Bahçeli’den güzel değerlendirme

Bahçeli’den güzel değerlendirme
18:00 - Ağustos 13 2020 Perşembe

MHP Genel Başkanı Bahçeli, gündemdeki basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Türkiye’nin terörle mücadelesine ilişkin son gelişmeleri değerlendirme sürecini dikkate alabilir miyiz?” Bahçeli, sorusu üzerine şunları söyledi:

PKK’nın tükendiğini ve bitmek üzere olduğunu memnuniyetle ve vicdanla ifade etmeliyim. Ayrılıkçı terör örgütü dağılmanın eşiğinde. Mücadeledeki kararlılık ve kahramanlık etnik ayrılıkçılığın sonuç alamayacağını gösterdi ve kanıtladı.

Terör örgütünün kalıntıları kısa sürede yok edilecek. Teröre karşı sınır ötesi ve sınır ötesi operasyonlar akıl, kararlılık ve irade ile yürütülmektedir. Nitekim dünden çok daha güçlü bir seviyede olduğumuzu söylemek isterim. Irak ve Suriye’deki terör örgütü perişan durumda.

Özellikle Irak hükümeti ile terör örgütleri arasına kalın duvarlar örmek için Türkiye’nin güvenliğine saygı, saygı ve duyarlılık göstermek için şarttır. İki ülke arasındaki işbirliği ve komşuluk hukukunun istikrarı açısından Irak’ın kuzeyinde yer alan PKK’nın bulunduğu yerlerden uzaklaştırılması zorunludur.

Sözde liderlik personeli nokta operasyonlarla etkisiz hale getirilir. Türk devletinin nefesi, saldırı ve suikast emrini veren suçluların boynunda. Bunlar birer birer yok ediliyor. Bölge halkı ayrılıkçı örgütlenmeyi desteklemiyor.

PKK’nın iki seçeneği kaldı. Öncelikle teröristler silahlarıyla Türk devletine teslim olmalıdır. İkincisi, Türk adaletine karşı işlenen cinayetlerin ve ihanetlerin tüm hesabını vermelidir. Türk devletinin güç ve güvenlik angajmanları, anavatandaki veya komşu bölgelerdeki eşkıya kararnamesine değil, hakim olacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi, son terörist yakalanana ve son silah kırılıp atılana kadar mücadelenin devam etmesinden yanadır, devlete ve hükümete tam destek vermektedir. ”

Muharrem İnce bugün bir hareket başlattı. Yorumunuzu alabilir miyiz? Bahçeli’nin soruya cevabı şöyle oldu:

“Bay. Muharrem İnce, 2018 yılından bu yana eleştiri ve suçlamalara maruz kalıyor. Gördüğümüz kadarıyla haksızlık ve ayrımcılığa maruz kaldı. Partinin kuruyup kurumayacağını bilmiyorum ama bildiğim ve belirlediğim şu:

4 Eylül’de Sivas Kongresi ruhuyla CHP, CHP içinde Atatürk’e dönüş hareketini başlatacak. Bu benim değerlendirmem. Yani kaynağından ve kökünden kopan CHP’yi özüne döndürmeye çalışacaktır. Bin gün içinde Atatürk’ün ve onun kurucu değerlerinin ülkenin şifresiyle hareketin mihenk taşı olacağı anlaşılıyor.

Elbette CHP’nin içişlerine karışmamız doğru olmaz. Ancak bunlar gördüğümüz gerçekler. CHP’de Atatürk iç çekerek geçmişe hasret yeşerdi ve yükseldi. Artık bir taşeron ve itaatkar zihniyetin bu aşamada çalışması çok zor. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi