Bahçeli: ‘Orduya satılmak vatana ihanettir’

Bahçeli: ‘Orduya satılmak vatana ihanettir’
20:00 - Aralık 4 2020 Cuma

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından bir televizyon kanalında yayınlanan programda dile getirdiği sözlerle ilgili mesajında, “ 28 Kasım 2020 Cumartesi günü ‘Asıl Fikir Nedir?’ Programda bir CHP milletvekili, Türk ordusuna alenen hakaret etti ve açıkça ifade ederek Katar’a satıldığını iddia etti. Elbette bu düşman tarzını ortaya koymak ve yorumlamak mümkün değil. Bu programda kimin ne dediği ve nasıl bir duruş sergilediği biliniyor. Moderatör (a) Türk ordusuna ‘satıldı’ diyen işbirlikçi CHP’ye beklenen itirazı yapmadı ve zayıf açıklamalarla durumdan kaçındı. Hatta çarpıcı bir açıklama yaparak tartışmaya yön verdi. Askere satıldığını söylemek bir kez daha vatana ihanettir. Hiç kimse demokrasi maskesi takmamalı veya bu saf ihaneti ifade özgürlüğü bahanesiyle örtmeye çalışmamalıdır. Zehirli mızrak çuvala sığmıyor. Orduya satılan sapkınlığın faili, satılanın fazlasıdır. Mesele bu ”ifadelerini verdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, televizyon kanalında ifade kriziyle ilgili açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Orduya yönelik hakaretler tek tek sıraya dizilirken, RTÜK kararının ardından hiçbir şey söylemeyen şarlatanlar adeta siyahları bağladılar ve özgürlük akrobasi yapmaya başladılar. RTÜK’ün kararına saygı duyulmalıdır. Elbette üst kurulun kararına karşı yargı yolu mevcuttur. Öyle bir noktaya geldi ki, bir suçlu, bir kusurlu, bir günahkâr RTÜK sunuldu, atandı ve ifşa edildi. Bu bir akıl tutulmasıdır. Bu faşist bir dayatmadır. Bu utanç verici bir plan. Askere satıldığını söyleyen yok ama RTÜK’e saldıran çok kişi var! İşte çarpıklık. Basın özgürlüğü ve haber alma özgürlüğünün güvenlik duvarlarının çöktüğünü düşünebilirsiniz, sanki ülkemiz karanlık bir çıkmaza hapsolmuş, reform umutları suya düşmüştür. Orduya satıldığını söyleyenleri görmeyin; Bence bu onursuzluğa itiraz etmeyen kimse ne hukuktan ne de milli haysiyetten söz etmeli. Bir konunun sadece bir tarafını görmek ya da göstermek, hiçbir şey görmemek, görememek. Türk ordusunu satanların kahramanı rezil karmaşa içinde duruyorum, haykırıyor haykırıyor hürriyet iç işgal ve Türkiye önünde aşağılanmasına rağmen. CHP liderinin orduya hakaretleri görmezden gelerek sigortalı postacı yardımcısını savunduğu, kiralık kalem sahipleri RTÜK kararını “Tek ses, demokrasi ayıp, sopa gösterme, reforma olan inancı sarsmak, aşağılamak “. Onurlu ve yiğit Türk ordusuna satıldığını söyleyenleri unutmayacağız, bu iğrenç perde ve payandayı yapanları unutmayacağız. Türkiye’de demokrasinin devrilmesinin arkasına saklanarak kan içen kene ısrarı, müsaade etmeyeceğimizi şiddetle ifade ederim. Bu hesabı isteyeceğiz. “

Utku Şimşek

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi