Bahçeli: ‘Ülkemizde askeri operasyon memnuniyetle karşılandı’

Bahçeli: ‘Ülkemizde askeri operasyon memnuniyetle karşılandı’
18:00 - Haziran 15 2020 Pazartesi

MHP Başkanı Devlet Bahçeli gündemde yazılı bir açıklama yaptı. Siyasi gündemi değerlendiren Bahçeli, “Irak’ın kuzeyinde bulunan ve üs olarak kullanılan Sinar, Karacak, Kandil, Zap, Avasin-Basyan ve Hakurk merkezli terörist merkezlerde yürütülen askeri operasyon memnuniyetle karşılandı. Pençe-Kartal adlı bu operasyon sonucunda 81 hedef imha edildi. Bu vesileyle, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi kutluyorum. Türkiye’nin terörizm, zulüm ve ihanetle mücadele konusundaki taahhüdü, ulusal karakter ve tavşanlardan ödün vermeyen, ancak kullanılmadan ve performans göstermeden. Türk milleti asla terörle yaşamaya alışmayacak, küfürlü eylemlere tahammül etmeyecek ve saldırıları baltalamayacak. Terörizmden uzaklaşamayan failler zor zamanlar bekliyor. Hiç kimse bir yanlış anlaşılma ve fazladan bir yolsuzluk olmamalıdır. Hainler sınır içinde veya ötesinde alınan güvenlik önlemlerinin koordinasyonunda adım adım izlenecek ve belirlenecektir ”dedi.

Bahçeli, “ABD’yi çevreleyen sokak gösterilerinin kışkırtıcısı ANTİFA’nın temas ve çıkar ittifakının yanı sıra bu ülkeyi tutan FETÖ üyelerinin aşağıdaki durumlarda ortaya çıkmasının yanı sıra herkes için örnek bir ders olmalı yağma ve yağma. Terör örgütlerinin iyi ve kötü sınıflandırılması yapılamaz. Hain her coğrafyada bir hain, kötü adam her ülkede bir haindir. ABD yönetiminin gelişmelerden sonuçlar çıkarması bizim içten dileğimizdir. Ülkemiz, güçlü bir irade eşliğinde, meşru haklarına ve ulusal çıkarlarına dayanarak terörizmin geri çekilmesine kendini adamıştır ve teröristlerin ürettiği alanları temizlemeye son derece kararlıdır. Ulusal hayatta kalmamıza kumar oynayanlar, ulusal güvenliğimizi tartışmaya açanlar ve sabır ve hoşgörü sınırlarını aşanlar, kesinlikle Türk milletinin inatçı gücünü karşılayacaktır. ”

“HDP taraftarlarının ve lekeli taraftarlarının ateşle oynadığı, ateşi körükledikleri açıktır”

Bahçeli açıklamalarına şöyle devam etti:

“Terörizme yardım eden ve ayaklandıran ve teröristleri güzelliklerle öven iki HDP militanının vekilinin ardından yeni bir dayatma ve provokasyon ortamı vasattı. Bugün itibariyle, ülkemizin farklı bölgelerinden bir protesto yürüyüşü başlatan HDP taraftarlarının ve lekeli taraftarlarının ateşle oynadıkları ve ateş yaktıkları çok açık. “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” olarak bu terörist komployu maskeleme çabası, boşuna, yani hukuk ve ahlaksız bir tezdir. Yeni bir 6-7 Ekim ihanetini hayal edenler ve yeni bir Gezi karanlığını sokakların sokaklarından çıkarmayı düşünenler, üzücü durumlara düşeceklerini bilmeliler. İç barış ve huzur ortamımızı sabote etmeye ve milletimizin birliğini sarsmaya ve bozmaya çalışanlar, hak ettikleri tedavilere katlanmak zorunda kalacaklar. Türkiye terör taktikleri doğrultusunda çizilemez, tehditten çürütülemez. Yasadışı yürüyüşlerin ve gösterilerin sonu ve sonucu, kuşkusuz, sürpriz olmayan Türk adaletinin kararının muhatabıdır. Yollarda demokrasi arayanlar, Türk yargısının kararı üzerine darbe biriktirenler ilk önce aziz şehitlerimizin damlalarını açıklamalıdır. 11 Ağustos 2017’de 15 yaşında şehit olan Eren Bülbül, ne ağzında demokrasi alma hakkının ne de katil ve aşağılık katil olduğunu iddia eden insan olduğunu iddia eden insanlarla yüzleşmiyor. Demokrasi, teröristlerin kötüye kullanılması ve ihaneti için bir ön cephe olmayacaktır. Asıl darbe Mehmetlerimize, polise, masum insanlara ve kundaklanan bebeklere yönelik acımasız ve dürüst olmayan saldırılardır. HDP-PKK-FETÖ ile birlikte, kaprisli ve çekingen ortakları darbeci, suçlu ve vatana ve ulusa ihanet ediyor. Merakımız, haksız ve yasadışı olduğunu iddia eden CHP liderinin, bulduğu ilk fırsatta terörist yürüyüşe katılıp katılmayacağı sorusudur. Kovid-19 art arda şokların olduğu vakaların patlak vermesi nüksedip, bugünlerde Türkiye içinde ve dışında kirli oyunun makas almaya çalıştığına ve ruhun ulusal uyanışının ve dirilişinin işaretleneceğine inanıyor. ”

“Libya’da bizi kesmeye çalışanlar kaybedecek”

İdlib hakkında da değerlendirme yapan Bahçeli, İdlib’deki Moskova Memorandumu’nu ihlal edenlerin kesin olduğunu vurguladı: “Öte yandan, 5 Mart 2020 tarihli Moskova Memorandumu’nu ihlal edenler de günlerinde açık. M4 karayolunun 6 kilometrelik kuzey ve güney hattında planlanan ortak devriye misyonunun henüz tamamlanmamış olması, Idlib’in kapalı devre faaliyetlerinin ciddi tehditler için uygun olduğunu doğrulamaktadır. Dahası, hem Libya hem de İdlib ısınıyor ve tehlikelerle dolu bir ortama sürükleniyor. Şimdilik, Rusya Dışişleri Bakanı ile ülkemize ziyaretleri planlanan Savunma Bakanı’nın toplantılarının sonuçları henüz sonuçlandırılmadı. Türkiye’nin tezi doğru olduğu için, güvenlik hususları için, tutum ve zihnin tamamen tarihsel gerçeklere adil ve adil bir şekilde geri dönmesine aykırıdır. Bizi Libya’da kesmeye çalışanlar kaybedecek. Bu ülkeyi üç parçaya bölmeyi planlayanlar hayal kırıklığı yaşayacaklar. Türkiye tarihinin yanı sıra kültür, vakıfla olan inanç bağları, ortak bir güvenlik kaygısının meşru hükümetinin yanında hareket edecek istikrarlı bir duruş izledi. “CHP’den IP’ye kadar, Hafter’ı olumlu bir isim olarak sunan ve bölgesel ve küresel emperyalizmin dümeni haline gelen işbirlikçi siyasi kadavralardan utanmayacak ve yenilmeyecek.”

27 Kasım 2019 tarihinde imzalanan “Kısıtlama ile İlgili Mutabakat Zaptı Denizcilik İdaresi Gerekleri” Feyiz Türkiye es Sarraj hükümeti ile Bahçe, “Mısır-Mısır müzakerelerini kırmayı amaçlayan bu tahviller, İtalya ilişkileri, Birleşik Arap Emirlikleri ile Fransız emirleri ve bildiğimiz diğer ülkelerin sinsi arayışları işe yaramayacak ve yıkım ve yıkım grubu sonuç almayacak. ”

Diyerek şöyle devam etti: “Türkiye, amine dua etmenin KKTC’den çıkarılma niyetini kabul etmeyeceğinden farklı değil”

Garden, “Libya meselesi, gündeminin sıcaklığını korurken, koltuğu siyahı Mustafa’yı ulusumuzun kökleri Raiders ile çaldı, politikalara muhalif politikalar ve Türkiye, amine dua etmenin, Camilerimize yapılan saldırılar, Yunanistan kaynaklı tehditler, çevremizi çevreleyen hırslar, iç politikayı kavrayan yüksek tansiyon ve KOVID-19 hastalığının neden olduğu endişeli beklentiler özen ve titizlikle ele aldığımız konulardan sadece birkaçı . ”

Bahçeli, Ayasofya Camii’ne yapılan çağrılara tepki gösterenleri de yorumladı ve “Ayasofya Camii’nin ibadete açılması çağrısına tepki gösteren ve küçük ve güdük zihinleri ile bizi uyarmaya istekli olan, Cumhuriyet İttifakı’nda “hangi odakların hizmetkar olduğu artık bir delik açmak istemeyen” gafların değirmeni.

“Denetimsiz ve dengesiz iyimserliğin başarılarımızı boşa harcayacağı iyi bilinmeli”

Kovid-19 ile ilgili süreç ve dava sayısını değerlendiren Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi, özellikle KOVID-19 salgını için yeni bir normal yaşamın istikrarlı bir şekilde tezahürü ve güvencesinden yanadır. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı unutulmamalıdır. Bu bağlamda, iyileşen hasta sayısı yeni vaka sayısının altına düşmektedir ve solunum cihazlarına duyulan ihtiyaç giderek alarm zillerini çalmaktadır. Denetimsiz ve dengesiz iyimserliğin başarılarımızı boşa harcayacağı iyi bilinmelidir. Önlemlerde ağır gevşeme maliyetleri kaçınılmazdır. Brezilya’dan bahsetmişken, KOVİD-19 Hindistan’da patlar, Çin’de yeni vakalarla karşılaşır, ülkemizin tekrar vurulma riski konusunda endişe etmesi gereken temel sorunlar ve sıkıntılar. Salgın hastalığına karşı dikkatli ve dikkatli davranmak ve Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulumuzun tavsiyelerini takip etmek geleceğimiz, insan sağlığı ve toplum sağlığı için zorunludur ”.

Bingöl depremi

Dün Bingöl’de meydana gelen depremle ilgili açıklama yapan Bahçeli, “Bingöl Karlıova merkezli 5.7 büyüklüğündeki deprem dün meydana geldi. Bu depremde vatandaşlarımızdan biri moloz altında öldü ve 23 vatandaşımız yaralandı. Başkanımızın başkanlığındaki bir heyet ve partimizi temsil eden Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, soruşturma için deprem bölgesine geldi. “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın Tanrı’nın merhametine, yaralı vatandaşlarımıza, milletimize ve bölge halkına dilemelerini diliyoruz.” Dedi.

Bahçeli ayrıca Milliyetçi Hareket Partisi Başkanlık Komitesi’nin gündemi ve gelişmeleri tartışmak ve gelecek sürecin siyasi hedeflerini değerlendirmek üzere bugün toplanacağını belirtti.

Bahçeli, yapılacak diğer toplantılarla ilgili de bilgi verdi, “Ayrıca, Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı 19 Haziran 2020’de yapılacak, 26 Haziran 2020 tarihli Milletvekilleri Toplantısı ve 27 Haziran 2020 İl Başkanları Toplantısı”.

Bahçeli sözlerini şöyle bitirdi:

“Milliyetçi Hareket Partisi, yeni normalin politik koşulları, olası iç ve dış gelişmelerin hızlı akışı konusundaki hazırlıklarını gözden geçirecek ve çalışmalarını tam bir inanç, bilinç ve sağduyu ile sürdürecektir. Sevdamız Türkiye, Türkiye’nin üyeliği milletimize büyük bir onur. Cumhur bacak bağları İttifak’ın tarihsel misyonu ve kundakçıyı, Türkiye’yi bu güvenceye yenecek olan boşanmayı hızlandıran gelecek hedefleri ile çözülecek, düşmanı ortadan kaldırdık ve irademiz her zamankinden daha büyük. Türkiye, Allah’ın iradesini kazanacaktır. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi