Bakan Akar, Claw-Tiger Operasyonu’ndaki gelişmeleri paylaştı

Bakan Akar, Claw-Tiger Operasyonu’ndaki gelişmeleri paylaştı
16:00 - Haziran 29 2020 Pazartesi

Haftalık video konferans toplantısı, Kara Kuvvetleri Komutanı Genelkurmay Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Gen. Hasan Küçükakyüz ile Amiral Adnan Özbal ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Adnan Özbal’ın katılımıyla gerçekleşti. Bakan Yardımcıları.

Ordu Komutanları, Komutan Hava Kuvvetleri Komutanı ve Deniz Komutanı ile Afganistan’daki Türk İşgücü Komutanı, NATO Karargahı Türk Askeri Temsil Kurulu Başkanı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı, gelişmeler ve Bakan’ın katıldığı toplantıda Savunma ve güvenlik konularının yanı sıra korona virüsü ile mücadelede alınan önlemlerin tartışıldığı toplantıdaki talimatlar sonrasında değerlendirmeler yapan Akar, direktifler doğrultusunda sahadaki son durum hakkında önemli bilgiler aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerine getirmeye devam ettiğini bildirdi.

Bakan Akar, kahraman ve adanmış Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), gündüz ve gece fedakarlık ve kahramanlık, dağ-bayır, yaz-kış anlayışıyla büyük kahramanlık ile görevlerini yerine getirmeye devam ettiğini belirterek “ölürsem. ” Bu nokta, asil milletimizin fedakarlığı, sevgisi, güveni ve duası ile Başkanımızın talimatları ve desteğiyle ulaştığımız çok gururlu ve gurur verici bir noktadır. ”

Terörle mücadele faaliyetlerinin son terörist azim ve kararlılıkla etkisiz hale getirilene kadar devam edeceğini belirten Bakan Akar, “15 Haziran’da Irak’ın kuzeyindeki Claw-Eagle Operasyonu ve teröristlerin merdivenleri Havamız tarafından yok edildi Kuvvetler, toplam 81 hedef, çok başarılı ve doğru. “Dedi.

“Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda büyük başarılar elde edildi, 41 terörist etkisiz hale getirildi”

Claw-Tiger Operasyonunun Mehmetçi’nin büyük başarısı ve kahramanlığı ile yapıldığını kaydeden Bakan Akar, operasyonun son durumu hakkındaki bilgileri paylaştı ve “Bu operasyon, tarihi altından geçirecek şekilde yürütülüyor Kara Kuvvetlerimizin önceki başarılarına ek olarak, bölgelerini kontrol etme çabaları devam ediyor, bölge komandolarımız araştırılıyor, tüm teröristlerin inişleri, imha yerleri, sığınaklar, barınaklar kendi başlarına yok ediliyor. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda önemli başarılar elde edildi, 41 terörist etkisiz hale getirildi ve teröristlere ait sığınaklarda ciddi miktarda barınak var. silahlar, teçhizat, mühimmat, elektronik “ekipman ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.”

“Irak’ın siyasi bütünlüğüne ve toprak bütünlüğüne son derece saygılıyız”

Operasyonun hedefi sadece teröristlerin altını çizen Bakan Akar, şunları söyledi:

“Çalışmalarımızla, teröristlerin ülkemize, ulusumuza, sınırlarımıza, polis karakollarımıza ve saldırılarımıza karşı saldırılarını önlemeyi amaçlıyoruz. Bu faaliyetleri teröristleri etkisiz hale getirerek sonuçlandıracağız. komşumuz Irak’ın politik bütünlüğüne ve toprak bütünlüğüne son derece saygılı olduğumuzu biliyoruz.Bu konuda yapmaya çalıştığımız tek şey, teröristleri meşru savunma çerçevesinde etkisiz hale getirmek ve sivil nüfusa zarar gelmesini önlemek için her türlü önlemi alıyoruz. . ”

“Bizim için masum insanlar, tarihi ve dini yapılar, çevre dokunulmaz”

TSK’nın sivillere karşı tutumunun, bugüne kadar yürütülen operasyonların hem planlanmasında hem de uygulanmasında en önemli konulardan biri olduğunu belirten Bakan Akar, “Sivillere karşı duyarlılığımız, planlamamızda ve uygulamalarımızda en önemli konulardan biri olmuştur. Tüm Silahlı Kuvvetler üyeleri, Bakanlık Üyeler çok hassas ve dikkatli bir şekilde planlıyor ve aynı şekilde uyguluyorlar. PKK / YPG terör örgütü kayıplarını algılama operasyonlarıyla bazı yanlış haberlerle ve bazı yanlış haberlerle kapatmaya çalışıyorlar. Bu iddialar asla doğru değildir, sadece sivilleri değil, tarihi ve dini binaları da çevreyi korumak için çok ciddi çabalar sarf ediyoruz.Bu çaba tüm dünyaca biliniyor, bizim için masum insanlar, tarihi ve dini binalar, çevre konusunda dokunulmaz, bu konuda çok ciddi gayret gösteriyoruz, altını çizmek isteriz ki uygulamalarımızın önemli örnekler olduğunu tüm dünyada operasyon tarihi. Bu konuda Mehmetçi ile gurur duymak zor. Terörü sona erdirme kararlılığıyla gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetlerin, asil milletimizin, Tanrı’nın yardımıyla çabalarınız, sevginiz, güveniniz ve desteğinizle sonuçlanacağına yürekten inanıyorum. İnşallah Claw-Tiger Operasyonumuz önceki operasyonlarımıza benzer şekilde başarıyla tamamlanacak. ”

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın değerlendirmesinde 2229. yıldönümünü kutlayan ve başarılı görevlerinden ötürü tebrik eden Bakan Akar, “Bu başarılı sonuçlara ulaşmada en büyük pay şehitlerimize, gazilerimize aittir. Tanrı’nın şehitlerimize merhamet etmesini diliyorum, sabır ailelerinden ve minnettarlığımızdan hastanedeki yaralı askerlerimize Allah’tan derhal şifa diliyorum. Hepinize iyi ve başarılı görevler diliyorum. ”

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi