Bahçeli’den Türk Tabipleri Birliği açıklaması!

Bahçeli’den Türk Tabipleri Birliği açıklaması!
18:12 - Eylül 18 2020 Cuma

MHP Başkanı Bahçeli, konuyla ilgili son gelişmeler çerçevesinde Türk Tabipleri Birliği’nin kapatılmasına ilişkin yaptığı açıklamanın ardından bazı basın mensuplarının soruları üzerine görüşlerini yazılı olarak paylaştı. Her gün ciddi bir salgınla mücadele edildiğini ve insanların öldüğünü belirten Bahçeli, “Vaka sayısı giderek artıyor. Yoğun bakımdaki hasta sayısı artıyor. Öte yandan, doktorlarımız, hemşirelerimiz ve diğer sağlık uzmanlarımız gerçekten insanüstü bir çaba sarf ediyorlar. İnsani ve vicdani değerlere sahip hiçbir insanımız Covid-19 hastalığının yayılmasını istemez. Bunu istemiyor ”.

“Karanlık ve amaca yönelik eylem neden gerekli?”

Hükümetin hayatla başladığını, virüse içtenlikle direndiğini ve tüm imkanlarını seferber ettiğini belirten Bahçeli, “Sağlık Bakanımız çok başarılı. Özverili hekimlerimiz ve sağlık profesyonellerimiz özveri ile felaketi önlemeye çalışıyorlar. Maske, mesafe ve temizlik kurallarının ihlalinden kaynaklanan riskler ve tehditler yoğunlaştıkça kaybımız ve kaygımız da elbette artıyor. Türkiye böylesine kırılgan bir dönem Sağlık kuruluşlarında siyah kurdele takmanın ne anlamı var, faydaları kimler? Neden hükümeti ve devleti hedef alarak “Yönetemezsin, ölüyoruz, yorulduk” temalı karanlık ve maksatlı bir eyleme ihtiyaç var? Nereye ulaşmak istersin? Salgından sosyal seferberlik isteniyor mu? Bunları millet adına istemek en doğal hakkımızdır. ”

Türk Tabipler Birliği’nin sürekli korku uyandırdığını, alarma neden olduğunu, hekimler arasında anlaşmazlığa neden olduğunu, güvensizlik yaydığını belirten Bahçeli, “Yani virüsün eksik bıraktığı şeyi tamamlamayı hedefliyorlar. Bu ihanet odağının hiçbir açıklaması kalpleri tazelemiyor. Milletimizin yüreğine su serpmez. Saklanmaya ve saklanmaya çalışmak boşunadır, çünkü apaçık gerçekler açıktır.

Ülkemiz terörle mücadeleyi kararlılıkla yürütüyor, mesela Afrin operasyonu başlıyor. Bu Birlik, “savaşı bir halk sağlığı sorunu” olarak eleştiriyor ve ulusal güvenliğe karşı duruyor. Vatan’ın çocukları şehit olur, onları bir kez olsun rahmetle anmazlar. Türkiye düşmanları saçları zehirler, tepki süresi göstermez. Bu olacak şey değil. Yeni bir tür corona virüsü salgını olacak, ‘yandık, bitirdik, yorulduk’ masalını anlatıyorlar ve karamsarlık yayıyorlar ” dedi.

“Adı Türkçe olan, ayrılık ve terörizmin gerçekte gizlendiği karanlık oluşum olan bu birlik, milletimizin ne özlemi ne de hedef ve hayallerini paylaşmasının vesilesidir.” “Türk Tabipleri Birliği bir an önce kapatılmalıdır. Aynı zamanda şunu da söyledim; Bu sendikanın yöneticileri sorumlu tutulmalıdır ”.

Bazı medya kuruluşlarının kendisini eleştirdiğini belirten Bahçeli, “Hepsi oybirliği, Milliyetçi Hareket Partisi’ne nefret kusuyor. Maya ve mizaçlarını yapıyorlar. Yine sevgili milletimiz, CHP’den IP’ye, HDP’den marjinal partilere Türk Tabipleri Birliği’nin siyasi çıkarlarını örnek alıyor. Şevkleri boşunadır, çabaları boşunadır. Türk Tabipleri Birliği’nin endişesi hastalarımızın iyileşmesi, tedavi edilmesi, insan ve halk sağlığının sağlanması değildir. Bunların ana sorunu, ‘duvarda delik açabilir miyiz?’ soruya bir cevap aramaktır ”.

“Türk Tabipleri Birliği yeni tip corona virüs kadar tehlikeli”

Bahçeli, şunları kaydetti:

“Şehidi tanımayan, bayrağı bilmeyen, milli ve manevi değerlere yabancılaşan bir birliği nerede tasdik edeceğiz? Millet bu çürümüş insanlardan hesap soracak. Bunlarla mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Haklıyız, haktan ve insanlardan yanayız. Bugün itibariyle Başkanlık Divanımızın bir arkadaşımızın başkanlığında bir heyet oluşturulmuştur. Bu heyet aracılığıyla Türk Tabipler Birliği’nin geçmişi, bugünü, tüm eylem ve eylemleri incelenecek ve gerekirse hazırlanacak dosya Cumhuriyet savcılığına intikal ettirilecektir. Umudumuz, kirli çamaşırların ortaya çıkmasıdır.

HDP’ye giren Türk Tabipler Birliği Başkanı’na destek olmak için telefon kuyruğuna girenler bize uygun olanı yaptı. İnsanlar ne derse desin biz söylüyoruz. Salgın besleyen Türkiye düşmanlığına her katta karşı çıkacak. Ben de öyle söyleyeceğim; Türk Tabipleri Birliği yeni tip corona virüs kadar tehlikelidir. Ve ihtiyaç acilen yapılmalıdır. ”

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi