Bacaya yuva yapan leylekler üretimi durdurdu

Bacaya yuva yapan leylekler üretimi durdurdu
12:20 - Nisan 25 2021 Pazar

Organize Sanayi’de faaliyet gösteren bir fabrikanın bacasına konan leyleklerden dolayı ilgili fabrika ünitesinde üretime bir süre ara verildi.

Organize Sanayi bölgesinde faaliyetlerini gösteren ESTAŞ isimli ağır sanayi kuruluşu, 16 yıldır fabrikanın demir döküm bölümünde bulunan bacalardan birinde konaklayan leylek ailesi için yaptıkları ile herkesten takdir topluyor. Leylek ailesi, demir dökümü yapılan fabrikanın bacalarından birine 15 yıl önce yuva kurmuş. Bacada leylek yuvası kurulduğunu fark eden firma yetkilileri, leyleğin zarar görmemesi adına bacanın bulunduğu döküm atölyesinde üretimi durdurup, üretimi farklı bir üniteye taşıma kararı aldı. Yerinden memnun olan leylek her yıl havaların ısınması ile bu yuvaya geri geliyor. Bu yıl da havaların ısınması ile leylekler yuvalarına geri döndü. Leyleklerin gelmesi ile ünitedeki üretime, leylekler göçünceye kadar yine ara verildi.

Fabrikanın Genel Müdürü Osman Mavuş yaptığı açıklamada, leyleklerin gelmesinin baharın müjdeleyicisi ve bereketin sembolü olduğundan dolayı çok memnun olduklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi