Bakan Akar: ‘(Doğu Akdeniz’deki Gelişmeler) Haklarımızı yemedik, yemeyeceğiz’

Bakan Akar: ‘(Doğu Akdeniz’deki Gelişmeler) Haklarımızı yemedik, yemeyeceğiz’
17:00 - Kasım 3 2020 Salı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kuvvet Komutanları ve Bakan Yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu ve Alpaslan Kavaklıoğlu’nun katılımıyla video konferans toplantısı yapıldı.

Görüşmede Libya’da Savunma Güvenliği İşbirliği ve Eğitim Yardımları Danışma Komutanı, Afganistan’daki Türk Görev Gücü Komutanı, NATO Karargahı Türk Askeri Heyeti Başkanı, KKTC’de Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı, ordu komutanları, Muharebe Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri komutanları bilgi verdi devam eden faaliyetler ve sahadaki son durum.

Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin, terörle mücadele operasyonlarının ve koronavirüsle mücadelede alınan önlemlerin savunma ve güvenlik konuları kapsamında ele alındığı toplantıda talimat veren Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yoğun bir dönemden geçtiğini belirtti. .

Akar, görevlerini başarıyla yerine getiren tüm personeli tebrik ederek, “İnşallah bize verilen görevleri aynı ciddiyet ve samimiyetle, diyalog ve koordinasyon içinde gerçekleştiririz. Hepinize iyi işler dilerim” dedi. .

İzmir’de deprem

Dün TSK komutasıyla birlikte İzmir’de deprem bölgesine gittiklerini ve oradaki faaliyetlerle ilgili bilgi aldıklarını hatırlatan Akar, “Orada kardeşlerimizin acısını paylaştık. Araçların Erzurum, Konya’dan taşınmasını sağladık. Hava Kuvvetlerimizin güçlü nakliye filosu ile Diyarbakır ve Konya’yı bölgeye ulaştırdı.Aynı zamanda İHA’ları tahsis ederek orada çalışan meslektaşlarımıza havadan gözetleme imkanı sağladı. Ege Ordusu’nun sorumlusu Mehmetçik, Vatandaşımızın ihtiyaç duyabileceği çadırları da sağladı Silahlı Kuvvetler ve Bakanlık olarak vatandaşlarımızın acısını azaltmak için her türlü çabayı gösterdik ve yapmaya devam ediyoruz.

Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin önceki afetlerde olduğu gibi bu afette de üzerlerine düşeni yaptıklarını ve bundan sonra yapmaya hazır olduklarını belirterek, “Bunun Silahlı Kuvvetlerimizin görevi olduğunu, onların yanında olduklarını bir kez daha gösterdiniz. ortaya çıktıkları ulusun yanında bertaraf. ” O konuştu.

“Yunanistan şımarık, bencilden vazgeçiyor …”

Ege ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelere değinen Akar, “Haklarımızı, çıkarlarımızı ve çıkarlarımızı korumak için ne gerekiyorsa yaptık ve bu konuda elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz, şimdiye kadar büyük fedakarlıklar yapacağız. Yunanistan’ın şımarıklık ve bencillikten vazgeçmesini ve uluslararası hukukun söylediği her ne olursa olsun, anlaşmalara, uluslararası kararlara, deniz hukukuna, eşitliğe, insanlığa, adaların silahsızlandırılması da dahil olmak üzere ahlaka, hava sahasına uymasını bekliyoruz. adalar, karasuları. Bütün bunların gözden geçirilmesi gerekiyor “dedi.

KKTC’de yaşayan tüm Türklerin egemenliğinin, bağımsızlığının ve hak ve kanunlarının kabul edilmesinin önemine değinen Akar, şunları söyledi:

“Bir de deniz yargı yetkileri meselesi var. Bu söylediklerinize göre olmayacak, bir üniversite veya birkaç kişi. Bencilce, bazı hakları ve hukuku gasp etmenize izin vermeyeceğiz. Buna uygun bir paylaşımdan bahsediyoruz. uluslararası hukuk, adalet, adalet ve ahlak … Bu anlamda diyalogdan bahsediyoruz, müzakerelere açığız, siyasi bir çözümden yanayız, uluslararası hukuka ve deniz hukukuna saygılıyız ama dediğimiz gibi hakkın bir adalet duygusu olması şartıyla, oradaki komşularımızın iyi komşuluk çerçevesinde rahat ve huzur içinde yaşamaları oldukça mümkündür.Aksi takdirde, haklarımızın ve hukukumuzun zedelenmesine izin vermeyeceğimizi herkes bilmelidir. şimdiye kadar yapmamız gerekeni yaptık ve aynı kararlılıkla yapmaya devam edeceğiz. Çözümü de kabul etmeyeceğimizi herkes biliyor. İlham istiyoruz. “

“Teknik ve bilimsel çalışma”

Türkiye’ye ait araştırma gemisi herkesin sağduyulu olduğu kadar tamamen teknik ve bilimsel çalışmalar yürütmeye önem veren Akar, “Araştırma yapıyor. Bunların suistimali sayıldığı için onları koruma ve refakat görevlerini yerine getiriyoruz. Normalde bunu sakinleştiren “Çalışmaya hiçbir şekilde müdahale edilmemeli ama maalesef bu konuya müdahale ediliyor” dedi.

Akar, üçüncü şahısların bu konularda objektif ve adil davranmasının önemine değinerek, şunları söyledi:

“Önyargılı, taraflı önyargılı yaklaşıma insanlarla bir yerde ulaşılacağını görmeliyiz. Nitekim her iki tarafa da eşit yaklaşımla objektif bir yaklaşımla barış istiyorlarsa bir yere ulaşılabileceğini bilmeleri gerekiyor. Binlerce kilometreden gelin bu konuda 1870 kilometre olduğunu Doğu Akdeniz sahilinde Türkiye’ye karşı ahkam kestirmek, kural koymaya çalışmak geçerli değil, onlarla bir yere varmak mümkün değil, anlaşılmalı, herkes haklarımıza saygı göstermeli, kimse bir şeyler yapmaya çalışmasın güçlerini ve boylarını aşarak ameller çıkmazdır.Herkes bilmeli ki, haklarımızı yemedik, bunu yemeyeceğiz. ne gerekiyorsa şimdiye kadar yaptık ve bunu yapacağız şu andan itibaren.

Viyana’da terör saldırısı

Viyana’daki terör saldırılarına değinen Akar, “Terör saldırısını şiddetle kınıyor ve Avusturya halkına taziyelerimizi sunuyorum” dedi.

Terörü tüm dünyanın ortak sorunu olarak nitelendiren Akar, “Terörle yıllardır mücadele eden bir ülke olarak terörle mücadelede işbirliğinin önemini bir kez daha vurguluyor ve terörizmin dili olamayacağını bir kez daha vurguluyorum. din veya ırk ve bunun hiçbir türü kabul edilemez. “

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi