Azerin: ‘Artık yolumuz Turan ve Kızılelma’ya gidiyor’

Azerin: ‘Artık yolumuz Turan ve Kızılelma’ya gidiyor’
20:00 - Aralık 19 2020 Cumartesi

Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, Çorum Belediyesi’nin davetlisi olarak şehre geldi. Çorum Belediyesi’ni ziyaret eden Azerin, Başkan Halil İbrahim Aşgın ile görüştü. Azerbaycanlıların ziyaret sırasında gündeme ilişkin yorumları da, Azerbaycan’ın Türkiye’yi gördüğünü belirterek, bunun her iki ülkenin de vatanı olduğunu vurguladı.

“Biz siz ikiz çocukların annesiyiz”

Türk milletinin yüzyıllardır Azerbaycan ile birlikte olduğunu ve Azerbaycan Türklerine destek verdiğini anlatan Azerin, “Çanakkale Savaşı’nda omuz omuza savaşan kardeşleriz. İki bedende bir ruhumuz yok, tek bedende bir ruhuz. Biz bir annenin ikiz çocuklarıyız. Biz Öz Oğuz Türkleriyiz. Elbette yakın gelecekte bugünün siyasetinde ve siyasetinde aramıza yerleştirilen eşikleri inşallah aşacağız.

Görünen bu. Karabağ zaferi ile Nahçıvan’dan geçen o koridor açılacak. Ben buna inanıyorum. Başarının yarısı inanmaktır. Azerbaycan’ın Karabağ’da iletişiminin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere her alanda hem manevi hem de siyasi duruşumuzun yanı sıra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, diyorum ki, Türkiye’yi tek vücut olarak destekleyen insanlara teşekkür etmek istiyorum. Hem Azerbaycan halkı hem de Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev bunu defalarca dile getirdiler. Bu coğrafyada büyük söz sahibiyiz. Bu coğrafyada biz olmadan hiçbir sorun çözülemez ”.

Azerbaycan bayrağının, Çırpındadın’ın Karadeniz’i gerçekleştirmesi sırasında Karabağ’da Türk bayrağının dalgalanacağını her zaman ifade ettiğini kaydeden Azerin, Karabağ’da Türk bayrağı dalgalanırken, Azerbaycan ve Türk ordusunun gücünü dünyaya duyurduğunu vurguladı. Allah’tan Karabağ şehitleri ve gazilere acil şifalar dileyen Azerin, şehit ailelerinin artık bize emanet olduğunun altını çizdi.

“Karabağ, 30 yıldır kalbimizde yaşadığımız bir sorundu”

Azerin, “Karabağ’ın acısını gönlünüze taşımak, boyun eğmek, toprağa sahip olmak değil, 30 yıldır büyük bir sorundu” dedi.

“Karabağ’da yan yana bayrak sallayan Allah’a, Azerbaycan’a ve Türkiye’ye hamdolsun. İnşallah yer arındığında devletimiz ve halkımızla güzel bir konserde flop olur. Zaferden. Dünyadaki tüm Türkleri tebrik ediyorum, görünürde kahramanlar ve görünmez kahramanlar var.Savaş döneminde Türk televizyonlarının oraya gitmesi ve Azerbaycan Türklerine destek olması önemliydi. Azerbaycan Karabağ, Karabağ bir Türk vatanı. Bizim neşe ve keder birdi. Sadece neşe bizi birleştirmez. Üzücü günlerde birlikteyiz. “

Şehit Aybüke hocayı unutmadı

Şehit Aybüke’nin memleketinde olmaktan onur duyduğunu vurgulayan Azerin, “Şehitliği Azerbaycan halkını etkiledi. Karabağ’da şehit düşen bir çocuğun adını almıştır. Babası Aybüke, öğretmene Karabağ’da şehit düşen kızımızın adını verdi. Huzur içinde yatsın. Asla unutmayacağız. Şehitlerimizi her zaman kalbimizde yaşatacağız ”dedi.

“Türkiye bayrağı sonsuza dek dalgalanacak”

Başkan Halil İbrahim Aşkın, Türk bayrağının sonsuza dek dalgalanmaya devam edeceğini belirterek, “Dünyanın merkezine, barışa ve kardeşliğe hoş geldiniz. Burası 7 bin yıllık bir şehir. Çorum, birçok medeniyetin beşiği olmuş eski bir Anadolu kentidir. Buradan Azerbaycan’daki tüm kardeşlerimize, Karabağ’da Türk bayrağını dalgalandıran askerlerimize, orada Azerbaycan bayrağını dalgalandıran askerlerimize selamlar. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Hem Türk hem de Azerbaycan bayraklarını dalgalandırmaya devam edeceğiz. İki devlet bir millettir. Sizi öz kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Başarılı çalışmalarınızın devamını dileriz ”dedi.

Azerbaycan’ın Fuzuli kenti ile kardeş şehir olmak için çalışmaya başladıklarını anlatan Başkan Aşgın, “Fuzuli’nin levhası 19, Çorum’un levhası 19, Fuzuli ile kardeş şehir olma çalışmalarına başladık. Her iki ülkenin Dışişleri Bakanlığı ile girişimlerde bulunduk. İki 19 tabak, iki Türk’ün vatanı kardeş ilan edilmelidir. Bunun müjdesini vermek istedim. Ayrıca mücadelenin başladığı gün tarihi Saat Kulemize Azerbaycan ve Türk bayrakları astık. Her iki bayrağı da seviyoruz. İnşallah Fuzuli ile kardeş şehir oluruz. İnşallah iki şehirde ortak bir konser vereceğiz ”dedi.

Muhammed Muttalip Yalçın – Tugay Göktürk

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi