Bahçeli: ‘Cumhurbaşkanlığı İttifakı’nın 2023’te Cumhurbaşkanı adayı belirlendi’

Bahçeli: ‘Cumhurbaşkanlığı İttifakı’nın 2023’te Cumhurbaşkanı adayı belirlendi’
18:00 - Eylül 7 2020 Pazartesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son dönemde gündeme gelen erken seçim ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarını değerlendirdi. Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı İttifakı’nın 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olacağını belirtti.

Akdeniz’de yaşanan tehlikeli Ege ve Doğu çatışma adımı, her geçen gün Garden’ın Türkiye’nin çevresini çevreleyen karmaşık saldırgan akınına değinirken, “Yunanistan’ın küstah dayatmalarına aynı anda maruz kalıyoruz, hem ülke riskleri hem de tehditleri derinleşiyor. Artan gerginlik ve taciz, Türkiye’nin egemenlik haklarının tarihsel çıkarları, milli güvenliği muhafaza ile savunma azmi ve kararlılığıdır.

Bu konuda en ufak bir rahatlama ve uzlaşmaya fırsat verilmez. Yunanistan için rakip ülkelerin arkasına saklanmak, ısrarla anlaşmadan, konuşmadan ve uzlaşmadan kaçmak, adaletsizlik ve hukuksuzluğun gölgesine sığınmak haydutluktur ”dedi.

“Yunanistan’ın neredeyse plajlarımıza hak iddia ettiği çok açık bir savaş dili.”

Yunanistan, Bahçeli’nin Türkiye’deki kumsalda bile savaş dilini iddia ettiğini söyleyerek, “Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsrail’in önerisi, tezv ile fren ve sürücü iyice boşalıyor Yunanistan’ın hizmet ettiği açıkça görülüyor, hatta NATO’nun teknik müzakereler için bir anlaşmaya varıldığına dair açıklaması Yunanistan tarafından reddedildi ve aslında hangi ülkenin barışa ve diyaloğa kapalı olduğu tam anlamıyla belgelendi.

Ayrıca Fransa ile Yunanistan arasında planlanan ortak savunma anlaşmasının 9 Eylül’de Macron ve Miçotakis tarafından imzalanacak olması, bu iki çürümede geçmişe dayalı yeni bir hesaplaşma arzusu olduğuna dair delil ve varsayım oluşturmaktadır. Yunanistan’ın neredeyse plajlarımıza hak iddia ettiği çok açık bir savaş dili olduğu bilinmelidir. Ancak Türkiye’nin gelecekteki bağımsızlığına ve haysiyetine asla el konulmayacaktır. Kıta sahanlığımızı, kara sularımızı, egemenliğimizin alamet-i farikası olan her güvenimizi hem Ege’de hem de Doğu Akdeniz’de ihlal edenler, inkar edenler, işgal edenler, tarihi hatalarının bedelini çok ağır ödeyecek ”dedi.

“Türk milleti mavi vatanın bağımsızlığını ortaya koydu”

Avrupa Birliği’nin (AB) kendi içinde ortak bir dış politika bile kuramayan bir bölünme yaşamasına şaşkınlığını dile getiren Bahçeli, “Fransa ve Yunanistan 1920’lerden ilham alan kanlı politikalarını defalarca gafletle uygulasalar asil Türk kahramanlığının ezici gücüne sahip olan. Yeniden karşılaşmaları kaderinde, bu sefer katlanacakları korkunç kadere. AB Komisyonu Başkanı, ’24-25 Eylül’de Türkiye’nin AB Zirvesi’ne havuç-sopa yaklaşımını içeren aracı belirleyecek ‘demek ucuz, sorumsuz ve sorunlu bir tarz olarak gündeme yansıdı. Fransa’nın düşmanca politikalarını önlemek, tahsis etmek veya onarmak başta Almanya olmak üzere diğer sendika üyesi ülkeler için tarihi bir zorunluluktur.

Bir diğer ciddi sorun ise, AB’nin kendi içinde ortak bir dış politika inşa edemeyecek kadar bölünmüş olmasıdır. Ayrıca NATO çatısı altında Türkiye-Yunanistan-Fransa düşmanlığı kutuplaşmasına Türkiye de eklendi. Böylelikle ne NATO’nun devamı ne de bölgesel ve küresel bir barış ortamının kurulması mümkün olacaktır. Türk milleti mavi vatan bağımsızlığını başlatmıştır. Terörizmle ve ekonomik saldırılarla mücadele ettiğimiz gibi, denizlerimizde silah gösteren, uçak kullanan, gemilere yelken açan, sabrımızı sınayan ülkeler de aynı şekilde ve cesaretle mücadele edecek ”dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, erken seçim tartışmalarına son verdi. Bahçeli, basına yansıyan Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddiaları üzerine, “Türkiye’nin milli bekası çok sıcak ve dış gelişmeleri çok etkilemeye çok yakın bir dönemde, CHP, hdp’nin ip ve diğer partilerin nasıl vakit geçireceği siyasi polemiği Türkiye tutkusu O, mahrum bırakıldıklarını özünde kabul etti ve teyit etti.

Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Genel Milletvekili seçimleri için üç yıllık bir süre olması, iflas eden bu politikacılar tarafından dikkate alınmıyor. Sabah akşam Zillet İttifakı’nın başkan adayının kim olacağına dair bahisler yapılıyor ve erken seçim zorlanıyor. CHP ile siyasi dedikoduya kapılan siyasi partilerin, ülkemizi ve milletimizi saran milli meseleler hakkında tek bir kayda değer görüş ve değerlendirmeye sahip olmaması utanç verici bir utançtır. Gül isteyenlerin daha çok fidan dikme çabası boşuna bir çabadır. Türkiye, siyasi çekişmelerin üçüncü yılıdır ve tek amacı işgalci menfaatler olan tartışmalar iyi olmalı, çarpıtılmış anlayışı sağlamalıdır. Buradan önemli bir sonuç çıkmayacağı kesin ”diye cevapladı.

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye’nin gelecekteki sosyal, siyasi ve ekonomik güvenliğinin stratejik güçte olmasını umuyordu”

Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Genel Milletvekili seçimlerinin Haziran 2023’te kesin ve net bir şekilde yapılacağını ifade ederek, “Türkiye terörü dış politikadan, ekonomi salgınlarından varoluş-yok oluş kavgasına kadar gizli olarak konuşan Dick’s, Yunanistan ise diyor ki, Kimse yorum yaptı İcat edilen ve uydu haline getirilen parlamento sistemini güçlendirerek yeniden hayata geçirme sözü verenler, acımasız bir hastalığa yakalanmış cahil siyaset, sonrasında milleti aşağıya bakıyor. Bunları alacak vicdan ve vicdanlı kimse kalmadı. ciddi anlamda.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye’nin gelecekteki sosyal, siyasi ve ekonomik güvenliğinin stratejik bir güç olmasını umuyordu. Halk İttifakı İttifakı, geceyi gündüze katarak, refah ve kalkınmaya ulaşarak devletine, milletine ve gelecek parlak nesillere barışçıl, istikrarlı, iç ve dış sorunlar getirmeyi heyecanlandırıyor ve hedefliyor. Bunu bağımsızlık için birlik ve gelecek için canlılık anlayışı ile gerçekleştirecektir. Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekili Seçimleri 2023 Haziran ayında yani zamanında yapılacaktır. “Kimsenin hayali olmamalı.”

Cumhurbaşkanı adayının Cumhurbaşkanlığı İttifakı’nın 2023 seçimlerinde de belirlendiğine işaret eden Bahçeli, “Ayrıca cumhurbaşkanı adayını çeteleyen, sosyal ve siyasi kısır tartışmalar yapan kötü niyetli kişilerin de şu gerçeği hatırlaması gerekir: Cumhurbaşkanı adayı Başkanlık İttifakı’nın 2023’te olduğu kesin, onurlu. İsmimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Milliyetçi Hareket Partisi ise milletimizin tertemiz iradesinden esinlenerek bu amaç doğrultusunda sonuna kadar çalışacak, ihtiyaçlarını tam ve eksiksiz olarak karşılayacaktır ”dedi.

Emin Kuvat

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi