Bahar Ayları Astım Hastalarına Risklidir

Bahar Ayları Astım Hastalarına Risklidir
14:08 - Mayıs 7 2019 Salı

Bugün Dünya Astım Günü sebebiyle açıklamalarda bulunan A Life Hospital Sivas Başhekimi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşe Didem Tezcan önemli bilgilendirmeler yaptı.

Tezcan açıklamasında , “Astım genellikle alerjik bir hastalıktır. Alerjik yatkınlığı olan insanlarda tetikleyici dediğimiz bir takım etkenler, kimyasal madde, toz, parfüm deterjan gibi dış etkenlere maruz kalınması sonrasında ortaya çıkar. Nefes darlığı, hırıltılı solunum, öksürük, göğüste yanma ve baskı hissi ile kendini gösterir.” diye konuştu.

Öğle saatine kadar evleri havalandırmayın

Astımı olan kişileri uyararak öğlene kadar evleri havalandırmayın diyerek bilgilendirmede bulundu. “Astım hastaları sigaradan uzak durmalı, evlerinde kimyasal madde kullanırken dikkatli olmalıdır. Özellikle bahar aylarında polene maruz kalmamak için öğle saatine kadar evlerini havalandırmamalıdır. Bahar ayları astım hastaları için dikkat edilmesi gereken aylardır. Polenler özellikle sabah saatlerinde havada çok miktarda olduğundan sabah 5-10 saatleri arasında dış havayla temas etmemeye özen göstermelidir.”diye konuştu.