Baba ve kızı korona ile ayrılmış

Baba ve kızı korona ile ayrılmış
09:00 - Ekim 5 2020 Pazartesi

Corona virüsü salgınının arttığı son günlerde bazen kalpleri sokan görüntüler ortaya çıkabiliyor. Ordu’nun Fatsa ilçesinde corona virüsü teşhisi konulan Erdal Dalar evinde karantina altındayken 2 yaşındaki kızı Fatma Hafsa’ya özlemi gün geçtikçe arttı. 10 günlük tecritin ardından sağlığına kavuşan Baba Erdal Dalar, eşi ve çocuğu olduğu için mutlu. 27 yaşındaki baba Erdal Dalar, bu zor dönemde zorluklar yaşadığını ve korktuğunu belirterek, kişilerin daha dikkatli olması gerektiğini belirtti.

“Hastalığı iyileştirmek için yalnız kaldığım balkonda dua ettim”

Akaryakıt istasyonunda çalışırken belinde başlayan ve yapılan test sonucunda korona virüsü teşhisi konulan ağrının ardından hastaneye gittiğini belirten baba Erdan Dalar, “Bir de hafif bir öksürük vardı, ben grip olduğumuzu sandılar, sonra beni test ettiler ve sonuçlar olumluydu. Sonra zor bir süreç başladı. Kendimi izole etmem gerekiyordu. 10 günlük tecrit sürecimde bazı zorluklar yaşadım. “Süreci bitirmek için balkonda ailemden ve sevdiklerimden uzakta kendime dua ettim.”

“Kızıma sarılamadım, onu camın arkasından sevdim ve bir araya geldiğimde kucaklaşıp kokladım.”

Baba Erdal Dalar, “Bu, 2 yaşındaki bebeğinizi sevemeyeceğiniz, dokunamayacağınız bir hastalıktır” dedi. “Sıkıldığım zaman, kızımı pencerenin kenarına çağırdım ve oradan sevdim. Onu güldürüyorum ve ağlamaması için çocuğumu eğlendiriyorum. On gün boyunca onları yakından görememek ve onlara dokunamamak, kızı için gerçekten açıklanamaz bir duygu. Kızımla ilk tanıştığımda, dakikalarca sarıldım ve kokladım. Gözlerim dolu ve Allah kimseye böyle bir hastalık vermesin. Tanrıya şükür atlattık ve karım ve çocuğumla yeniden bir araya geldik ”.

Baba Erdal Dalar, kişilerin maske, mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uyması gerektiğini vurgulayarak, daha dikkatli olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

“Karımı böyle görmek beni çok etkiledi”

Eşinin corona virüs testi sonucu pozitif çıkana kadar paniğe kapılmadığını ancak bu süreçte çok duygusal olduğunu anlatan Pınar Dalar, “Caddenin karşısında cam varken oyun oynaması kızım için çok duygusaldı. Karımın iyileşmesi için çok dua ettim. Bu süreç artık geçti. Ailemizin reisine ulaştık ”.

Ahmet Altay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi