Bahçeli’den parti kuracak olan Muharrem İnce’nin iddialarına yanıt verin

Bahçeli’den parti kuracak olan Muharrem İnce’nin iddialarına yanıt verin
16:00 - Ağustos 4 2020 Salı

MHP Başkanı Bahçeli, gündem hakkında gazetecilerin sorduğu soruları yanıtladı. Bahçeli’den bir gazeteci, “Ayasofya’nın ibadete açılması, iç ve dış kamuoyunda oldukça tartışıldı. 24 Temmuz Cuma namazına da katıldınız. Ne Kılıçdaroğlu ne de Akşener katıldı. Ancak son zamanlarda, iyi Parti Başkanı Ayasofya Camii’ne gitti ve namaz kıldı. Bu gelişmeleri nasıl yorumluyorsunuz? ”Sorusuna şu cevabı verdi:

“Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’in ibadete açılması, inanç özgürlüğümüzün, irade gücümüzün ve bağımsızlık kararımızın tarihsel bir gereğidir. Övgüde, 86 yıldır vicdanında gizli tutulan Müslüman Türk ulusunun doğru beklentisi gerçekleşti. CHP’nin Ayasofya’ya nasıl baktığı açık. CHP’nin müze olarak kalma arzusuydu. Sultan Ahmet Camii’nin bir müze olduğunu bile söylediler. CHP’nin ulusumuzun ruhuna bu kadar yabancı olması bizim için şaşırtıcı değil. Müze olması gereken şey aslında CHP’nin vitrin dekorasyonundan farklı olmayan modası geçmiş siyaseti. Yunanistan ne derse desin CHP tekrarladı. Yunan bayrağı yarıya indirildi, CHP yönetiminin yüzü asıldı, yelkenleri suya düştü. Ne yazık ki Türkiye’nin inançlarının ve dış egemenlik haklarının CHP’yi kullanması tepki gösterdi. İleri düzeyde rahatsızlık hissetti. Bildiğiniz gibi, dikkatsiz kelime nafile bir kelimedir. Gözleri görmüyor, kulakları veya dili duymuyor. CHP yönünü kaybetti ve servet endişesiyle siyasi iffetini boşa harcadı. HDP’nin Ayasofya Camii’ne soğuk, uzak ve uzak tutumu ortada. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’in ibadete açılması, HDP’nin toprakları bağlamasına ve Yunan zihniyeti ile aynı anda yas tutmasına neden oldu. Başka bir deyişle, zili iki bacağı huzursuz, keyifsiz ve keder. Çünkü kontrol odasında ezan, bayrak, vatan ve kutsal kalıntılara düşman olan çevrelerin ağırlığı var. Ancak, IYI Partisi Başkanı Ayasofya-i Kebir son zamanlarda Cami-ı Şerif’i ziyaret etti ve iki rak’ah Tahiyyetü’l-mescid namazı kıldı. Her ne kadar Tahiyyetü’l-mescit namazı mescidi selamlamak ve saygı göstermek anlamına gelse de, esasen şükran, Yüce Allah’a saygı ve saygı duymaktır. Bana göre bu ziyaret ve ibadet çok tatmin edicidir. Allah kabul etsin. CHP ile kaplı HDP olan Zillet İttifakının üç ana ortağından ikisinin Ayasofya-i Kebir Camii-i Şerif’e olumsuz yaklaşımı ortada. Ancak, IYI Parti Başkanı son eylemiyle onlardan ayrıldı ve parçalandı. Bayan Meral için iyi bir gelişme. Akşener’in böyle gitmeyeceğini görmek doğru ve tutarlı olacaktır, bir ayağı çukura düşüp hemen ve çok kısa sürede eve dönse bile böyle bir ittifak olmayacaktır. Evinde rahatlık ve huzur bulacak. İkbal ve İdbar arasında sıkışmak yerine, evde olmak halka düşmekten daha çok tercih edilir. ”

“Muharrem İnce’nin parti kurma çabaları hakkında birçok tartışma var. Ne diyorsun? ” Slim’in beni parti kurup yaratmadığını biliyorum, ama bildiğim bir şey var, CHP saatini seven, sabırla kurgusallaşan, Türkiye’ye karşı askerleri yöneten dikenler gibi, boş değil. Bu CHP’ye sahip olan Muharrem İnce, CHP yönetiminin kanına temas eden ince politik hedeflerine dokunuyor 37. Olağan Büyük Meclis bir fırsattı, belki de bu fırsat kapısı tamamen açıldı. Benim düşünceme göre, kökünden ve tarihinden koparılmış hiçbir sosyal ve politik oluşum pek yaşamıyor. CHP güç hedefinden ayrılmalı ve karşısına çıkan tehlikeli ışığı düşünmelidir. tünel girer. Bu ışık kurtuluş değil, şiddetli bir çarpışma, parçalanma, parçalanmadır ”.

İlker Turak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi