Bakan Akar’dan Doğu Akdeniz açıklaması!

Bakan Akar’dan Doğu Akdeniz açıklaması!
20:00 - Eylül 2 2020 Çarşamba

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte 2020 açılış törenine katıldı -2021 Uçuş Eğitim Yılı “. Onun emrine geldi. Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve diğer yetkililerin karşıladığı Akar ve TSK komuta kademesi 1.Ana Jet Üs Komutanlığına geçti. 2020-2021 Uçuş Eğitim Yılı Açılış Töreni’nin gerçekleştirildiği alanda Bakan Akar ve komutanlar yerlerini aldıktan sonra dualar okundu.

Törende konuşan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülkesi ve milleti için yapması gereken her görevi yerine getirdiğini ve bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini, görev bayrağını daha da yukarı çekeceklerini söyledi. Korona virüs salgınına karşı alınan önlemlerin titizlikle uygulanmasının önemine değinen Akar, “Çok hassas, kritik bir dönemden geçiyoruz. “Yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadeleyi kararlılıkla yürütüyoruz ve diğer hak, çıkar ve çıkarlarımızı korumak ve korumak için karada, denizde ve havada yapmamız gereken her şeyi yapıyoruz” dedi.

Başta Feton PKK / YPG, Türkiye’ye yönelik tüm terör örgütleri ve tehditleri içeren Dease ve tehlikelere karşı mücadele ettiklerini ifade eden Akar, “83 milyon güvenliğin, egemenliğimizin, bağımsızlığımızın, ülkemizin bu cenneti kara, deniz, hava koruma ve kutlamak için gece -Günden güne çalışmalıyız. “Şu anda bile, arkadaşlarımız göklerimizde, mavi memleketimizde ve karada, hem evde hem de sınırın ötesinde görevlerini başarıyla sürdürüyorlar.”

“Ulusun emrinde TSK”

Akar, Ege, Doğu Akdeniz, Kıbrıs ve Libya’da faaliyetlerin devam ettiğini ve Hava Kuvvetleri Komutanlığının yapılan görevlerde önemli rol oynadığını vurguladı.

“Göklerde ve göklerdeki hâkimiyetimiz buradaki mevcudiyetimiz olmadığı sürece, kimsenin birisinin uğruna egemenlik ve bağımsızlık vermesi söz konusu değildir. Bu bir meydan okumadır. Bu mücadeledeki rolünüzü hatırlayın, tüm çalışmalarınızı buna göre planlayın ve uygulayın. Bu coğrafyada var olmak için mücadele etmeliyiz. Hiçbir şekilde kavga etmeyi bırakamayız veya onu yavaşlatamayız. Aksi takdirde size yaşama şansı vermeyeceklerini bilin. Bu yüzden hepimiz çok çalışmak zorundayız. Soylu Türk milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, anayasa ve yasalar çerçevesinde akıl ve bilim ışığında, eğer ölürsem gazi anlayışıyla gece gündüz mücadelemizi sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda. Türk Silahlı Kuvvetleri milletin emrindedir ve kimse bundan şüphelenmemelidir. En ufak bir ihlale bile izin vermeden Kıbrıslı kardeşlerimiz dahil milletimizin haklarını, çıkarlarını ve çıkarlarını korumaya devam edeceğiz. ”

Zor arazi ve hava şartlarında özveriyle çalışan personele başarılı görevler dileyen Akar, “Başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Sorunsuz görevler dilerim. Hepinize güvenli uçuşlar, 2020-2021 Uçuş Eğitim Yılı için bol şans.

Törenin ardından Akar, F-16 ile yaptığı uçuşla yeni uçuş eğitim yılını açtı. Uçuşa Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan eşlik etti.

Musa Erdoğan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi