla insani değerlere, evrensel ahlak ilkelerine ve uluslararası hukuka hakim olmaya çalıştık. Bugüne kadar bölgemizde ve coğrafyamızda yaşayan masum ve mazlumların haksızlığına, kanına ve gözyaşına kayıtsız kalmadıysak, bunun için. Türkiye esas olarak bugün geldiğimiz noktada tüm dünyanın değerlerinin göz ardı edilen faktörlerin sonuçlarını yaşadığını savunuyor. “Dedi.

“Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarından derhal çekilmeli”

Ermenistan’ın Karadağ’ı işgalinden bahseden Bakan Akar, “Ermenistan’ın 30 yıllık zulüm, işgal ve devam eden cinayetlerine karşı ne zaman seslerini yükseltecekler. Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sinin 30 yıldır işgaline ses çıkarmayanlar için işgalci Ermenistan’ın ateşkes çağrısı yapmak yerine Karadağ’ı terk etmesi doğru ve daha adil olur. Hocalı’da binlerce masum insanın çocuk, kadın, yaşlı demeden öldürülmesine ve milyonlarca insanın evlerinden kovulmasına göz yumanlar, Ermenistan’ı şımartmayı bırakmalıdır. Azerbaycan’ın tüm diplomatik çabalarına rağmen Ermenistan’ın Karabağ’ı işgaline ve gerçekleştirdiği sivil katliamlara sessiz kalanların tutumu ne yazık ki tam bir ikiyüzlülüktür. Tovuz’dan sonra Ermenistan’ı işgal ederek sivil yerleşim yerlerine saldırmanın cüreti ve küstahlığı bardağı taşıran son damla oldu. Ermenistan son saldırısıyla aralarında masum siviller ve çocukların da bulunduğu kardeşlerimizi şehit etti. Halen masum sivillerin bulunduğu bölgelere ateş ediyor. Gence kentinde masum sivil halka yönelik roketlerle ve yasaklı cephanelerle yaptığı saldırı, Ermenistan’ın zulmünü, barbarlığını ve gerçek yüzünü de açıkça göstermektedir. Ermenistan bir savaş suçu işliyor. Bu herkes tarafından bilinmelidir. Bu saldırı karşısında Azerbaycan artık anavatanlarını Ermeni işgalinden kurtarmak ve işgal altındaki halkının hak ve özgürlüklerini geri almak için harekete geçti.

Azerbaycan silahlı kuvvetleri, işgal altındaki toprakları kendi başlarına zafer kazanabilecekleri kurtarma kararlılığına ve kararlılığına sahiptir. Mübariz İbrahimov olarak Azerbaycan ordusunun her askeri onun gibi cesur ve kahramandır. Ermenistan yalanları ve iftiraları bırakıp terör örgütleriyle işbirliğini bırakmalı, bu teröristleri, paralı askerleri göndermeli ve işgal ettiği Azerbaycan topraklarından derhal çekilmelidir. 30 yıl daha oyalanmaya dayanamayız. Azerbaycan’ın sorunu bizim sorunumuz, neşesi bizim neşemiz. O, şu ana kadar sevgili kardeşimizin yanı sıra anlayan ve gurur duyan tek millet, Türkiye iki kederli devlet olduğu için, o zaman Azerbaycan’ın haklı davasında, kendi topraklarını geri kazanma mücadelesinin sonuna kadar onların yanında olmaya devam edeceğiz, “dedi.

Cem Guney Kilic – Muharrem Çam

ALAKALI HABERLER

Azerbaycan ordusu Ermenistan’ın karargahını ve mühimmat depolarını vurdu

ALAKALI HABERLER

Ermenistan’ın roketi Berde’de bir kafeye düştü: 3 yaralı

ALAKALI HABERLER

Gence’de Ermeni ordusunun attığı roket okulun arka sokağına düştü

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi