Bahçelievler’de Kentsel Dönüşüm Sırasında Yan Binanın Kolonları Hasar Gördü

Bahçelievler’de Kentsel Dönüşüm Sırasında Yan Binanın Kolonları Hasar Gördü
23:50 - Ocak 16 2025 Perşembe

İstanbul’un Bahçelievler ilçesine bağlı Soğanlı Mahallesi’nde, Çağatay 1 Sokak’ta bulunan altı katlı bir binanın kentsel dönüşüm kapsamında yıkım işlemleri sırasında, bitişikteki yedi katlı apartmanın üçüncü katındaki kolonlar zarar gördü. Olay, öğleden sonra saat 16.00 civarında gerçekleşti.

Hasarın tespiti üzerine, Bahçelievler Belediyesi ekipleri hızla müdahale ederek, zarar gören binada ikamet eden vatandaşları güvenli bir şekilde tahliye etti. Ayrıca, sokakta geniş güvenlik önlemleri alındı ve bina mühürlenerek her türlü risk önlemeye çalışıldı.

Yıkım çalışmalarının durdurulduğu ve hasar gören binadaki üç daire sakininin talebi üzerine, konaklama ihtiyaçları belediye tarafından karşılandı. Binanın yapısal güvenliğini tekrar değerlendirmek üzere karot işlemleri yapılacağı ve eşyaların kontrollü bir şekilde tahliye edileceği bildirildi.

Mert Yıldırım

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi