Bahçeli’nin Karadeniz’deki doğalgaz yorumu: ‘Bazı insanlar uykusunu kaybetti’

Bahçeli’nin Karadeniz’deki doğalgaz yorumu: ‘Bazı insanlar uykusunu kaybetti’
12:00 - Ağustos 24 2020 Pazartesi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Karadeniz’deki doğalgaz yatağı ve Giresun’daki sel felaketine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Ağustos’ta Türk milletini sevinçle boğan tarihi bir gelişmenin paylaşıldığını hatırlatan Bahçeli, Fatih Sondaj gemisinin yaklaşık 175 kilometre uzaklıkta bulunan Tuna-1 Bölgesi’nde 320 milyar metreküp doğalgaz yatağı bulduğunu belirtti. Karadeniz’in kuzeybatısında Ereğli.

Türkiye adına keşfedin Türkiye adına enerji üzerindeki talihsiz ve olumsuz talihin üstesinden geleceğini göz kamaştıran bir kazanç olduğunu belirten Bahçeli, “Özellikle doğalgazın ithalata bağımlılık oranımızın en yüksek olduğu bilinen bir gerçektir. Elimiz Türkiye’nin yüzde 72’sinde olmak. enerji ithalatı bağımlılık oranı bütçe dengesini zayıflatmakta ve ödemeler bilançoyu olumsuz etkilemektedir.

Karadeniz’deki doğalgaz yatağı, ekonomik güvenliğimizi sağlam ilkelere bağlarken stratejik gücümüze güç katacaktır. Ülkemizin gelişmesi, gelişmesi ve zenginleşmesi, ekonomik riskleri azaltarak refahın istikrarlı bir şekilde artması ve nihayetinde adil dağılımı, vicdan sahibi herkesi mutlu ve mutlu kılacaktır. Ayrıca kronik sorunların çözümüne değerli ve önemli bir katkı sağlayacaktır. ”

“İhraç edilmeyi bekleyen daha birçok rezerv olduğu biliniyor”

Enerjide yeni rezervler ve zengin rezervler bulmanın Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ve başkalarına olan ihtiyacı azaltacağını kaydeden Bahçeli, “Bu aşamada sondaj gemilerimiz Akdeniz ve Karadeniz’de doğal kaynak arayışı içinde. egemen haklarımızdan esinlenerek, dış baskıları ortadan kaldırarak, her türlü zorluğa direnerek. ”Çıkarılmayı bekleyen çok daha fazla rezerv olduğu biliniyor. Doğalgaz ve petrole ödediğimiz milli servetten yapılacak yüksek tasarruf, kuşkusuz vatandaşlarımıza ülke ekonomisi ile birlikte rahat bir nefes alacaktır. ”

“Doğal gaz kuyusu bir kez daha kötü niyetli kişilerin dizisini piyasaya çıkardı”

Bahçeli yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Ancak Türkiye’nin diriliş sebatından korkabilir, köksüz lobisi, parlak ufka ulaşma amacını bozan emek içindeki doğalgaz yataklarını da kirletmek için bu sefer de güzel küçük göstererek, değersizleştirmeye çalıştılar. Karadeniz’de tespit edilen hareket edecek. gaz kuyusu üretim ve ticarileştirme safhasına, kötü niyetli ipi bir kez daha, vicdan ve ahlaklarının tamamen iflas ettiğini örnek bir şekilde göstermiştir.

Milli kazanımları kaybettiği aşk için üzülmekten memnun eden güruh, Türkiye’yi buharlaştırmış, esaret ruhuna bağlı kalmıştır. Her kariyer için, Türkiye’nin ayağı sürekli olumsuz ve menhüs bağlarının kurtuluşu konusunda endişeli koyu halkalar milletimize düşmanlık beslemeye odaklanıyor. Bilinen zihniyetler kimi zaman yabancı komplocuların eli kimi zaman ağızlarının konuşması olmuş, ancak bir erkek karakterini kazanamamış, ulusal ve yerel bir duruş sergileyememiştir. 2019’da ödediğimiz 41,6 milyar dolarlık enerji faturasının önümüzdeki yıllarda azalacak olması bazı insanları uykulu hale getirdi. Üstelik doğalgazda kendi kendine yetme hedefiyle kabuslar görmeye başladılar.

Doğalgazdan hoşlanmayanlar, Türkiye yarışına suni ve asi gaz iftirasıyla girdi ve düşmanlarını kusurlu ve utanmaz surat olarak nitelendirdi. Son zamanlarda yapılan açıklama ve yorumlardan kesik kimliklerini ve yozlaşmış kişiliklerini net bir şekilde görmek mümkün. ”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türk milletinin ruhunun köklerinden doğduğunu ve her zaman sevincini ve acısını paylaştığını vurgulayan Bahçeli, “ Bu bağlamda Tuna-1 Bölgesi’nden çıkarılan gazdan çok memnunlar. Karadeniz’in ” dedi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i ve sondaj gemilerinde gece gündüz çalışan herkesi vatan sevgisiyle gönülden tebrik ettiğini belirtti. Enerjinin geleceğin stratejik anahtarı olduğunu belirten Bahçeli, bu anahtarın doğru, uygun, doğru ve etkin kullanımının sürdürülebilir büyüme ve tanıtım umutlarını canlı tutacağını ve Türkiye’nin geleceğini güvence altına alacağını belirtti.

“Doğalgaz umuduyla milletimiz doğal afetlerden üzüldü”

Karadeniz’den gelen mutlu haberin ardından bir gün Karadeniz’de meydana gelen afetlerle sarsıldıklarını ve Türk milletini derinden üzdüğünü belirten Bahçeli, “Rize ve Giresun’un il ve ilçeleri akşam saatlerinden itibaren 22 Ağustos 2020, son yılların en büyük sel ve heyelanlarındandır.Doğal gaz umuduyla milletimiz, başta Giresun, Dereli, Tirebolu, Yağdere ve Doğankent ilçeleri olmak üzere doğal afetlerden üzüntüye uğramıştır.

Bölgede görev yapan ve beş kahramanımızla birlikte jandarma devriyesi Doğankent-Tirebolu yolu arasındaki dereye girdi. Bu vesileyle şehit düşen kahramanlarımızla birlikte hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Teşekkür ederim diyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Umarım haber alınamayan vatandaşlarımız güvende ve sağlam bulunur.

İnanıyorum ki şiddetli yağışların neden olduğu felaketin yol açtığı hasar ve kayıpların, seferberlik anlayışının yanı sıra milli birlik ve beraberlik iradesi ile devletin hayırsever dokunuşu ile en kısa sürede onarılacağına ve telafi edileceğine inanıyorum. Bölgede her zaman halkımızın yanındayız, başka acı ve keder göstermemesi için Allah’a dua ediyoruz. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi