Bakan Akar: ‘Operasyon 44 günde bitti ama emin olun 44 yıl konuşulacak’

Bakan Akar: ‘Operasyon 44 günde bitti ama emin olun 44 yıl konuşulacak’
11:00 - Kasım 11 2020 Çarşamba

Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov tarafından memnuniyetle karşılanan Bakan Akar, Azerbaycan ordusunun kendi topraklarının işgalinden kurtarılması için Bakanlıkta düzenlenen törene katıldı.

Sessizlik ve milli marşların çalındığı törende konuşan Bakan Akar, 30 yıldır topraklarındaki haksız işgale son veren Azerbaycan Ordusu’nu tebrik ederek konuşmasına başladı.

Azerbaycan’ın “yeter” diyerek, özünün topraklarında saldırılara son verdiğini ve işgal ettiği topraklarını geri kazanmaya başladığını söyleyerek, zafer elde eden eylem üzerine bugüne kadar altın harflerle elde edileceğini vurgulayan Bakan Akar, Türkiye ile Türkiye arasındaki ilişkileri Azerbaycan, “iki devlet, tek millet” anlayışı ile ebediyen devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev önderliğinde iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının her geçen gün güçlendiğini belirten Bakan Akar, “Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin 44 yaşlarında gösterdiği kahramanlık ve cesaret Yerli topraklarını işgalden kurtarmak için günlük operasyon takdire şayan. Operasyon 44 günde sona erdi ama emin olun 44 yıl konuşulacak ”dedi.

Azerbaycan Ordusu’nun başarısını büyük bir saygıyla karşıladıklarını belirten Bakan Akar, “Gelinen nokta bizi çok sevindirdi. Bu operasyon bir uyanış. Azerbaycan Ordusu gücünü tüm dünyaya gösterdi ”.

“Üç renkli bayrağınızla mutlu Azerbaycan yaşayın”

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Bakanı, toprağın geri kazanılmasının ardından Azerbaycan’ın sokaklarında sıvı ekstresi yapılan kutlamaları anımsatarak, “Ankara’daki bu kutlamalar İstanbul’dakilerle aynıydı, tüm Türkiye’de İzmir’de yaptık. Herkes gözyaşları içinde başarıları kutladı. Azerbaycanlı kardeşlerimizin başarıları … Bu bizim kardeşliğimizin ve tek millet olmanın açık bir göstergesiydi ”dedi.

Harekatta şehit olan ve yaralıları iyileştiren Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri mensuplarına Allah’tan rahmet dileyen Bakan Akar, “Keder ve sevinç içinde bir arada olduğumuz Azerbaycan Türkleri kardeşlerimize adaletlerinde destek vermeye devam edeceğiz. neden ve biz her zaman bir ve onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz. “

Bakan Akar, sözlerinin sonunda ebediyete geçişinin 82. yıldönümünde büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve minnetle anarak, işaret ettiği hedeflerle Azerbaycan’a yön veren genel lider Haydar Aliyev’i antı.

Bakan Akar, konuşmasını “Üç renkli bayrağınızla mutlu yaşayın” sözleriyle noktaladı.

Azerbaycan Savunma Bakanı General Zakir Hasanov, Azerbaycan halkının 30 yıldır işgal altındaki topraklarını kurtarma özlemiyle yaşadığını belirtti. Azerbaycan Ordusu ile vatan için canlarından sıyrılan bu harekat bir kez daha vatan için fedakarlık yapabileceğini gösteren Orgeneral Hasanov, süreçteki sınırsız destek nedeniyle Türkiye’ye de teşekkür etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi