Bakan Akar: ‘700’den fazla hedef vuruldu’

Bakan Akar: ‘700’den fazla hedef vuruldu’
09:12 - Haziran 20 2020 Cumartesi

Akar, operasyonun planlandığı gibi başarıyla sürdürüldüğünü vurguladı, “Şimdiye kadar teröristlerin mağaraları ve mağaraları girildi, bu sığınaklar, mağaraları yok edildi ve düşmeye devam ediyor. Operasyonun başlangıcından bu yana yaklaşık 150 mağara ele geçirildi. Bu alçaklar tarafından yakalanan yaklaşık 160 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi. Çok sayıda mühimmat ve silah ele geçirildi. Kara birliklerimizin ateşi tarafından şimdiye kadar 700’den fazla hedef vuruldu. ”

Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı General Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz, Amiral Adnan Özbal, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Korgeneral Sinan Yayla ile devam ediyor. 2. Ordu Komutanı.

Akar ve TSK Komuta Sahnesi, Irak’ın kuzeyindeki terörist hedefler için düzenlenen Claw-Tiger Operasyonunun gece geç saatlere kadar gönderildiği ve yönetildiği sınır bölgesindeki operasyon merkezine giden operasyona komuta etti.

Alandaki son durumu gece boyunca yakından takip eden ve talimatlar veren Akar, TSK’nın son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

Akar, teröristler tarafından dökülen kanın şu ana kadar sorulduğunu ve bundan sonra da sorulmaya devam edeceğini vurguladı: “Diğer faaliyetlerimize ek olarak, Claw-1 Operasyonu, Claw-2, Claw-3 ve şimdi Claw-Tiger Operasyonu başladı. Mehmetçi’nin yeni bir başarısına tanıklık ediyoruz, umarım başarıyla sonuçlandırırız “dedi.

TSK’nın Barış Baharı, Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı Operasyonları bölgelerinden İdlib’e, Doğu Akdeniz’den Libya’ya kadar faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Akar, “Tüm bölgelerde barış ve barıştan yanayız. Faaliyetlerin iyi komşuluk ilişkilerine, ittifak ruhuna uygun olması gerektiğini, herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ve sadece kendi noktalarına değil aynı zamanda diğer tarafın hakları ve hukuku. ”

“Teröristlerin inine yatırıldı”

Claw-Tiger Operasyonunun planlandığı gibi başarıyla devam ettiğini vurgulayan Akar, şunları söyledi:

“Şimdiye kadar, teröristlerin gölleri ve mağaraları girildi, bu inekler yıkıldı, mağaraları yok edildi ve yok edildi. 150 kadar mağara ve mayın imha edildi, bu alçaklar tarafından hapsedildi. Çok sayıda mühimmat ve Şimdiye kadar, hava ve kara birliklerinin ateşinden 700’den fazla hedef vuruldu.

Soylu ulusumuzun koynundan çıkan aklı ve bilim ışığında Türk Silahlı Kuvvetleri üyeleri, yasalar doğrultusunda görevlerinin başında yasalara uygun olarak yapmaları gerekeni yapmışlardır. yasalar, Başkanımızın emir ve talimatları ile düzenli komutanlar.

Ülkenin ordusuna güvendiğini ve Mehmetçi’nin kendisine olan sorumluluğunu her zaman güvendiğini ifade eden Akar, karada, havada ve denizde her türlü zor koşullarda çalışan Mehmetçi’ye başarılar diledi.

Dün Pençe-Kaplan Harekâtı’nda şehit olan Piyade Uzmanı Onbaşı Ömer Kahya’nın şehit olan Akar, acı dolu ailelerine başsağlığı ve gazileri iyileştirdi. Tan merhamet diledi.

Helikopterle sıfıra gitti

Akar ve TSK Komuta Sahnesi, dün operasyon merkezinde birliklerin komutanlarıyla bir video konferans ve toplantıdan sonra helikopterle sınırın sıfır noktasında Black Rock Base Zone’a gitti.

Buradaki faaliyetler hakkında bilgi alan Akar ve TSK Komutanlığı da Claw-Tiger Operasyon bölgesini inceledi.

950 metre yüksekliğe sahip olan Black Rock Base Bölgesi, Irak sınırının sıfır noktasında Claw-Tiger Operasyonunun yapıldığı bölgeye en yakın temel alanlardan biridir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi