Bakan Akar’dan Azerbaycan açıklaması!

Bakan Akar’dan Azerbaycan açıklaması!
18:12 - Aralık 29 2020 Salı

Milli Savunma Hulusi Akar başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kuvvet Komutanları ve Bakan Yardımcılarının katılımıyla yıl sonu değerlendirme toplantısı yapıldı. Afganistan, Katar, Somali, Bosna Hersek ve Kosova ile Libya Görev Grubu Komutanı, NATO Karargahı Türk Askeri Delegasyon Delegasyonu Başkanı, KKTC Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı da görüşmede Savaş Hava Kuvvetleri ve Donanma komutanları olarak. sahadaki son durum hakkında bilgi verdi, 1 yıldır yürütülen faaliyetleri değerlendirdi.

“Personelimiz Azerbaycan’a gitti, orada hazır”

Bir yıldır son derece başarılı çalışmalar yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personelini tebrik eden Akar, Mehmetçi’nin kendisine verilen görevleri başarıyla yerine getirdiğini ve yapmaya devam edeceğini ifade etti. Savunma ve güvenlik konularında değerlendirmelerde bulunan Bakan Akar, Azerbaycan’ın 30 yıldır işgal altında olan topraklarını “Tek Vatan Harekatı” ile kurtardığını söyledi.

44 günde başarıyla tamamlanan operasyonun ardından 9 Kasım’da ateşkes ilan edildiğini belirten Bakan Akar, Rusya Savunma Bakanı ile yaptıkları anlaşma ile ortak merkezin işletilmesine karar verdiklerini hatırlattı. Akar, “Personelimiz Azerbaycan’a gitti, orada hazırlar. Ortak merkezin yapımı tamamlanıp faaliyete geçtikten sonra 35 generalimizden biri hemen göreve başlayacak” dedi.

Bunun yanı sıra, Türk Silahlı Kuvvetlerinin mayın ve el yapımı patlayıcılarla mücadelede faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Bakan Akar, “İnsani yardım faaliyetleri çerçevesinde Azerbaycanlı kardeşlerimize destek verdik ve devam edeceğiz. Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı ve şerefli mücadelelerinde yanındayız. “Gelecekte de olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Siyasi çözümü destekliyoruz”

Türkiye ile Libya akarları arasında 500 yıllık ortak tarih ve kültürel bağların olduğunu belirten herkesin Libya ile işbirliği yaptığını ve bir anda Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarını hatırlattı.

Libya’da yapılan anlaşma kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerinin askeri eğitim, işbirliği ve danışmanlık faaliyetleri yürüttüğünü belirten Bakan Akar, çalışmalar sonucunda yaklaşık 3 bin Libyalı’nın eğitim aldığını söyledi.

Ulusal Uzlaşma Hükümeti, Libya’nın meşru hükümetinin BM tarafından tanıdığını vurgulayan Akar, Türkiye’nin Libya’da faaliyetlerinin uluslararası hukukla tamamen uyumlu olan hükümetin daveti üzerine olduğunu söyledi.

Libya’da siyasi görüşmelerin devam ettiğini hatırlatan Akar, şunları söyledi:

“Ayrıca tüm muhataplarımıza, çabalarımızla ilişki içinde olduğumuzu ve siyasi bir çözümün bir an önce gelmesi için desteğimizi söylüyoruz. Sürecin bu şekilde gerçekleşmesi için çabalıyoruz. Baştan söylediğimiz gibi,” Libya Libyalılara ait ve Libya’daki kardeşlerimiz Libya’daki sorunu çözecek. “Siyasi çözümü destekliyoruz. Libyalı kardeşlerimize her türlü yardım ve desteği sağladık ve vermeye devam edeceğiz. Libyalı kardeşlerimizin haklı davalarında hep yanındayız.”

“Ölümlere izin vermeyeceğiz”

Türkiye’nin Ege, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’taki tüm sorunların uluslararası hukuka dayalı olduğunu, siyasi çözüm bulma çabalarının olduğunu ifade eden Akar, şunları kaydetti:

“Uluslararası hukuk kapsamında ikili anlaşmalar ve sözleşmeler çerçevesinde Türkiye’ye ait haklara yönelik çok ciddi saldırılar söz konusudur. Bunlara karşı ülkemizin ve milletimizin hak ve menfaatlerini korumak ve korumak için gece gündüz mücadelemizi sürdürmekteyiz. Herhangi bir oldu bittiye fırsat vermeyeceğimizi, haklarımızı ve yasalarımızı asla ihlal etmeyeceğimizi, KKTC’de Türk varlığını kabul etmekten başka bir yol olmadığını, egemen ve hükümdar ve Eşit haklar kabul edilmez, hiçbir şekilde çözüm olmayacak demeye devam ediyoruz.

“Şımarık akıl yürütmeye dayanan bencil arzular”

Yunanistan’ın Ege’de 16 askeri olmayan adayı uluslararası hukuka aykırı olarak silahlandırdığına işaret eden Bakan Akar, “Bu nasıl bir mantık bu? Yetmiyormuş gibi bu adaların tahkimi için sürekli geliş ve gidişler. .. Taciz değil bu provokasyon nedir? “Diye sordu.

Türkiye ile Yunanistan arasında keşif ve güven artırıcı tedbirler çerçevesinde sıvı ayrıştırmada da NATO karargahındaki görüşmeleri hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

“Bütün bunlara ‘evet’ diyoruz, Rum tarafı hiçbirine gelmiyor. Neden? Korktukları için korkuyorlar. Neden korkuyorlar? Haklı değiliz. Haklıyız, güçlüyüz Onun için hiçbir görüşmeden uzak durmuyoruz, ilişkilerimizi bu şekilde sürdürüyoruz diyoruz ki, bir an önce iyi komşuluk ilişkileri konuşması çerçevesinde, uluslararası hukuka uygun olarak, siyasi bulalım diyoruz. diyalog yoluyla tüm sorunlarımıza çözümler.Gerginlik giderel Ben olguyu tırmandırmayal. Ama kendileri gece gündüz Türkiye’ye gitmek, gerilimi yükseltmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Neden “Çünkü kendilerine güvenmiyorlar, kendi başlarına arkalarında kim varsa. Ama güvendikleri dağlara da kar yağdı. AB Zirvesi’nde, şımarık akıl yürütmeye dayalı bencil taleplerine bir veya iki devlet dışında kimse evet demedi. “

Türkiye’nin bu konuda tek alan olmadığını, masada mücadelesini de sürdürdüğünü vurgulayan Akar, “Tek şey üçüncü ülkelerden istediğimiz objektif olmalarıdır” dedi.

Hulusi Akar sözlerinin sonunda şehit ve gazileri minnetle anıyor, “Peygamberimizin kalbi olarak da bilinen ve bu milletin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, akıl ve bilim ışığında Anayasa’ya uygun olarak ve yasalar, Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda “şehit ölürsem. O, milletinin emrindedir, görevindedir.”

Mevlüt Hasgül – Utku Şimşek

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi